ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Δικαίωση για την οικογένεια του 65χρονου που πέθανε τρεις εβδομάδες μετά την επίθεση από αγέλη σκύλων στην Πυλαία. Η απόφαση για την αποζημίωση προκαλεί αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις στη Θεσσαλονίκη…

Τέσσερα και πλέον χρόνια μετά την επίθεση από αγέλη σκύλων που έμελλε να στοιχίσει τη ζωή στον άτυχο 65χρονο άντρα στη Θεσσαλονίκη, οι δικοί του άνθρωποι έμαθαν ότι θα λάβουν αποζημίωση. Τη διεκδικούσαν από την Άνοιξη του 2020. Όταν ο άτυχος άντρας περικυκλώθηκε και δέχτηκε επίθεση από άγρια σκυλιά στην Πυλαία, που άρχισαν να τον δαγκώνουν στο κεφάλι και στο υπόλοιπο σώμα. Οι γιατροί έδωσαν μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή αλλά δεν τα κατάφεραν. Μετά την τραγωδία, ο Δημος Πυλαίας – Χορτιάτη απομάκρυνε τα ζώα. Είχε όμως ήδη χαθεί μια ανθρώπινη ζωή.

Αποζημίωση 200.000 ευρώ επιδικάστηκε σε οικογένεια 65χρονου, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση αγέλης σκύλων στο Ελαιόρεμα, στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης. Τα διοικητικά δικαστήρια της Θεσσαλονίκης δικαίωσαν την οικογένεια του 65χρονου που είχε δεχθεί την επίθεση τον Μάρτιο του 2020 και από την πρώτη στιγμή ζητούσαν να αποζημιωθούν για τον φρικτό θάνατο του δικού τους ανθρώπου.

Ο άτυχος άνδρας υπέστη σοβαρά τραύματα και έπειτα από  20 ημέρες νοσηλείας κατέληξε. Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, ύστερα από την προσφυγή της οικογένειας αποζημίωσε τη σύζυγο και τα δύο του παιδιά, αναγνωρίζοντας ότι ο δήμος είχε την ευθύνη για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων στην περιοχή. Η υπόθεση στα Ποινικά δικαστήρια εκκρεμεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη αναμένει να πάρει εγγράφως την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης και τότε θα αποφασίσει αν θα ασκήσει έφεση ή θα πληρώσει το ποσό της αποζημίωσης.

Η φονική επίθεση αγέλης σκύλων στη Θεσσαλονίκη

Η φονική επίθεση σε βάρος του 65χρονου είχε σημειωθεί τα ξημερώματα της Παρασκευής 6 Μαρτίου 2020 όταν ο άτυχος άνδρας είχε βγει για βόλτα στην περιοχή Ελαιόρεμα στη Θεσσαλονίκη και ξαφνικά δέχθηκε επίθεση από αγέλη αδέσποτων σκύλων. Τα άγρια ζώα τον έριξαν στο έδαφος και άρχισαν να τον δαγκώνουν στο κεφάλι και σε όλο το κορμί.

Τότε τον 65χρονο είχαν βρει αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που περιπολούσαν στην περιοχή και αμέσως μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου εισήχθη άμεσα στη ΜΕΘ. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να κρατηθεί στη ζωή, δεν τα κατάφερε και κατέληξε τρεις εβδομάδες αργότερα.

πηγή: newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ο Βασίλης Κατσαούνης συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές με την παράταξη “Αλλαγη Πορείας”

AGGELOS DRITSAS

Γ΄Εθνική: Παναργειακός και Ερμιονίδα δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη

AGGELOS DRITSAS

Τέλος τα χειρουργεία στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» λόγω έλλειψης προσωπικού

AGGELOS DRITSAS

Η ανακοίνωση του Δήμου Άργους Μυκηνών για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού

AGGELOS DRITSAS

Το Δημαρχείο Ναυπλιέων επισκέφτηκαν σήμερα μαθητές του Γυμνασίου «Μοντεσόρι» .

AGGELOS DRITSAS

Οι 20 υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Αργολίδας με την παράταξη Τατούλη

AGGELOS DRITSAS

ΔΕΔΔΗΕ Αργολίδας: Διακοπή ηλεκτροδότησης σε περιοχές του Δήμου Ναυπλιέων στις 15/11

AGGELOS DRITSAS

Απόψε Παρασκευή 18.07 (21:00) στην Παιδική Χαρά των Μύλων

AGGELOS DRITSAS

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ ανοιχτά από το Κρανίδι – Αισθητός και σε περιοχές της Αττικής

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: “Βούλιαξε” η Καραθώνα για τα παραδοσιακά κούλουμα ( ΒΙΝΤΕΟ DRONE Άγγελος Δρίτσας)

AGGELOS DRITSAS

Μαθητές του ΕΠΑΛ επισκέφθηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου

AGGELOS DRITSAS

Θέσεις Εργασίας για 4 ειδικότητες στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS