ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άφαντος παραμένει ο 37χρονος Αλβανός πιστολέρο – Τι ανακάλυψε η ΕΛ.ΑΣ.

Σχεδόν 20 ημέρες μετά την αιματηρή επίθεση με πυροβολισμούς κατά των τριών Κρητικών στο Γκάζι, ο σκληρός κακοποιός διαφεύγει της σύλληψης ωστόσο ο κλοιός των ερευνών σφίγγει γύρω του

Άφαντος παραμένει ο 37χρονος Αλβανός 20 ήμερες μετά (16/12) την επίθεση με πυροβολισμούς στο Γκάζι για ασήμαντη αφορμή κατά των τριών νεαρών ανδρών από την Κρήτη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κλοιός έχει στενέψει γύρω από τον επικίνδυνο κακοποιό ωστόσο ακόμα η Αστυνομία δεν έχει καταφέρει να τον εντοπίσει και να τον συλλάβει.

Ο 37χρονος είναι γνωστός στις Αρχές και εις βάρος του έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Προσπάθησε να φύγει προς Τουρκία ή Μάλτα

Υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες περίπου μια εβδομάδα μετά το επεισόδιο ο 37χρονος επιχειρούσε να διαφύγει στο εξωτερικό και συγκεκριμένα είτε προς Τουρκία είτε προς Μάλτα.

Νεότερες πληροφορίες που μετέδωσε σήμερα το Star στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση εντόπισαν την επαφή που έκανε ο 37χρονος προκειμένου να βρει πλαστά έγγραφα και να διαφύγει στο εξωτερικό.

Ο 37χρονος φαίνεται να κρατά σκληρή στάση. Μάλιστα τις πρώτες ημέρες μετά το επεισόδιο επιχείρησε να παραπλανήσει τις Αρχές.

Επιχείρηση παραπλάνησης

Συγκεκριμένα μετά και τη σύλληψη του 33χρονου συνεργού του, ο 37χρονος είχε διαμηνύσει μέσω δικηγόρου ότι ήταν διατεθειμένος να παραδοθεί τις επόμενες ημέρες κάτι που δεν έκανε ποτέ.

Στόχος του ήταν να κερδίσει χρόνο επιχειρώντας να διαφύγει στο εξωτερικό.

Οι έμπειροι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Εκβιαστών φυσικά και δεν περίμεναν να εμφανιστεί μόνος του ο 37χρονος και άμεσα είχαν κινήσει τις διαδικασίες για την έκδοση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης ενώ είχαν ενημερωθεί και οι αστυνομικές υπηρεσίες σε όλες τις ακριτικές περιοχές και τις πύλες εξόδου της χώρας.

Αν και μετά από τόσες ημέρες όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, εικάζεται ότι ο 37χρονος μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να βγει από τη χώρα και κρύβεται εκμεταλλευόμενος τις επαφές του στον υπόκοσμο και την αλβανική μαφία.

Άλλωστε στην Αλβανία είναι γνωστός κακοποιός και ήταν περίπου 10 χρόνια στη φυλακή.

Θετικά νέα για τον 34χρονο τραυματία

Στο μεταξύ ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα που φθάνουν από τη Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου «Γεννηματάς» για την πορεία της υγείας του 34χρονου Δημήτρη, του Κρητικού που είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι, στο Γκάζι ξημερώματα, στις 16 Δεκεμβρίου, έξω από κλαμπ.

Οι πληροφορίες που προκύπτουν από θεράποντες ιατρούς του 34χρονου λένε ότι τα κατασταλτικά φάρμακα έχουν διακοπεί αλλά ακόμα και τώρα τα επίπεδά τους στο αίμα παραμένουν υψηλά.

Παρ’ όλα αυτά ο ασθενής έχει αρχίσει να αναπνέει μόνος του, χωρίς μηχανική υποστήριξη, ενώ άνοιξε τα μάτια του και δείχνει να έχει στοιχειώδη επαφή με το περιβάλλον.

Όπως επισημαίνουν οι γιατροί, είναι νωρίς ακόμα να εκτιμηθεί η πορεία του και η αποκατάστασή του, αλλά οι εξελίξεις είναι πολύ ενθαρρυντικές για την μετέπειτα πορεία της υγείας του.

Δύσκολο χειρουργείο

Ο ασθενής είχε χειρουργηθεί στις 18 Δεκεμβρίου από την χειρουργική ομάδα της Νευροχειρουργικής Κλινικής του «Γεννηματάς» με τη βοήθεια συστήματος νεύρο πλοήγησης το οποίο ελαχιστοποιεί τις χειρουργικές βλάβες του εγκεφάλου.

Υπενθυμίζουμε ότι το βλήμα που είχε δεχτεί ο Κρητικός δεν είχε εξέλθει του κρανίου, αλλά είχε παραμείνει κολλημένο στον εγκέφαλό του, καθώς είχε σταματήσει πάνω σε οστό, ενώ υπήρχε μόνο τραύμα εισόδου. Ήταν πολύ σπάνια η περίπτωση και απαιτούσε περίπλοκη χειρουργική επέμβαση, την οποία η έμπειρη ομάδα του «Γεννηματάς» έφερε εις πέρας.

Ο αδελφός του Δημήτρη, ο Γιάννης, ήταν στην παρέα των Κρητικών που πυροβολήθηκε κι αυτός από τους «πιστολέρο» στο Γκάζι και από τις 22 Δεκεμβρίου βρίσκεται σπίτι του στα Μάλια.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται το ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολύσει η ΕΛ.ΑΣ. για τον 36χρονο πιστολέρο, που πυροβόλησε εν ψυχρώ τους τρεις νεαρούς από την Κρήτη. Περίπου 17 ημέρες μετά το αιματηρό επεισόδιο ο 36χρονος εξακολουθεί να διαφεύγει της σύλληψης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

22 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα του Νερού – “Το Νερό Μοχλός για την Ειρήνη”

AGGELOS DRITSAS

Νέα Πελοπόννησος: Eξασφαλιζουμε υδάτινους πόρους – Θωρακίζουμε την Πελοπόννησο απέναντι στις πλημύρες

AGGELOS DRITSAS

Ο Χρήστος Πούλος ανέλαβε προπονητής στον Ατρόμητο Παναριτίου

AGGELOS DRITSAS

ΑΡΓΟΛΙΔΑ : ΕΦΥΓΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ Κ.ΠΙΚΗΣ

AGGELOS DRITSAS

Άστατος ο καιρός με τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

AGGELOS DRITSAS

Απιστευτο!Σοβαρά προβλήματα στα ελληνικά αεροδρόμια

AGGELOS DRITSAS

Στο κόκκινο τρεις Δήμοι της Αργολίδας – Αντιμετωπίζουν ζήτημα χρεωκοπίας

AGGELOS DRITSAS

Συνέντευξη με τον Τσέχο καθηγητή Radomyr Tichý για το ταξίδι πειραματικής αρχαιολογίας στο σπήλαιο Φράγχθι της Κοιλάδας

AGGELOS DRITSAS

Εκπαιδευτική εκδήλωση του ΕΚΑΒ στο Λυγουριό Αργολίδας για την «Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς»

AGGELOS DRITSAS

Σε ποιες οδούς στο Άργος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή ασφαλτόστρωση

AGGELOS DRITSAS

31χρονος συνελήφθη στο Άργος με ποσότητα κάνναβης

AGGELOS DRITSAS

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ- ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΜΑΪΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΜΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

AGGELOS DRITSAS