ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

9.7.2025, 21:00

Το πρότζεκτ του Αλέκου Βρέτου «Mediterranean Echoes», σχεδόν δύο χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή του στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, προσαρμόζεται στην αέρινη ατμόσφαιρα του Κήπου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Ο αγαπημένος ουτίστας και συνθέτης, παρέα με το κουαρτέτο του, υποδέχεται την καλοκαιρινή σεζόν με μελωδίες και ρυθμούς της Μεσογείου, προσκαλώντας στον Κήπο μουσικούς που εκτιμά και αγαπά, για να συνθέσουν μαζί επί σκηνής μια χαλαρωτική και παιχνιδιάρικη εικόνα, απόλυτα ταιριαστή με το καταπράσινο φόντο μιας μικρής μουσικής όασης στο κέντρο της Αθήνας.

Καθισμένοι στο γρασίδι με ένα δροσερό ποτό στο χέρι, αγκαλιασμένοι και ξέγνοιαστοι, βλέπουμε την πόλη να χάνεται πίσω από τις νότες και τα μεθυστικά αρώματα του Κήπου του Μεγάρου, ακούγοντας τον εξαίρετο ακορντεονίστα Χρήστο Ζερμπίνο να μας οδηγεί, με τη λεπτότητα της ερμηνείας του και το βάθος της ευαισθησίας του, σε μουσικούς δρόμους που όλοι και όλες θα θελήσουμε να ακολουθήσουμε αβίαστα. Αυτή τη βραδιά, προσκεκλημένος του Αλέκου Βρέτου θα είναι και ο βιολονίστας Νίκος Κιάκος, ένας σπάνιος δεξιοτέχνης που ξέρει να ισορροπεί με μοναδική άνεση ανάμεσα στην κλασική και την παραδοσιακή μουσική.

Ο Haig Yazdjian (φωνή, ούτι), φίλος και δάσκαλος του Αλέκου Βρέτου, θα συμπράξει μαζί του σε αγαπημένα τραγούδια και συνθέσεις από όλους τους τόπους που κουβαλάει μέσα του ο Yazdjian (Συρία, Τουρκία, Αρμενία, Ελλάδα), προτρέποντας, με τη φωνή και το ούτι του, τον Αλέκο και τους συνεργάτες του να συνεχίσουν να υπηρετούν τις μουσικές που αγαπούν με αμεσότητα, σεβασμό και ειλικρίνεια. Γιατί στη μουσική, πάνω απ’ όλα είναι η ειλικρίνεια.

Συμπαραγωγή: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών & Arte Atene

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Αγία Τριάδα Ναυπλίου: Τρόφιμα και απορρυπαντικά συγκεντρώνει ο Σύλλογος καρκινοπαθών Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Γιατί τσουγκρίζουμε κόκκινα αυγά το Πάσχα

AGGELOS DRITSAS

Θεατρική Παράσταση «Άγιος Νεκτάριος: Από τη Γη στον Ουρανό»

AGGELOS DRITSAS

Ποτέ ξανά κουνούπια στο σπίτι

AGGELOS DRITSAS

Δήμος Επιδαύρου: Έπεσαν υπογραφές για την αναβάθμιση του κόμβου στο Λυγουριό

AGGELOS DRITSAS

Με σεβασμό και κατάνυξη υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, Γιάννης Μαλτέζος το Άγιο Φως.

AGGELOS DRITSAS

Μπαίνουν σε λειτουργία στην Αργολίδα οι ηλεκτρονικές πινακίδες μηνυμάτων οδικής κυκλοφορίας

AGGELOS DRITSAS

Η ορκωμοσία των έξι υπουργών

AGGELOS DRITSAS

Άσκηση στο ξενοδοχείο Amanzoe στο Κρανίδι Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Ο Χρήστος Πούλος ανέλαβε προπονητής στον Ατρόμητο Παναριτίου

AGGELOS DRITSAS

22 τροχαία με δυο νεκρούς τον Δεκέμβριο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολη – Καλαμάτα

AGGELOS DRITSAS