ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Φεστιβάλ Ακροναυπλίας ανοίγει σήμερα τα πανιά του με τρία υπέροχα έργα.

26/Αυγούστου – Θέατρο Ακροναυπλίας

Ώρα έναρξης: 21.00 – ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

“Η σονάτα του σεληνόφωτος”, με τη Ρένη Πιττακή

“Θέλω να ξανακάνω την ποίηση να “βλέπεται” και να “ακούγεται” και όχι μονάχα να διαβάζεται. Θέλω να ξανακάνω και τον θεατή να μπορεί, όχι μόνο να διαβάζει την ποίηση, μα και να την ακούει από πρώτο χέρι. Και σκέφτομαι, τι θα ήταν η Σονάτα πχ. αν “παίζονταν” από αληθινούς, έμπειρους και καλλιεργημένους ηθοποιούς. Νομίζω πως με αυτόν τον τρόπο, και ο πιο απλός και απληροφόρητος ακροατής και θεατής θα μπορούσε να νιώσει το κείμενο και στα πιο λεπτά και δύσκολα σημεία του και να συγκινηθεί”.

Με οδηγό, λοιπόν, αυτά τα λόγια του Γιάννη Ρίτσου του ποιητή των μεγάλων αφηγήσεων, και ερμηνεύτρια τη Ρένη Πιττακή παρουσιάζουμε τη “Σονάτα του Σεληνόφωτος”, τον εμβληματικότερο, ίσως, μονόλογο της “Τέταρτης Διάστασης”.

> Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης. Μουσικός επί σκηνής: Φώτης Σιώτας.

“Οι φυλακές του Ναυπλίου” του Ανδρέα Καρκαβίτσα, με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Το 1891-92 ο Ανδρέα Καρκαβίτσα έρχεται στο Ναύπλιο λόγω της πρώτης περιοδείας του στην Πελοπόννησο. Επισκέπτεται τις φυλακές εκεί και συγκλονίζεται από την απάνθρωπη κατάσταση που βλέπει. Οι εντυπώσεις του που δημοσιεύονται λίγο αργότερα στο περιοδικό “Εστία” είναι μια κραυγή ψυχής απέναντι σε έναν κόσμο τραγικής αθλιότητας του οποίου την ύπαρξη δεν είχε φανταστεί, και ταυτόχρονα μια καταγγελία για τη σκληρότητα της Πολιτείας προς τους καταδίκους. Οι “Φυλακές του Καρκαβίτσα” είναι η δαντική κόλαση ενός τόπου που πάρα πολύ απέχει από το να είναι παράδεισος.

Συναυλία Νεφέλης Φασούλη – Φώτη Σιώτα

Η εξαιρετική τραγουδίστρια και μουσικός Νεφέλη Φασούλη με τον πολυσχιδή συνθέτη – τραγουδοποιό Φώτη Σιώτα παρουσιάζουν τα τραγούδια τους .”Ο Κόσμος σου” του Φοίβου Δεληβοριά , “Ο Κήπος” του Αντώνη Απέργη με τη φωνή της Νεφέλης Φασούλη , “τα δεύτερα” και τα “δύο λάθη” σε μουσική του Φώτη Σιώτα και στίχους του Θοδωρή Γκόνη .

> Οι συντελεστές: η Νεφέλη Φασούλη στο τραγούδι, ο Φώτης Σιώτας στο τραγούδι, το βιολί και τη κιθάρα, ο Κωστής Κωστάκης στην κιθάρα και χαβάγια, ο Δημήτρης Τσεκούρας στο κοντραμπάσο και ο Γιώργος Φουντούκος στην κλασική κιθάρα.

Φεστιβάλ Ακροναυπλίας, σπουδαίες παραστάσεις, αγαπημένοι καλλιτέχνες, μεγάλοι ερμηνευτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

50 επιχειρήσεις από τη Πελοπόννησο, η Περιφέρεια και τα Επιμελητήρια στη FOOD EXPO 2024

AGGELOS DRITSAS

Το γάντι που σήκωσε ο Κασσελάκης, οι διαδικασίες και η αναζήτηση υποψηφιότητας που θα πάει μαζί του στις εκλογές

AGGELOS DRITSAS

Πολλά πολλά συγχαρητήρια στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Κρανίδι ολοκλήρωσε τις εγγραφές του

AGGELOS DRITSAS

Δήμαρχος Ερμιονίδας ο Γιάννης Γεωργόπουλος και με τη βούλα του Πρωτοδικείου Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κρανιδίου στο Λαογραφικό Εργαστήρι του Δήμου Ερμιονίδας.

AGGELOS DRITSAS

Fair Play Αναπτυξιακό Φεστιβάλ Ποδοσφαίρου στο Ναύπλιο Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός Γιώργος Μιχαλακόπουλος

AGGELOS DRITSAS

Πόρτο Χέλι: Φωτιά σε ιστιοφόρο σκάφος – Καλά στην υγεία τους οι επιβαίνοντες

AGGELOS DRITSAS

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του Πέτρου Τατούλη στην ΕΡΤ αύριο στις 08:30

AGGELOS DRITSAS

Τρεις Αστυνομικές Ενώσεις από την Αργολίδα διοργανώνουν κοινή δράση συγκέντρωσης βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς

AGGELOS DRITSAS

Τα λέγαμε πριν,τα λέμε και τώρα.

AGGELOS DRITSAS