ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Η Κίνηση Πολιτών «Ελεύθερα Αργολικά Βουνά», η «Κίνηση για την Προστασία των Νησίδων» και η ΑΜΚΕ «Το Χαμόγελο του Χωριού» σας προσκαλούν σε μια απογευματινή πεζοπορία στο Βουνό της Βιοποικιλότητας, Μπαχριάμι, την Κυριακή 18 Μαΐου 2025, στο Βρούστι Αργολίδας στην Κοιλάδα του Ξεριά.

⚠️ Μετά την πεζοπορία θα ακολουθήσουν πικ-νικ και συζήτηση με αφορμή τα σχέδια για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην κορυφή του όρους Μπαχριάμι, μόλις 500 μέτρα από το χωριό, με δυσμενέστατες συνέπειες για το περιβάλλον, την τουριστική ανάπτυξη και τη ζωή των κατοίκων.

🚶‍♀️ Θα ξεκινήσουμε από την κεντρική πλατεία και την ιστορική “Πλατάνα” στο Βρούστι και θα ακολουθήσουμε μια άνετη πεζοπορική διαδρομή (1/5) σε φαρδύ χωματόδρομο με άπλετη θέα στο Αρτεμίσιο, τον Κτενιά, το λεκανοπέδιο του Ξεριά και τον Αργολικό Κάμπο. Θα φτάσουμε σ ’ένα ωραίο οροπέδιο ντυμένο στα χρώματα της άνοιξης.

🌱 Το πλούσιο πουρναροδάσος, τα φρύγανα και τα ανθισμένα αγριολούλουδα πλαισιώνουν μια όμορφη και γραφική διαδρομή 7 χιλιομέτρων, ιδανική για περισυλλογή, παρέχοντας αφορμές για να συζητήσουμε για την σοβαρή αλλοίωση και κακοποίηση του τοπίου και της βιοποικιλότητας από τις Βιομηχανικές Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Β.Α.Π.Ε.).

📍 Αφετηρία: Κεντρική πλατεία Βρουστίου

https://maps.app.goo.gl/vtHts15LA5rMFYXM8

🕔 Ώρα έναρξης: 17:00

🕘 Ώρα λήξης: 21:00

⏱️ Διάρκεια πεζοπορίας: 3 ώρες / 7 χλμ / εύκολη

🥪 Κατόπιν συνεννόησης (μέσω τηλεφώνου ή στα κοινωνικά δίκτυα) θα προσφερθεί ένα ελαφρύ χειροποίητο γεύμα με τοπικά υλικά.

🎒 Απαραίτητος εξοπλισμός: Παπούτσια πεζοπορίας, σακίδιο, παγούρι με νερό, υγιεινό σνακ, αντιανεμικό/αδιάβροχο, (προαιρετικά) μπατόν πεζοπορίας.

Πληροφορίες & Προκρατήσεις:

📞 6980 129477

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Με τον Στάνκογλου «Οιδίποδα» πέφτει φέτος η αυλαία στην Επίδαυρο

AGGELOS DRITSAS

Επειδή ότι ωραίο θέλω να το μοιράζομαι μαζί σου, θα σου μιλήσω για την αιμοδοσία.

AGGELOS DRITSAS

ΔΑΛΑΜΑΝΑΡΑ : Γιόρτασαν τον προστάτη τους Αγ. Αρτέμιο οι Aστυνομικοί BINTEO

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Τι αναφέρει η Αστυνομία για το επεισόδιο και τις συλλήψεις ανηλίκων για οπαδική βία

AGGELOS DRITSAS

Η εκδήλωση “Πενήντα Χρόνια Δημοκρατία” στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ : Ευτυχώς όλα καλά που δε κατέβασε και τζαμαρία ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Το ταχυδρομείο Τολού αναστέλλει την λειτουργία του

AGGELOS DRITSAS

ΑΑΔΕ: Ποιοι κάτοχοι βάρκας πρέπει να πληρώσουν φόρο έως 200 ευρώ

AGGELOS DRITSAS

Γιόρτασαν τα Χριστούγεννα στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Νέα υδάτινα πεδία και υδατοδρόμια το 2024!

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Πυρκαγιά στην περιοχή της Νέας Τίρυνθας

AGGELOS DRITSAS

Πέτρος Κωτσοβός: Την Κυριακή συνεχίζουμε σε πορεία ανάπτυξης

AGGELOS DRITSAS