ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Συνέντευξη του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού

Στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά 90,1» και στην εκπομπή των Θανάση Φουσκίδη και Στέλλας Γκαντώνα έδωσε συνέντευξη ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Η Πελοπόννησος Μπροστά» και υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου μίλησε για τη σχέση του με την αυτοδιοίκηση και την πρόταση που Πρωθυπουργού να ηγηθεί της περιφέρειας αναφέροντας:

«Προέρχομαι από οικογένεια η όποια έχει βαθιά παράδοση στην αυτοδιοίκηση, ο πατέρας μου ήταν δήμαρχος Μεσσήνης για 16 χρόνια και Αντινομάρχης – και αυτό δείχνει ότι το μικρόβιο υπήρχε μέσα μου. Η πρόταση του Πρωθυπουργού περίπου πριν από δυο μήνες ήταν μια πολύ τιμητική πρόταση, ήταν ξαφνικό για εμένα αλλά ήταν τόσο τιμητικό και τόσο προκλητικό το να ασχοληθώ με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και γι’ αυτό δέχτηκα απευθείας».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του συνδυασμού του και στους τομείς που θέλει να δώσει έμφαση ο Δημήτρης Πτωχός είπε:

«Όλοι όσοι ζούμε και εργαζόμαστε σε αυτό τον τόπο γνωρίζουμε πολύ καλά και τα προβλήματα και τα θετικά πράγματα τα όποια έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια, όπως και γνωρίζουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε. Το πρόγραμμα μας και το σχέδιο μας είναι απλό: θέλουμε να κάνουμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου μια περιφέρεια πρότυπο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σχεδόν σε όλους του τομείς που γίνεται σήμερα συζήτηση, όπως είναι η ανάπτυξη, η προσέλκυση επενδύσεων, η πράσινη ανάπτυξη και η προστασία του περιβάλλοντος, η απλοποίηση διαδικασιών και η ψηφιοποίηση, η πρόνοια και η αλληλεγγύη, η αξιοποίηση του πολιτιστικού μας αποθέματος».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης μίλησε μεταξύ άλλων για τρεις πυλώνες του προγράμματός του: τις επενδύσεις, τον πρωτογενή τομέα, καθώς και για τον εκσυγχρονισμό της διοίκησης τονίζοντας ότι:

«Η πρώτη μου προτεραιότητα είναι να προσελκύσουμε νέες επενδύσεις και να έχουμε ανάπτυξη στην περιφέρεια. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, δυστυχώς, φθίνει σε επενδύσεις, όπως και παρά πολλές περιφέρειες στην Ελλάδα, νομίζω ότι είναι κάτι που πρέπει να το κοιτάξουμε παρά πολύ πρέπει να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο πολύ πιο φιλικό. Αυτό είναι κάτι που θα θέλαμε να το κάνουμε άμεσα.

Ένα δεύτερο πράγμα είναι να στηρίξουμε τους δυο βασικούς αναπτυξιακούς πυλώνες της Πελοποννήσου που είναι ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός. Νομίζω ότι και εδώ υπάρχουν πολλά περιθώρια να κάνουμε πολλά πράγματα. Το σημαντικότερα από όλα να δημιουργήσουμε συνέργειες ανάμεσα σε αυτούς τους τομείς και όχι να τα αφήσουμε να λειτουργούν σαν δυο ξεχωριστά μεμονωμένα σιλό.

Το τρίτο νομίζω ότι πρέπει πολύ γρήγορα να εκσυγχρονίσουμε τη Διοίκηση σε επίπεδο περιφερείας. Να απλοποιήσουμε διαδικασίες και κυρίως να ψηφιοποιήσουμε διαδικασίες ώστε να είναι καλύτερη η εξυπηρέτησης όλων των πολιτών μας».

Στο link που ακολουθεί μπορείτε να ακούσετε όλο το ηχητικό απόσπασμα: https://www.filemail.com/d/pfjercuhfriysvi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ας δούμε την Καραθώνα κάπως αλλιώς ..

AGGELOS DRITSAS

Χρόνια πολλά στο Μητροπολίτη Άρτης Καλλίνικο

AGGELOS DRITSAS

Μηχανή παρέσυρε και τραυμάτισε δύο γυναίκες

AGGELOS DRITSAS

Βρεττάκεια 2024 στο Πόρτο Χέλι

AGGELOS DRITSAS

Συνάντηση Μαλτέζου με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Αγίων Αναργύρων για τη συνεργασία με Ιταλία και Αίγυπτο

AGGELOS DRITSAS

Περισσότερα από 2000 άτομα υποδέχθηκαν στο Ναύπλιο την Ολυμπιακή Φλόγα στο Ναύπλιο ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Η θέση Μάκαρη για τα χρέη του Δήμου Ναυπλιέων

AGGELOS DRITSAS

Χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Μετωπική αγροτών με την κυβέρνηση

AGGELOS DRITSAS

Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Ιερά Μονή Καρακαλά – Εκεί όπου ο Άγιος Δημήτριος ανοίγει την κλειδωμένη πόρτα για να βοηθήσει τους πιστούς ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

NAYΠΛIO : ΣΑΝ ΜΕ ΚΟΙΤΑΣ 12-2-2024 BINTEO DRONE

AGGELOS DRITSAS