ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Η ακρίβεια, οι αγροτικές κινητοποιήσεις και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια βρέθηκαν στο επίκεντρο των ευρημάτων της νέας δημοσκόπησης της Opinion Poll για λογαριασμό του Action 24, όπου στα αμιγώς πολιτικά ερωτήματα διαπιστώνεται η δημοσκοπική καθίζηση της κεντροαριστεράς στο σύνολό της.

Βέβαια, το ποσοστό της ΝΔ πέφτει κάτω από 30% στο ερώτημα για την πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές, με τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει ποσοστό 27,1%, το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί 11,% και τον ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη θέση με ποσοστό 9,9%.Σημειώνεται πως το 21% σύμφωνα με την έρευνα δηλώνει αναποφάσιστο.

Πρόθεση ψήφου (ευρωεκλογών) επί των έγκυρων

Κάτω από το όριο του 30% η Νέα Δημοκρατία, με τον ΣΥΡΙΖΑ να χάνει τη δεύτερη θέση από το ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 27,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 9,9% , το ΠΑΣΟΚ 11,5%, το ΚΚΕ 7,4%, η Ελληνική Λύση 7,5%, οι Σπαρτιάτες 2,2%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,9%, η Νίκη 3,0%, το ΜέΡΑ25 1,9%, η Νέα Αριστερά 2,6%.

Εκτίμηση ψήφου (ευρωεκλογές)

Αντιθέτως, στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές η ΝΔ συγκεντρώνει 34,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12,5%, το ΠΑΣΟΚ 14,6%, το ΚΚΕ 9,4%, η Ελληνική Λύση 9,5%, οι Σπαρτιάτες 2,7% , η Πλεύση Ελευθερίας 3,7%, η Νίκη 3,8% , το ΜέΡΑ25 2,4% και η Νέα Αριστερά .

Πρόθεση ψήφου (εθνικών εκλογών) επί των έγκυρων

Εδώ η Νέα Δημοκρατία προηγείται 17.3% του δεύτερου ΠΑΣΟΚ με 29.5%. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 12.2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 9.8%, το Κ.Κ.Ε 7.7%, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 7.1% η ΝΙΚΗ 3.1%, η ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2.9%, οι ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ 2%, η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 2.2%, το ΜΕΡΑ 25 1.8%, το ΑΛΛΟ 3.1%, ενώ το Λευκό/ Άκυρο εντοπίζεται στο 1.7%.

Εκτίμηση ψήφου (εθνικές εκλογές)

Στην εκτίμηση ψήφου των εθνικών εκλογών η ΝΔ παρουσιάζει ποσοστά πάνω από αυτά των ευρωεκλογών με 36,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12%, το ΠΑΣΟΚ 15%, το ΚΚΕ 9,5%, η Ελληνική Λύση 8,7%, οι Σπαρτιάτες 2,5%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,6%, η Νίκη 3,8%, το ΜέΡΑ25 2,2% και η Νέα Αριστερά 2,7%.

 Τι λένε για τους αγρότες

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ευρήματα σε σχέση με τους αγρότες. Συγκεκριμένα στο ερώτημα αν είναι ικανοποιητικά ή όχι τα μέτρα της κυβέρνησης για τους αγρότες οι απαντήσεις που καταγράφονται είναι:

ΝΑΙ 15,4% , ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ 19,5%, ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ 19,7%, ΟΧΙ 34,7%, ΔΞ/ΔΑ 10,7%

Στο ερώτημα συμφωνείτε με τον αποκλεισμό των Εθνικών Οδών από τους αγρότες οι απαντήσεις που καταγράφονται είναι:

ΝΑΙ 22,8%, ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ 11,3%, ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ 12,9% ,ΟΧΙ 50,8% ,ΔΞ/ΔΑ 2,2%

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές

Ως προς το βασικό κριτήριο ψήφου στις ευρωεκλογές οι πολίτες απαντούν: Τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, το μέλλον της ΕΕ 13%, τις εξελίξεις και τα προβλήματα στη χώρα 70%, ΔΓ/ΔΑ 10,7%.

Η ακρίβεια είναι το κυρίαρχο πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες (σε ποσοστό 59,6%) ενώ ακολουθεί η Οικονομία/Ανάπτυξη με 31,3%, η εγκληματικότητα/φαινόμενα βίας, παραβατικότητας με ποσοστό 22,9%.

Τι λένε για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι απαντήσεις των πολιτών γύρω από τα ζητήματα της Παιδείας. Ειδικότερα, στο ερώτημα «Πώς αντιμετωπίζετε τη λειτουργία των μη κρατικών ΑΕΙ» οι συμμετέχοντες στην έρευνα απαντούν: Θετικά 29,9% Μάλλον θετικά 23,5% Αρνητικά 28,1% Μάλλον αρνητικά 11,6% ΔΓ/ΔΑ 6,9%.

Στο ερώτημα πως αντιμετωπίζετε τις καταλήψεις στα ΑΕΙ οι συμμετέχοντες απαντούν: Θετικά 20,2% Μάλλον θετικά 14,7% Αρνητικά 14,9% Μάλλον αρνητικά 45,2% ΔΓ/ΔΑ 5%

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός ο Μητσοτάκης

Η δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών: Κυριάκος Μητσοτάκης 41,6%, Δημήτρης Κουτσούμπας 39,1%, Νίκος Ανδρουλάκης 30,6%, Ζωή Κωνσταντοπούλου 29,9%, Κυριάκος Βελόπουλος 25,6%, Στέφανος Κασσελάκης 22,2%, Αλέξης Χαρίτσης 19,1% ,Δημήτρης Νατσιός 15,2%, Βασίλης Στίγκας 8,5%.

Στο ερώτημα ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό οι πολίτες απαντούν: Κυριάκος Μητσοτάκης 36,9%, ΚΑΝΕΝΑΝ 29,4%, Στέφανος Κασσελάκης 7,2% ,Νίκος Ανδρουλάκης 6,4%, Κυριάκος Βελόπουλος 5,8%, Δημήτρης Κουτσούμπας 4,2%, Ζωή Κωνσταντοπούλου 3,2%, Δημήτρης Νατσιός 1,7% Αλέξης Χαρίτσης 0,7%, Βασίλης Στίγκας 0,3% .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ενημερωτική συνάντηση για την πανώλη των αιγοπροβάτων

AGGELOS DRITSAS

ΣΥΜΠΕΘΕΡΟΙ ΑΠ’ ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ 7-4-2024  2 ΩΡΕΣ ( ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ )

AGGELOS DRITSAS

Γονείς και σχολείο εν δράσει στο Ναύπλιο: Aνοιχτές συζητήσεις για γονείς και κηδεμόνες

AGGELOS DRITSAS

ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ – ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2025 – 2026

AGGELOS DRITSAS

ΚΕΘΕΑ Κύτταρο Πολυδύναμο Κέντρο – Κινητή Μονάδα Ναυπλίου 

AGGELOS DRITSAS

Τι ΔΗΛΩΣΕ ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Του ΦΕΙΔΩΝΑ ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Καλαμάτα Κ19- Παναργειακός Κ19 1-0 για την 6η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Νέων Super League 2 K19.

AGGELOS DRITSAS

Πορτοκάλια Αργολίδα: Πάνω από 40 λεπτά ξεκίνησαν οι ναβαλίνες – Στα 20 λεπτά η χυμοποίηση

AGGELOS DRITSAS

Με μεγάλη συγκίνηση και υπερηφάνεια παρευρεθήκαμε σήμερα, 18 Μαΐου 2025, στις εορταστικές εκδηλώσεις

AGGELOS DRITSAS

Το έθιμο της περιφοράς του Επιταφίου στο Τολο ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

ΠΑΝΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ- ΠΑΝΓΥΘΕΑΤΙΚΟΣ 3-2

AGGELOS DRITSAS

Το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, χρειάστηκε αλλαγή Δημοτικής Αρχής, για να γίνει .

AGGELOS DRITSAS