ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Η ακρίβεια, οι αγροτικές κινητοποιήσεις και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια βρέθηκαν στο επίκεντρο των ευρημάτων της νέας δημοσκόπησης της Opinion Poll για λογαριασμό του Action 24, όπου στα αμιγώς πολιτικά ερωτήματα διαπιστώνεται η δημοσκοπική καθίζηση της κεντροαριστεράς στο σύνολό της.

Βέβαια, το ποσοστό της ΝΔ πέφτει κάτω από 30% στο ερώτημα για την πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές, με τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει ποσοστό 27,1%, το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί 11,% και τον ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη θέση με ποσοστό 9,9%.Σημειώνεται πως το 21% σύμφωνα με την έρευνα δηλώνει αναποφάσιστο.

Πρόθεση ψήφου (ευρωεκλογών) επί των έγκυρων

Κάτω από το όριο του 30% η Νέα Δημοκρατία, με τον ΣΥΡΙΖΑ να χάνει τη δεύτερη θέση από το ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 27,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 9,9% , το ΠΑΣΟΚ 11,5%, το ΚΚΕ 7,4%, η Ελληνική Λύση 7,5%, οι Σπαρτιάτες 2,2%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,9%, η Νίκη 3,0%, το ΜέΡΑ25 1,9%, η Νέα Αριστερά 2,6%.

Εκτίμηση ψήφου (ευρωεκλογές)

Αντιθέτως, στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές η ΝΔ συγκεντρώνει 34,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12,5%, το ΠΑΣΟΚ 14,6%, το ΚΚΕ 9,4%, η Ελληνική Λύση 9,5%, οι Σπαρτιάτες 2,7% , η Πλεύση Ελευθερίας 3,7%, η Νίκη 3,8% , το ΜέΡΑ25 2,4% και η Νέα Αριστερά .

Πρόθεση ψήφου (εθνικών εκλογών) επί των έγκυρων

Εδώ η Νέα Δημοκρατία προηγείται 17.3% του δεύτερου ΠΑΣΟΚ με 29.5%. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 12.2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 9.8%, το Κ.Κ.Ε 7.7%, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 7.1% η ΝΙΚΗ 3.1%, η ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2.9%, οι ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ 2%, η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 2.2%, το ΜΕΡΑ 25 1.8%, το ΑΛΛΟ 3.1%, ενώ το Λευκό/ Άκυρο εντοπίζεται στο 1.7%.

Εκτίμηση ψήφου (εθνικές εκλογές)

Στην εκτίμηση ψήφου των εθνικών εκλογών η ΝΔ παρουσιάζει ποσοστά πάνω από αυτά των ευρωεκλογών με 36,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12%, το ΠΑΣΟΚ 15%, το ΚΚΕ 9,5%, η Ελληνική Λύση 8,7%, οι Σπαρτιάτες 2,5%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,6%, η Νίκη 3,8%, το ΜέΡΑ25 2,2% και η Νέα Αριστερά 2,7%.

 Τι λένε για τους αγρότες

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ευρήματα σε σχέση με τους αγρότες. Συγκεκριμένα στο ερώτημα αν είναι ικανοποιητικά ή όχι τα μέτρα της κυβέρνησης για τους αγρότες οι απαντήσεις που καταγράφονται είναι:

ΝΑΙ 15,4% , ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ 19,5%, ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ 19,7%, ΟΧΙ 34,7%, ΔΞ/ΔΑ 10,7%

Στο ερώτημα συμφωνείτε με τον αποκλεισμό των Εθνικών Οδών από τους αγρότες οι απαντήσεις που καταγράφονται είναι:

ΝΑΙ 22,8%, ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ 11,3%, ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ 12,9% ,ΟΧΙ 50,8% ,ΔΞ/ΔΑ 2,2%

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές

Ως προς το βασικό κριτήριο ψήφου στις ευρωεκλογές οι πολίτες απαντούν: Τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, το μέλλον της ΕΕ 13%, τις εξελίξεις και τα προβλήματα στη χώρα 70%, ΔΓ/ΔΑ 10,7%.

Η ακρίβεια είναι το κυρίαρχο πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες (σε ποσοστό 59,6%) ενώ ακολουθεί η Οικονομία/Ανάπτυξη με 31,3%, η εγκληματικότητα/φαινόμενα βίας, παραβατικότητας με ποσοστό 22,9%.

Τι λένε για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι απαντήσεις των πολιτών γύρω από τα ζητήματα της Παιδείας. Ειδικότερα, στο ερώτημα «Πώς αντιμετωπίζετε τη λειτουργία των μη κρατικών ΑΕΙ» οι συμμετέχοντες στην έρευνα απαντούν: Θετικά 29,9% Μάλλον θετικά 23,5% Αρνητικά 28,1% Μάλλον αρνητικά 11,6% ΔΓ/ΔΑ 6,9%.

Στο ερώτημα πως αντιμετωπίζετε τις καταλήψεις στα ΑΕΙ οι συμμετέχοντες απαντούν: Θετικά 20,2% Μάλλον θετικά 14,7% Αρνητικά 14,9% Μάλλον αρνητικά 45,2% ΔΓ/ΔΑ 5%

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός ο Μητσοτάκης

Η δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών: Κυριάκος Μητσοτάκης 41,6%, Δημήτρης Κουτσούμπας 39,1%, Νίκος Ανδρουλάκης 30,6%, Ζωή Κωνσταντοπούλου 29,9%, Κυριάκος Βελόπουλος 25,6%, Στέφανος Κασσελάκης 22,2%, Αλέξης Χαρίτσης 19,1% ,Δημήτρης Νατσιός 15,2%, Βασίλης Στίγκας 8,5%.

Στο ερώτημα ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό οι πολίτες απαντούν: Κυριάκος Μητσοτάκης 36,9%, ΚΑΝΕΝΑΝ 29,4%, Στέφανος Κασσελάκης 7,2% ,Νίκος Ανδρουλάκης 6,4%, Κυριάκος Βελόπουλος 5,8%, Δημήτρης Κουτσούμπας 4,2%, Ζωή Κωνσταντοπούλου 3,2%, Δημήτρης Νατσιός 1,7% Αλέξης Χαρίτσης 0,7%, Βασίλης Στίγκας 0,3% .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Στέφανος Κασσελάκης: Σήμερα στη 13:00 θα ανακοινώσει το νέο κόμμα – Ποιοι βουλευτές θα ακολουθήσουν;

AGGELOS DRITSAS

Ποιοι θα συμμετέχουν στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας 2024 – 2028

AGGELOS DRITSAS

Γ. Γεωργόπουλος : Να ευχηθώ καλή αρχή και καλή συνεργασία προς όφελος των πολιτών, που μας έχουν ανάγκη.

AGGELOS DRITSAS

”Πρωταθλήτρια” η πατάτα στις αυξήσεις!

AGGELOS DRITSAS

Τα Δίδυμα τιμούν τον ήρωα Κωνσταντίνο Δ. Μπροδήμα που έπεσε στην Κύπρο

AGGELOS DRITSAS

Το σχέδιο του σεΐχη Ταχνούν για την επένδυση των 200 εκατ. στο Πόρτο Χέλι

AGGELOS DRITSAS

Κεφαλάρι Άργους: Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής στις 16 και 17 Απριλίου

AGGELOS DRITSAS

Ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, συνοδευόμενος από υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη,

AGGELOS DRITSAS

Το μήνυμα του Δημήτρη Ορφανού μετά την αλλαγή σελίδας στο Δήμο Ναυπλιέων

AGGELOS DRITSAS

Καιρός: Σποραδικές καταιγίδες και αφρικανική σκόνη – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

AGGELOS DRITSAS

 Και τέταρτο βρέφος πέθανε παρουσία της 24χρονης

AGGELOS DRITSAS

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΒΟΛΕΙ Κ18

AGGELOS DRITSAS