ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Η ακρίβεια, οι αγροτικές κινητοποιήσεις και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια βρέθηκαν στο επίκεντρο των ευρημάτων της νέας δημοσκόπησης της Opinion Poll για λογαριασμό του Action 24, όπου στα αμιγώς πολιτικά ερωτήματα διαπιστώνεται η δημοσκοπική καθίζηση της κεντροαριστεράς στο σύνολό της.

Βέβαια, το ποσοστό της ΝΔ πέφτει κάτω από 30% στο ερώτημα για την πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές, με τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει ποσοστό 27,1%, το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί 11,% και τον ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη θέση με ποσοστό 9,9%.Σημειώνεται πως το 21% σύμφωνα με την έρευνα δηλώνει αναποφάσιστο.

Πρόθεση ψήφου (ευρωεκλογών) επί των έγκυρων

Κάτω από το όριο του 30% η Νέα Δημοκρατία, με τον ΣΥΡΙΖΑ να χάνει τη δεύτερη θέση από το ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 27,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 9,9% , το ΠΑΣΟΚ 11,5%, το ΚΚΕ 7,4%, η Ελληνική Λύση 7,5%, οι Σπαρτιάτες 2,2%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,9%, η Νίκη 3,0%, το ΜέΡΑ25 1,9%, η Νέα Αριστερά 2,6%.

Εκτίμηση ψήφου (ευρωεκλογές)

Αντιθέτως, στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές η ΝΔ συγκεντρώνει 34,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12,5%, το ΠΑΣΟΚ 14,6%, το ΚΚΕ 9,4%, η Ελληνική Λύση 9,5%, οι Σπαρτιάτες 2,7% , η Πλεύση Ελευθερίας 3,7%, η Νίκη 3,8% , το ΜέΡΑ25 2,4% και η Νέα Αριστερά .

Πρόθεση ψήφου (εθνικών εκλογών) επί των έγκυρων

Εδώ η Νέα Δημοκρατία προηγείται 17.3% του δεύτερου ΠΑΣΟΚ με 29.5%. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 12.2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 9.8%, το Κ.Κ.Ε 7.7%, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 7.1% η ΝΙΚΗ 3.1%, η ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2.9%, οι ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ 2%, η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 2.2%, το ΜΕΡΑ 25 1.8%, το ΑΛΛΟ 3.1%, ενώ το Λευκό/ Άκυρο εντοπίζεται στο 1.7%.

Εκτίμηση ψήφου (εθνικές εκλογές)

Στην εκτίμηση ψήφου των εθνικών εκλογών η ΝΔ παρουσιάζει ποσοστά πάνω από αυτά των ευρωεκλογών με 36,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12%, το ΠΑΣΟΚ 15%, το ΚΚΕ 9,5%, η Ελληνική Λύση 8,7%, οι Σπαρτιάτες 2,5%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,6%, η Νίκη 3,8%, το ΜέΡΑ25 2,2% και η Νέα Αριστερά 2,7%.

 Τι λένε για τους αγρότες

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ευρήματα σε σχέση με τους αγρότες. Συγκεκριμένα στο ερώτημα αν είναι ικανοποιητικά ή όχι τα μέτρα της κυβέρνησης για τους αγρότες οι απαντήσεις που καταγράφονται είναι:

ΝΑΙ 15,4% , ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ 19,5%, ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ 19,7%, ΟΧΙ 34,7%, ΔΞ/ΔΑ 10,7%

Στο ερώτημα συμφωνείτε με τον αποκλεισμό των Εθνικών Οδών από τους αγρότες οι απαντήσεις που καταγράφονται είναι:

ΝΑΙ 22,8%, ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ 11,3%, ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ 12,9% ,ΟΧΙ 50,8% ,ΔΞ/ΔΑ 2,2%

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές

Ως προς το βασικό κριτήριο ψήφου στις ευρωεκλογές οι πολίτες απαντούν: Τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, το μέλλον της ΕΕ 13%, τις εξελίξεις και τα προβλήματα στη χώρα 70%, ΔΓ/ΔΑ 10,7%.

Η ακρίβεια είναι το κυρίαρχο πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες (σε ποσοστό 59,6%) ενώ ακολουθεί η Οικονομία/Ανάπτυξη με 31,3%, η εγκληματικότητα/φαινόμενα βίας, παραβατικότητας με ποσοστό 22,9%.

Τι λένε για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι απαντήσεις των πολιτών γύρω από τα ζητήματα της Παιδείας. Ειδικότερα, στο ερώτημα «Πώς αντιμετωπίζετε τη λειτουργία των μη κρατικών ΑΕΙ» οι συμμετέχοντες στην έρευνα απαντούν: Θετικά 29,9% Μάλλον θετικά 23,5% Αρνητικά 28,1% Μάλλον αρνητικά 11,6% ΔΓ/ΔΑ 6,9%.

Στο ερώτημα πως αντιμετωπίζετε τις καταλήψεις στα ΑΕΙ οι συμμετέχοντες απαντούν: Θετικά 20,2% Μάλλον θετικά 14,7% Αρνητικά 14,9% Μάλλον αρνητικά 45,2% ΔΓ/ΔΑ 5%

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός ο Μητσοτάκης

Η δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών: Κυριάκος Μητσοτάκης 41,6%, Δημήτρης Κουτσούμπας 39,1%, Νίκος Ανδρουλάκης 30,6%, Ζωή Κωνσταντοπούλου 29,9%, Κυριάκος Βελόπουλος 25,6%, Στέφανος Κασσελάκης 22,2%, Αλέξης Χαρίτσης 19,1% ,Δημήτρης Νατσιός 15,2%, Βασίλης Στίγκας 8,5%.

Στο ερώτημα ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό οι πολίτες απαντούν: Κυριάκος Μητσοτάκης 36,9%, ΚΑΝΕΝΑΝ 29,4%, Στέφανος Κασσελάκης 7,2% ,Νίκος Ανδρουλάκης 6,4%, Κυριάκος Βελόπουλος 5,8%, Δημήτρης Κουτσούμπας 4,2%, Ζωή Κωνσταντοπούλου 3,2%, Δημήτρης Νατσιός 1,7% Αλέξης Χαρίτσης 0,7%, Βασίλης Στίγκας 0,3% .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Νηπιαγωγείου Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Το σχέδιο του σεΐχη Ταχνούν για την επένδυση των 200 εκατ. στο Πόρτο Χέλι

AGGELOS DRITSAS

Συναγερμός για την πιθανή αντιμετώπιση επιδημίας ιλαρά – Τα μέτρα του ΕΟΔΥ

AGGELOS DRITSAS

Τρέμουν οι μελλοντολόγοι: μια προφητεία για το 2024 επαληθεύτηκε με το «καλημέρα»

AGGELOS DRITSAS

Περίπατος ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού από το Λαογραφικό Εργαστήρι του Δήμου Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Ναι, τα περιπολικά πρέπει να γίνουν και ταξί”

AGGELOS DRITSAS

Ανδρέας Πουλάς: Εμπαιγμός χωρίς τέλος στους αγρότες της Αργολίδας από κυβέρνηση και ΕΛΓΑ

AGGELOS DRITSAS

Γενοκτονία στους ελληνικούς δρόμους: 140.000 θάνατοι τα τελευταία 60 χρόνια

AGGELOS DRITSAS

Ατύχημα για τη Βίκυ Λέανδρος: Έπεσε από τη σκηνή

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ : Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας

AGGELOS DRITSAS

Ερμιονίδα: Ξεκινούν οι διαδικασίες υποβολής φακέλου για υδατοδρόμιο στην Κοιλάδα

AGGELOS DRITSAS