ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Τον Σεπτέμβριο η τελική διαδικασία για τη δημιουργία του Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Πελοποννήσου μεταξύ Περιφέρειας και Υπουργείου Τουρισμού

Υπό την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, συνεδρίασε, την Τετάρτη 31 Ιουλίου, το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού με βασικά θέματα τη σύσταση και λειτουργία των οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών (DMMOS) και το Εθνικό Παρατηρητήριο για τη Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Αθανάσιο Μιχελόγγονα, τοποθετήθηκε αναλυτικά για την ανάγκη ευθυγράμμισης επιμέρους χωροταξικών σχεδίων όπως τα Τοπικά Πολεοδομικά, τα Ειδικά Πολεοδομικά και οι Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες, με το αντίστοιχο νέο εθνικό σχέδιο για τον τουρισμό.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ετοιμότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία έχει προβεί στις απαραίτητες διοικητικές ενέργειες, προκειμένου να εκκινήσει η οργάνωση του οικείου DMMO, σχολιάζοντας την αναγκαιότητα της προόδου της σχετικής πολιτικής με στόχο την σύνθεση άρτιων Σχεδίων Διαχείρισης Προορισμών σε Περιφερειακό επίπεδο.

Επίσης, ο Περιφερειάρχης επεσήμανε την προοπτική διάδρασης των νέων Περιφερειακών Παρατηρητηρίων τόσο με τους εδραιωμένους ερευνητικούς φορείς όπως την Τράπεζα της Ελλάδας και την Ελληνική Στατιστική Αρχή, όσο και με το αντίστοιχο Εθνικό Παρατηρητήριο.

Στην εισήγησή της η Υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη επεσήμανε ότι «στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής μας για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των ελληνικών προορισμών, αποτελεί στρατηγική επιλογή μας η συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στη διαχείριση της τουριστικής δραστηριότητας στη χώρα μας».

Η  Υπουργός Τουρισμού παρουσίασε, επίσης,  τις νομοθετικές πρωτοβουλίες, τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τις παρεμβάσεις που στοχεύουν στην προστασία, την ανθεκτικότητα και την ανάδειξη των δυνατοτήτων των τουριστικών προορισμών.

Η συνεδρίαση έγινε παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη, της Γενικής Γραμματέως Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Βάσιας Κουτσούκου και του Αντιπροέδρου του ΕΟΤ Κωνσταντίνου Ζήκου. Συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.ΠΕ) και Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού της ΕΝ.ΠΕ και Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ιωάννης Τρεπεκλής, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης.

Συμμετείχαν επίσης, η αναπληρώτρια Περιφερειάρχης Αττικής Χριστίνα Κεφαλογιάννη, από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Παναγιώτης Αρχοντής, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας Άννα Μαρία Παπαδημητρίου και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νατάσα Αδαμοπούλου, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ευριδίκη (Βίκυ) Χατζηβασιλείου και ο Αντιπεριφερειάρχης για θέματα Τουρισμού Αθανάσιος Μιχελόγγονας και από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Φανή Παπαθωμά, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Πολυτίμη Φαρμάκη, από την Περιφέρεια Ηπείρου ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, Ευστράτιος Ιωάννου, από την Περιφέρεια Κρήτης ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κυριάκος Κώτσογλου, και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Χρήστος Μιχαλάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού, κυρία Λίνα Μενδώνη είχε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτριος Ορφανός,

AGGELOS DRITSAS

Δωρεά απινιδωτή από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Δήμο Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Σημαντικές αποφάσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Ανάβαση Αχλαδόκαμπου το διήμερο 2-3 Νοεμβρίου 2024

AGGELOS DRITSAS

Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος «Πελοπόννησος» 2021-2027

AGGELOS DRITSAS

ΑΜΕΑ Αργολίδας Σύλλογος ατόμων με αναπηρία Ν.Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Έφυγε από τη ζωή ο Αναστάσιος Μπουραζάνης

AGGELOS DRITSAS

Το Δημοτικό Ωδείο Άργους Μυκηνών για άλλη μία χρονιά ανοίγει την αγκαλιά του

AGGELOS DRITSAS

Ευχόμαστε καλή χρονιά σε όλο το κόσμο με υγεία!

AGGELOS DRITSAS

Δ.ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ: Ο πρώτος δήμος απο την αργολίδα που εντάχθηκε στο σχετικό πρόγραμμα για την ενίσχυση της πυροπροστασίας

AGGELOS DRITSAS

Συνεχίζουμε δυναμικά, για να είναι η Επόμενη Μέρα ακόμα καλύτερη!!!

AGGELOS DRITSAS

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ : Κάποιοι αργά χθες το απόγευμα δεν σεβάστηκαν τους συμπολίτες τους

AGGELOS DRITSAS