ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών τιμάται σε όλες τις χώρες την 12η Μαΐου, στο πλαίσιο της επετείου γέννησης της πρωτοπόρου Νοσηλεύτριας Florence Nightingale, η οποία ενέπνευσε και συνεχίζει να εμπνέει χιλιάδες Νοσηλευτές να συνεχίζουν το έργο της, πρεσβεύοντας με ήθος και τις αρχές της Νοσηλευτικής Επιστήμης. Το φετινό μήνυμα: «Our Nurses. Our Future. Caring for nurses strengthens economies», εστιάζει στην ενίσχυση της ευημερίας και της υγείας των Νοσηλευτών, τονίζοντας τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει ένα υγιές νοσηλευτικό εργατικό δυναμικό στην λειτουργία, στη βιωσιμότητα και στην ανάπτυξη των συστημάτων υγείας και των οικονομιών.

 Ως Νοσηλευτές σε παγκόσμιο επίπεδο αντιμετωπίζουμε πολλές προκλήσεις, οι οποίες επηρεάζουν την υγεία και την ευημερία μας σε πολλαπλά επίπεδα και πρέπει να βρεθούν άμεσα, εφαρμόσιμες λύσεις, ώστε να αντιμετωπιστούν αυτές οι προκλήσεις, με τρόπους οι οποίοι θα μας υποστηρίζουν στην καθημερινή κλινική άσκηση και θα προάγουν μακροπρόθεσμα την ευημερία και την υγεία μας. Η αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών που διαβρώνουν την ευημερία των Νοσηλευτών είναι απαραίτητη για ένα υγιές νοσηλευτικό εργατικό δυναμικό. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Dr. Cipriano μέσω του International Council of Nurses: «Δίνοντας προτεραιότητα στην ευημερία των Νοσηλευτών, διασφαλίζουμε ότι μπορούν να συνεχίσουν να παρέχουν την υψηλής ποιότητας φροντίδα που είναι κρίσιμη για την υγεία των κοινοτήτων μας».

Το νοσηλευτικό επάγγελμα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή, καθώς το ανθρώπινο δυναμικό μειώνεται, ενώ παράλληλα διαπιστώνεται και η αποστροφή τόσο των υπηρετούντων Νοσηλευτών, όσο και των νέων ανθρώπων από το επάγγελμα. Η υποστελέχωση έχει δημιουργήσει αφόρητη πίεση και τα εργασιακά περιβάλλοντα είναι πλέον επισφαλή καθώς επιβαρύνουν την σωματική υγεία, την ψυχική υγεία, αλλά και την ευημερία μας.

Οι διεθνείς οργανισμοί στο σύνολο τους καλούν τους υπεύθυνους χάραξης των πολιτικών υγείας και τις κυβερνήσεις να εκτιμούν, να προστατεύουν, να σέβονται και να επενδύουν στους Νοσηλευτές για ένα βιώσιμο μέλλον για τη Νοσηλευτική και την υγειονομική περίθαλψη.

Αναμένοντας τις εκθέσεις των διεθνών οργανισμών, οι οποίες επικεντρώνονται σε απτές, τεκμηριωμένες λύσεις για την ενίσχυση της υγείας και της ευημερίας των Νοσηλευτών, υποδεικνύοντας εφαρμόσιμες στρατηγικές για την υποστήριξη τους σε κρίσιμους τομείς όπως η ψυχική υγεία, η σωματική ευεξία και η ασφάλεια στον χώρο εργασίας, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία ασφαλέστερων, πιο υποστηρικτικών και θετικών εργασιακών περιβαλλόντων, τα οποία θα προάγουν κουλτούρες υψηλής απόδοσης, θα εξασφαλίζουν βελτιωμένη πρόσβαση και ποιότητα φροντίδας στους ασθενείς και θα παρέχουν ένα ισχυρότερο και πιο ανθεκτικό σύστημα υγείας, το οποίο θα ωφελεί την κοινωνία στο σύνολό της, τιμούμε το έργο των συναδέλφων και τον καθημερινό αγώνα μας.

Οφείλουμε να  διατηρούμε δυνατή την φλόγα από τον λύχνο της Florence Nightingale, παρέχοντας ποιοτική και συνάμα προηγμένη νοσηλευτική φροντίδα στους ασθενείς μας και θα συνεχίζουμε να το πράττουμε, όπως αρμόζει στον επαγγελματισμό και στην δεοντολογία μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ν.Ε 

Ο Πρόεδρος                                                                      Ο Γεν. Γραμματέας

Δημήτριος Σκουτέλης                                                         Τζαννής Πολυκανδριώτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ο όμιλος Fattal Group, ανακοινώνει το καινούριο απόκτημά του, στην Ελλάδα, υπό την επωνυμία SEAFOS Luxury Resort & Spa, στην περιοχή Κάντια, του Ναυπλίου.

AGGELOS DRITSAS

Ευχαριστούμε πολύ τους δωρητές Ιερός Ναός Ευαγγελίστριας Ναυπλίου.

AGGELOS DRITSAS

50χρονος αλλοδαπός στο Άργος έκλεψε μηχανή αλλά δεν την χάρηκε

AGGELOS DRITSAS

Δράση από το 1ο Λύκειο Ναυπλίου στο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

21 παίκτες γεν. 2009 κλήθηκαν στο Ναύπλιο για προπόνηση του κλιμακίου της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ-ΕΣΚΑΚ

AGGELOS DRITSAS

Rally Sprint ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

AGGELOS DRITSAS

Νέα Πελοπόννησος – Πέτρος Τατούλης: Πετύχαμε την Καθαρή Πελοπόννησο και τώρα δημιουργούμε Κυκλική Οικονομία!

AGGELOS DRITSAS

Γιάννης Μελίδης: Έφυγε ο τελευταίος των “Μοϊκανών” της θρυλικής ομάδας του Πανναυπλιακού του ’50

AGGELOS DRITSAS

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΝΕΟΥ ΗΡΑΙΟΥ

AGGELOS DRITSAS

Άγριο ξύλο έπαιξαν πελάτες στο καζίνο Λουτρακίου – Στο νοσοκομείο μια σερβιτόρα

AGGELOS DRITSAS

Eπίσκεψη του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Έως τις 12 Μαΐου, οι αιτήσεις για τα 70.000 voucher παιδικών κατασκηνώσεων της ΔΥΠΑ

AGGELOS DRITSAS