ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημήτρης Πτωχός: Στα εγκαίνια της ιστορικής Παμπελοποννησιακής Έκθεσης Τεγέας

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό στα εγκαίνια της ιστορικής Παμπελοποννησιακής Έκθεσης Τεγέας

Η ιστορική Παμπελοποννησιακή Έκθεση Τεγέας, από το 1883 αποτελεί έναν σημαντικό θεσμό για την προώθηση των τοπικών προϊόντων, του πολιτισμού και της καινοτομίας.

Συμβολίζει την αντοχή και την εξέλιξη του τόπου μας και της δύναμης της Πελοποννήσου.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων ανακοινώσαμε μια σειρά από δράσεις της Περιφέρειας:

Την υλοποίηση του πρώτου δικτύου επιχειρηματικών κέντρων UNI START, για την υποστήριξη νέων επιχειρηματικών εγχειρημάτων, καθώς και τη δημιουργία κέντρων καινοτομίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και τα επιμελητήρια.

Τη στήριξη του αγροτικού τομέα με σύγχρονα προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Την προέγκριση του ειδικού πολεοδομικού σχεδίου της Μεγαλόπολης και την ολοκλήρωση του Περιφερειακού χωροταξικού σχεδίου.

Την πρόθεση μας να δημιουργήσουμε γραφείο προσέλκυσης και διευκόλυνσης επενδύσεων για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της φιλικότητας προς τους επενδυτές.

Την εφαρμογή ενός συστήματος ψηφιακού μετασχηματισμού, το οποίο βελτιώνει τις υπηρεσίες προς τους πολίτες. Σε ένα περίπου μήνα θα παρουσιάσουμε τις πρώτες 100 ηλεκτρονικές υπηρεσίες, ενώ αναμένεται η ολοκλήρωση του ψηφιακού μετασχηματισμού εντός του επόμενου έτους.

Ο εκσυγχρονισμός των υποδομών της Πελοποννήσου είναι κρίσιμος παράγοντας για την ανάπτυξη της περιοχής: Ο οδικός άξονας Δερβανάκια – Μυκήνες, τα αρδευτικά, τα αντιπλημμυρικά έργα, οι επενδύσεις σε ευρυζωνικά δίκτυα, τα δίκτυα του Αναβάλου προς την Αρκαδία, καθώς και τα δίκτυα της λίμνης Τάκας αποτελούν πρώτες προτεραιότητες για την περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας.

Σύσταση ενεργειακής κοινότητας με το Δήμο Μεγαλόπολης και στην ολοκλήρωση μελετών για έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας.

Τη διασφάλιση της χρηματοδότησης του Νέου Μουσείου της Σπάρτης και την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας μέχρι το τέλος του έτους.

Την αύξηση των Κέντρων Κοινότητας από 6 σε 18, με στόχο την κάλυψη των αναγκών όλων των δήμων της Περιφέρειας και την υλοποίηση της Κεντρικής Κοινωνικής Δομής σε συνεργασία με την ΕΣΑΜΕΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Γυναίκα σκότωσε 43χρονο μέσα στη μέση του δρόμου

AGGELOS DRITSAS

Πού πάνε τα πλαστικά σκουπίδια στην Ελλάδα;

AGGELOS DRITSAS

Ιουνίου: Στην τελική ευθεία για τις πληρωμές – Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς

AGGELOS DRITSAS

Ανοιχτή εκδήλωση για το κτιριακό ζήτημα του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Σεισμός στην Αργολίδα: Στην καταβιθιζόμενη αφρικανική λιθοσφαιρική πλάκα το επίκεντρο

AGGELOS DRITSAS

Δ.Ε.Υ.Α.Ν : Έργα σε Εξέλιξη – Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης ΒΙΝΤΕΟ ΑΓ.ΜΟΝΗΣ

AGGELOS DRITSAS

Πρωτοχρονιάτικη πίτα του συλλόγου μας στο κλειστό γυμναστήριο του ΕΠΑΛ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ.

AGGELOS DRITSAS

Μετά και την ολοκλήρωση των εργασιών καθαρισμού και ευπρεπισμού των Κοιμητηρίων σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου μας, ξεκίνησε σήμερα, Τρίτη 8 Απριλίου 2025,

AGGELOS DRITSAS

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

AGGELOS DRITSAS

Διπλασιάστηκε η κατανάλωση κοκαΐνης τις γιορτές – Στο φουλ ο κορωνοϊός – Τι έδειξαν οι αναλύσεις στα λύματα

AGGELOS DRITSAS

Πολιτιστικος Συλλογος Φιχτιου ΣΑΜΙΝΘΟΣ

AGGELOS DRITSAS

Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου: 26 Αυγούστου ημέρα για τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου

AGGELOS DRITSAS