ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Oι Έλληνες «εξερευνούν» το Chat GPT αλλά παραμένουν επιφυλακτικοί

Επιφυλακτικοί απέναντι στην τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) είναι δύο στους τρεις Έλληνες και παρότι εκτίθενται όλο και περισσότερο τους τελευταίους μήνες, η στάση τους απέναντι στα σχετικά εργαλεία δεν φαίνεται να βελτιώνεται.

Σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα της Focus Bari, το 66% των ερωτηθέντων αυτό τον μήνα δήλωσε επιφυλακτικό, έναντι 60% στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοσκόπηση του Ιουλίου του 2023. Βέβαια, το ποσοστό των Ελλήνων με αρνητική στάση απέναντι στην ΑΙ συρρικνώθηκε ελαφρώς και διαμορφώθηκε στο 10% έναντι 12% στην προηγούμενη δημοσκόπηση.

Πάντως, σε ό,τι αφορά το ChatGPT συγκεκριμένα, το ποσοστό των Ελλήνων με λογαριασμό στην πλατφόρμα συνεχώς αυξάνεται. Ειδικότερα, το 30% των ερωτηθέντων έχει πλέον λογαριασμό έναντι 21% τον περασμένο Ιούλιο. Το βασικό κοινό του είναι άνδρες, αλλά και νέοι κάτω των 34 ετών, σύμφωνα με τα ευρήματα της Focus Bari.

Ενώ θεωρείται ένα εργαλείο εύκολο στη χρήση, που γλυτώνει χρόνο και κόπο, οι χρήστες Chat GPT θεωρούν σε μεγάλο βαθμό ότι χρειάζεται προσοχή στον τρόπο χρήσης, κάνοντας κατάλληλες ερωτήσεις, καθώς οι απαντήσεις του συχνά θεωρούνται απλοϊκές και χρειάζονται επαλήθευση. Ειδικότερα, περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες χρήστες, το 56%, δήλωσαν ότι απαιτείται επαλήθευση των απαντήσεων.

Σημαντικό είναι ότι ένα σχετικά υψηλό ποσοστό των χρηστών φοβάται πως το Chat GPT είναι επικίνδυνο γιατί εμποδίζει την μελέτη, την σκέψη, την ανάπτυξη κρίσης και την εξέλιξη.

Ενδιαφέρον είναι ότι οι Έλληνες χρήστες του ChatGPT ξεκίνησαν μεν να το χρησιμοποιούν σχετικά πρόσφατα, μόλις πριν μερικούς μήνες, αλλά το αξιοποιούν αρκετά συχνά. Ειδικότερα, σχεδόν ένας στους πέντε (19%) το χρησιμοποιεί σχεδόν καθημερινά, ένα 21% μία ή δύο φορές την εβδομάδα και το 28% μία ή δυο φορές κάθε μήνα, ενώ το υπολειπόμενο 32% αραιότερα.

Σε κάθε περίπτωση όσοι το χρησιμοποιούν δηλώνουν σχετικά ευχαριστημένοι. Το 51% δηλώνει αρκετά ευχαριστημένο, το 14% πολύ και το 31% μέτρια. Το υπολειπόμενο 4% δηλώνει ότι δεν είναι καθόλου ευχαριστημένο από το ChatGPT.

Σημειώνεται ότι η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την 1η έως τις 6 Φεβρουαρίου μεταξύ 1.001 ατόμων μέσω online συνεντεύξεων στο YouGov panel.

πηγή: moneyreview.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Η εικονική επιχείρηση του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αργολίδας στον τελικό του Junior Achievement Greece

AGGELOS DRITSAS

Σύλληψη στο Άργος από την Πυροσβεστική για πρόκληση εμπρησμού

AGGELOS DRITSAS

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας,Ιωάννης Γεωργόπουλος

AGGELOS DRITSAS

6η Γιορτή Βερίκοκου στη Στέρνα Αργολίδας με γλέντι μέχρι πρωίας

AGGELOS DRITSAS

“Το επιτελικό κράτος συνεχίζει τις σπατάλες, πληρώνει Χρέη των ΔημοτικώνΕπιχειρήσεων Ύδρευσης”

AGGELOS DRITSAS

Νυχτερινός Αγώνας αλιείας με φελλό στο Ναύπλιο ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

Εκτροπή νταλίκας στην Αργολίδα – Τραυματίας ο οδηγός ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Η Microsoft θα εγκαταλείψει το Windows Mixed Reality σε μελλοντική ενημέρωση

AGGELOS DRITSAS

Ζητείται ακίνητο για την στέγαση του Κέντρου Υγείας Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Η Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Αργολίδα: Μία Ακόμα Επικοινωνιακή Κίνηση Χωρίς Ουσία

AGGELOS DRITSAS

Νεκρός 20χρονος ναυαγοσώστης μετά από ξυλοδαρμό

AGGELOS DRITSAS

Αντώνης Σαμαράς: Το παρασκήνιο πίσω από τη διαγραφή του και τα επόμενα βήματα

AGGELOS DRITSAS