ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Οι αλλεπάλληλες συμμετοχές σε διάφορα συνέδρια που ήταν άμεσα ή έμμεσα συνδεδεμένα με την Επίδαυρο και έδιναν τη δυνατότητα προβολής και καταξίωσης της περιοχής, έκλεισαν σε πρώτη φάση με το ταξίδι του Δημάρχου Επιδαύρου Τάσου Χρόνη στην Κίνα που κέρδισε έτσι μία ακόμη δυνατότητα τεράστιας προβολής του Δήμου και αποτελεί την κορύφωση όλων των ενεργειών με στόχο την εξωστρέφεια .
Μετά από τιμητική πρόσκληση του Κινεζικού Λαϊκού Συνδέσμου Φιλίας και του συνδέσμου των χωρών Κεντρικής Ανατολικής Ευρώπης και Κίνας, ο Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης, βρέθηκε στην πόλη Ningbo της Κίνας ως ομιλητής στο Forum με θέμα την ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης μέσω της διεθνούς συνεργασίας.

Ο Δήμαρχος μαζί με αυτοδιοικητικούς από άλλες 14 χώρες μίλησε για την ιστορία του Δήμου Επιδαύρου, τονίζοντας ότι η Επίδαυρος είναι ένας τόπος που δεν ανήκει μόνο στο παρελθόν αλλά παραμένει ζωντανός, ουσιαστικός και παρών.

Είναι η πατρίδα του Ασκληπιού, θεού της Ιατρικής. Εκεί όπου άνθισε το πρώτο οργανωμένο ιατρικό κέντρο του κόσμου—το περίφημο Ασκληπιείο, όπου η θεραπεία δεν βασιζόταν μόνο σε φάρμακα, αλλά υπήρξε μια σύνθετη πράξηφροντίδας,όπουσώμακαιπνεύμαγιατρεύοντανταυτόχρονα,σεαπόλυτη αρμονία με το περιβάλλον.

Τόνισε επίσης τα μεγάλα μνημεία που είναι στον τόπο μας όπως το μικρό θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, τη γέφυρα της Καζάρμας και την πολυεπίπεδη ιστορική σημασία της περιοχής μέσα από τα μεσαιωνικά, βυζαντινά και σύγχρονα μνημεία, αλλά και τη σημασία της Νέας Επιδαύρου στην ίδρυση του Ελληνικού κράτους.

Έγινε σαφές ότι ως Δήμος επενδύουμε σε μια τουριστική ανάπτυξη βιώσιμη και ανθρώπινη, με σεβασμό στον τόπο, τους κατοίκους και την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Αναδεικνύουμε τα μνημεία μας μέσα από θεματικές διαδρομές, πολιτιστικές εκδηλώσεις και εμπειρίες βασισμένες στην αυθεντικότητα. Ενισχύουμε τη γαστρονομική μας ταυτότητα, τα προϊόντα της Γης της Επιδαύρου, όπως το λάδι και τα πορτοκάλια, προβάλλοντας τη φιλοξενία όχι ως εμπορικό προϊόν, αλλά ως πράξη πολιτισμού.

Μέσα σε αυτό το όραμα, η Κίνα αποτελεί για εμάς φυσικό και πνευματικό συνοδοιπόρο. Οι δεσμοί ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα δεν είναι μόνο διπλωματικοί. Είναι δεσμοί σοφίας και κοινών αξιών με σεβασμό στους προγόνους, αρμονία με τη φύση, αγάπη για τη γνώση και τη θεραπεία.

Στα πλαίσια της επίσκεψης έγιναν πολλές επαφές με θεσμικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες για τις δυνατότητες συνεργασιών στα επόμενα βήματα αυτής της προσπάθειας.

Απευθύνθηκε επίσημη πρόσκληση για να υποδεχθούμε τόσο θεσμικούς αλλά και γενικότερα περισσότερους επισκέπτες από την Κίνα στην Επίδαυρο, σε μια προσπάθεια να θεμελιώσουμε ένα κοινό μέλλον, βασισμένο στον σεβασμό ,τη φιλία και την κοινή αναπτυξιακή πορεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Αργολίδα: Ζητείται ελαιώνας από Έλληνα αγρότη

AGGELOS DRITSAS

Γήπεδο ποδοσφαίρου παραλία Νέας Κίου.

AGGELOS DRITSAS

Ξεκινάει το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου

AGGELOS DRITSAS

Αναγνωσταράς Παναγιώτης – Κωνσταντίνος Μάκαρης ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Εξάρθρωση 5 εγκληματικών οργανώσεων – 17 συλλήψεις – Καταχέσθηκαν 1 κιλό κοκαΐνη και 13 αυτοκίνητα

AGGELOS DRITSAS

Συνάντηση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Ορφανού με τον Μάκη Βορίδη ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Δράση ευαισθητοποίησης μαθητών του 1ου Λυκείου Ναυπλίου για τα ΑμεΑ από το ΚΕΔΑΣΥ

AGGELOS DRITSAS

Δήμος Άργους Μυκηνών: Τι ισχύει για το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης

AGGELOS DRITSAS

Σημαντικές αποφάσεις για την Αργολίδα : Στο επίκεντρο οι κατολισθήσεις στην Αρβανιτιά

AGGELOS DRITSAS

3-0 ο Παναργειακός τον Πανναυπλιακό σε φιλικό στο Κουτσοπόδι

AGGELOS DRITSAS

ΚΡΑΝΙΔΙ : Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

AGGELOS DRITSAS

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών – Ήταν ραδιοφωνικός παραγωγός και πρώην μέλος των «Ενδελέχεια»

AGGELOS DRITSAS