ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Ο Δήμος Ερμιονίδας προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες και εξασφάλισε μέσω δωρεάς κατάλληλο κτήριο με τις απαιτούμενες προδιαγραφές, ώστε προσωρινά να λειτουργεί στο Κρανίδι καθημερινό Ιατρείο με εξεταστήριο και χώρο συνταγογράφησης του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου.

📌Το κτήριο βρίσκεται στην Περιφερειακή Οδό Κρανιδίου, δίπλα στην Υπηρεσία Δόμησης και το αίτημα για την έγκριση της χρήσης του, απέστειλε ο Δήμος Ερμιονίδας προς την αρμόδια 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου στις 3 Απριλίου 2026, όταν έγινε γνωστή η προσωρινή μετεγκατάσταση του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου στην Ερμιόνη.

🗣️Μάλιστα, σχετική ενημέρωση έκανε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Γιάννης Γεωργόπουλος στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 3ης Απριλίου 2026.

✅Σήμερα 17 Απριλίου 2026, με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 29655/17.04.2026 απόφασή της, η Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου ενέκρινε σχετικό αίτημα, οπότε τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργία το Ιατρείο στο Κρανίδι.

✅Η λειτουργία του εν λόγω Ιατρείου είναι σημαντική από την άποψη ότι το Κρανίδι βρίσκεται στο κέντρο της Δημοτικής Ενότητας Κρανιδίου, οπότε διευκολύνεται σημαντικά η πρόσβαση των Δημοτών στις παρεχόμενες υπηρεσίες της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

✅Παράλληλα υπάρχει αίτημα του Δήμου Ερμιονίδας να συνεχιστεί η λειτουργία του καθημερινού Ιατρείου με πρωινό ωράριο, στο περιφερειακό Ιατρείο της Δημοτικής Κοινότητας Πορτοχελίου, ώστε να διευκολύνονται οι κάτοικοί του σε θέματα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και συνταγογράφησης.

✅Επίσης ο Δήμος Ερμιονίδας μέσω δωρεάς, ενοικίασε οικία στην Ερμιόνη, η οποία χρησιμοποιείται ως κατοικία των ιατρών που έχουν εφημερία, για το χρονικό διάστημα που υφίσταται η προσωρινή μετεγκατάσταση του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου στην Ερμιόνη.

✅Να θυμίσουμε ότι πέρα από την παραχώρηση χώρου στο κτήριο της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης, προκειμένου να στεγαστούν προσωρινά οι διοικητικές υπηρεσίες του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου, ο Δήμος Ερμιονίδας έχει εξασφαλίσει μέσω δωρεάς, τα έξοδα της μόνιμης στέγασης τεσσάρων Αγροτικών Ιατρών του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου, με αποτέλεσμα να υπάρχει πληρέστερη στελέχωσή του με ιατρικό προσωπικό.

🤝Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια της ζητηθεί από την Διοίκηση του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου και από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου το χρονικό διάστημα των δυόμιση μηνών της προσωρινής μετεγκατάστασης του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου στην Ερμιόνη, η εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών σε υπηρεσίες και παροχές υγείας να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη.

https://ermionida.gr/o-dimos-ermionidas-exasfalise…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΕΙΕΣ # Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΥΡΝΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟ – ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΡΑΘΩΝΑ  ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Α.Σ.Κ.ΤΙΡΥΝΘΑΣ

AGGELOS DRITSAS

Ε.Π.Σ. Αργολίδας: Υπερψηφίστηκε ομόφωνα ο Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Διάσωση ηλικιωμένου απο πνιγμό

AGGELOS DRITSAS

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους στους Ολυμπιακούς Αγώνες . 2 ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

“Έφυγε” ο Γιώργος Μπουρίκας…

AGGELOS DRITSAS

SUMMER ATHLETICS ,οι μικροί αθλητές του συλλόγου μας

AGGELOS DRITSAS

Επίδαυρος: Εγκαίνια εκλογικού κέντρου και παρουσίαση του συνδυασμού “Δύναμη Προοπτικής”

AGGELOS DRITSAS

Πάνω από 80 κάδοι έχουν πλυθεί από συνεργεία καθαριότητας του δήμου, στο Άργος

AGGELOS DRITSAS

Την ίδρυση αστυνομικού τμήματος στη Νέα Κίο ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

AGGELOS DRITSAS

Αρμαντο Λεκκα : Εκ μέρους της οικογένειας του φίλου και αδερφού μας σονι ρου..

AGGELOS DRITSAS

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ : Ο διαγωνισμός της ορθογραφίας και οι ευχές μας.

AGGELOS DRITSAS