ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου | Αποφάσεις για Μαρίνα Ναυπλίου, κόμβο Μυκηνών, Παράκαμψη Δημητσάνας και άλλα

Συνεδρίασε, την Τετάρτη 31 Ιουλίου, δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη, η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Αναπληρωτής Περιφερειάρχη, Χρήστος Λαμπρόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου, για μια ακόμη φορά είχαμε σημαντικά θέματα, τα περισσότερο σημαντικά είχαν να κάνουν με τις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας και Αρκαδίας και σε αυτά στέκομαι.

Ξεκινώ από την Αρκαδία, στην οποία εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση για να προχωρήσουμε στη μελέτη της παράκαμψης Δημητσάνας μέσω του Αναπτυξιακού μας οργανισμού. Η παράκαμψη της Δημητσάνας είναι ένα ζητούμενο εδώ και πάρα πολλά χρόνια από τους κατοίκους της Γορτυνίας, σε μία περιοχή ιδιαίτερα επιβαρυμένη κυκλοφοριακά κατά πολλούς μήνες του χρόνου. Προχωράμε λοιπόν σε μια μελέτη, οι πιστώσεις της οποίας, έχουν εξασφαλιστεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Επίσης, ενισχύσαμε με περισσότερα από 180.000€ τον προϋπολογισμό της βελτίωσης του Δρόμου Καρύταινα Παλαιόκαστρο, ενός δρόμου επίσης σημαντικού, διότι τον επισκέπτεται κόσμος και τους δώδεκα μήνες του χρόνου.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι επικαιροποιήσαμε τα μέλη της κοινής επιτροπής παρακολούθησης του έργου για τη μαρίνα Ναυπλίου, ένα έργο για το οποίο έγινε και μια σύσκεψη τις περασμένες ημέρες για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και που είναι αναμφισβήτητο ότι θα δώσει άλλη πνοή στο σημείο της Πελοποννήσου που έχει πάρα πολύ μεγάλη τουριστική κίνηση και που θα δώσει τη δυνατότητα υποδοχής και περισσοτέρων επισκεπτών.

Με ενέργειες του Περιφερειάρχη έγινε η έγκριση από το Αρχαιολογικό Συμβούλιο τους προηγούμενους μήνες για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε άμεσα σε αδειοδότηση. Στην επιτροπή θα συμμετέχουν ως τακτικά μέλη οι κύριοι Μαντζούνης και Σχοινοχωρίτης και ως αναπληρωματικά μέλη οι κύριοι Σιδέρης και Οικονόμου.

Τέλος στην Αργολίδα, εγκρίναμε προ ημερησίας διατάξεως την επαναδημοπράτηση του έργου του κόμβου των Μυκηνών. Ένα έργο ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης μαζί με άλλα έργα οδικής ασφάλειας. Σε πείσμα όσων ήθελαν να λένε ότι το έργο πάει στα βράχια, καταφέραμε και πήραμε την έγκριση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Πρόκειται για ένα έργο σε μια περιοχή που έχει θρηνήσει θύματα εδώ και πάρα πολλά χρόνια και θα αρχίσει να μπαίνει σε πορεία υλοποίησης.

-Έγκριση σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης της πράξης: «ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣ», προϋπολογισμού 300.000,00€ (απ: 222467)

-Έγκριση ενίσχυσης προϋπολογισμού του έργου ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ-ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧ. ΟΔΟΥ (39): ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ-ΑΤΣΙΧΟΛΟΣ-ΒΛΑΧΟΡΑΠΤΗ-ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ, προϋπολογισμού: 700.000,00 €, εκ πιστώσεων 5ο ΕΑΠ(απ: 225585)

-Ορισμός μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης (ΑΔΑ : 6Κ94ΟΡ03-2ΦΟ) μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου για την υλοποίηση του Έργου «Μελέτη, Χρηματοδότηση, Κατασκευή, Λειτουργία, Τεχνική Διαχείριση και Εκμετάλλευση του Τουριστικού Λιμένα (Μαρίνας) Ναυπλίου», ως προς την αντικατάσταση των μελών της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης (Άρθρο 5) μετά την αλλαγή σύνθεσης του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

-Έγκριση διακήρυξης Ανοιχτής Διαδικασίας για τη σύναψη Δημόσιας Σύμβασης του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ», ΥΠΟΕΡΓΟ: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΙΣΟΠΕΔΟΥ ΚΟΜΒΟΥ ΜΥΚΗΝΩΝ, Π/Υ ΜΕΛΕΤΗΣ 2.555.000,00 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Συνδικάτο Τροφίμων Αργολίδας – Κορινθίας: Οι ζωές μας δεν είναι κόστος – Οι ζωές μας έχουν αξία!

AGGELOS DRITSAS

Για 3η συνεχόμενη χρονιά το Π.ΕΠΑ.Λ. Άργους

AGGELOS DRITSAS

ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ Α1 ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ

AGGELOS DRITSAS

Δημήτρης Κρίγγος: Διάνοιξη και άλλων πέντε οδών στο Άργος!

AGGELOS DRITSAS

 Γιάννης Γεωργόπουλος  : Η παρέλαση των Σχολείων, Συλλόγων και Φορέων του Δήμου μας ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

ΚΑΚΟΤΕΧΝΙΕΣ ? : Σουρωτήρι η οδός Αγία Ελεούσα – Λευκάκια στο Ναύπλιο … ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

ΑΡΓΟΣ : Το Αντάμωμα των Μουσικών σχολείων της Αργολίδας ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

Σοβαρό τροχαίο στη Δαλαμανάρα όπου εμπλέκονται δύο αυτοκίνητα και μια μηχανή. ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Χθες βράδυ γυρίσαμε το χρόνο..60 ολόκληρα χρόνια πριν.

AGGELOS DRITSAS

Ρόδος | Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο ΚΕΔΕ | Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2024

AGGELOS DRITSAS

Βασίλης Γ. Σιδέρης :13η Γιορτή της Ελιάς και ελαιολάδου στο Κρανίδι

AGGELOS DRITSAS

Η ΝΑΥΠΗΓΙΚΗ ΤΕΧΝΗ :  ΤΟΛΟ – ΕΡΜΙΟΝΗ – ΚΟΙΛΑΔΑ ( Ντοκιμαντέρ του Άγγελου Δρίτσα ) ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS