ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Συγκεκριμένα στις 14 Φεβρουαρίου 2024 δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ ο Κανονισμός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου αναφορικά με την τροποποίηση του πλαισίου λειτουργίας των άμεσων μεταφορών πίστωσης σε ευρώ.

Οι νέες διατάξεις, οι οποίες τέθηκαν σε ισχύ από τις 5 Μαρτίου 2024, υποχρεώνουν σε συμμόρφωση τους παρόχους υπηρεσιών πληρωμής της Ευρωζώνης, ώστε, εντός εννέα μηνών (από 5 Δεκεμβρίου 2024), να αποδέχονται άμεσες πληρωμές και, εντός 18 μηνών (από 5 Σεπτεμβρίου 2025), να αποστέλλουν άμεσες πληρωμές.

Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, οι άμεσες μεταφορές πίστωσης χρημάτων (εμβάσματα) γίνονται:

1. Υποχρεωτικές για όλους τους παρόχους πληρωμών στην ΕΕ έως το φθινόπωρο του 2025, τόσο για τις εμπορικές όσο και για τις κεντρικές τράπεζες

2. Με χαμηλή χρέωση, καθώς εξισώνεται με τη χρέωση του φθηνότερου εμβάσματος που προσφέρουν οι τράπεζες στους πελάτες τους. Στην Ελλάδα, αυτό σημαίνει άμεσα εμβάσματα με χρέωση μικρότερη του 1 ευρώ, από 4 ή 5 ευρώ που κοστίζουν σήμερα. Περαιτέρω το κόστος διασυνοριακών εμβασμάτων εξισώνεται με το κόστος των εγχώριων εμβασμάτων.

3. Ασφαλείς, καθώς οι τράπεζες υποχρεούνται να εισάγουν πρόσθετη επαλήθευση μέσω αντιστοίχισης ΙΒΑΝ και ονόματος δικαιούχου ώστε ο εντολέας να μπορεί να προλάβει έγκαιρα τυχόν λάθος στον αποδέκτη της πληρωμής.

4. Απρόσκοπτες, καθώς επιβάλλεται ρύθμιση των ελέγχων που επιβάλλουν οι τράπεζες προς αποφυγή απάτης ή προς επιβολή κυρώσεων, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα την άσκοπη απόρριψη σημαντικού ποσοστού εμβασμάτων. Ο χρόνος απόρριψης μειώνεται από τα 20 στα 10 δευτερόλεπτα ώστε οι μεταφορές πίστωσης να πραγματοποιούνται απρόσκοπτα και με ασφάλεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ξεκινά σήμερα, Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 στη Τρίπολη η έκθεση «Πελοπόννησος Expo» στη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης

AGGELOS DRITSAS

Πέθανε ο Κώστας Χαρδαβέλλας σε ηλικία 79 ετών

AGGELOS DRITSAS

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ 2025»

AGGELOS DRITSAS

Διακοπή κυκλοφορίας σε δρόμο του Δρεπάνου λόγω κατασκευής Δικτύου Αποχέτευσης

AGGELOS DRITSAS

Συνέντευξη του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού

AGGELOS DRITSAS

Ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Ναυπλιέων στη συνάντηση Ορφανού – Λιβάνιου

AGGELOS DRITSAS

Ψήφισμα του φαρμακευτικού συλλόγου αργολίδας για τον θάνατο του Γ. Χαραλαμπάκη

AGGELOS DRITSAS

Τα πρώτα αποτελέσματα των Περιφερειακών εκλογών στην Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Aγώνας, που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο «Μαραθωνοδρόμοι Δρομείς Αργολίδας» (

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: Πέθανε ο δημοσιογράφος Πολύδωρος Δάκογλου

AGGELOS DRITSAS

Ο Αχιλλέας Φιχτίου ανακηρύχθηκε πρωταθλητής για τη σεζόν 2024-25

AGGELOS DRITSAS

Agemar, ένα κτήριο κόσμημα, που όμοιό του δεν υπάρχει!

AGGELOS DRITSAS