ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού και είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να μυηθείτε στον μαγευτικό κόσμο του κρασιού, να γνωρίστε τη διαδικασία της οινοπαραγωγής και να δοκιμάσετε εξαιρετικά Επώνυμα Ελληνικά Κρασιά από ντόπια οινοποιεία.

Είναι κοινό μυστικό ότι η μεσογειακή Ευρώπη βγάζει μερικά από τα καλύτερα κρασιά του κόσμου. Οι κοιλάδες της βόρειας Ιταλίας, οι πεδιάδες της Γαλλίας, οι θαλασσοδαρμένες ακτές της Πορτογαλίας παράγουν κρασί που οι λάτρεις και οι γνώστες ανά τον κόσμο αναζητούν. Η Ελλάδα έχει και αυτή φήμη πως παράγει καλό κρασί, ίσως βέβαια λιγότερο ανεπτυγμένη, και δεν αποτελεί άλμα λογικής ο ισχυρισμός ότι η Πελοπόννησος ολόκληρη, αλλά και η Αργολίδα μας, με τα εύφορα χώματά τους, το εξαιρετικό τους κλίμα και την αγροτική τους οικονομία βρίσκονται στην πρωτοπορία της παραγωγής κρασιού στη χώρα.

Τα πιο γνωστά κρασιά στην Πελοπόννησο βρίσκονται ίσως στη Νεμέα, που ανήκει στην Κόρινθο, και δεν είναι τυχαίο πως ό,τι παράγεται εκεί αποτελεί προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Η Αργολίδα, όμως, δεν υστερεί σε καμία περίπτωση, ειδικά από τη στιγμή που μέρος των αμπελώνων της Αργολίδας, τα οποία βρίσκονται κυρίως στα βορειοδυτικά του Άργους, ανήκουν στη λεγόμενη αμπελουργική ζώνη της Νεμέας και άρα τα κρασιά που παράγονται εκεί επωφελούνται και αυτά από την Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης.

Καλλιεργούνται διάφορες ποικιλίες όπως Μαλαγουζιά ,Ασύρτικο, Ροδίτης, Καμπερνέ, Σαρντονέ, Μερλό και άλλα, όμως η ποικιλία που επικρατεί και είναι φυσικά το σήμα κατατεθέν της περιοχής είναι το Αγιωργίτικο, ένα ερυθρό σταφύλι, πλούσιο σε γεύση που αποτελεί τη βάση για πολλούς από τους οίνους που παράγονται στη Νεμέα και την Αργολίδα. Ένας από τους λόγους είναι ότι το σταφύλι μεγαλώνει σε διάφορα υψόμετρα της περιοχής, οπότε και μπορεί να προσδώσει στο κρασί διαφορετικές ιδιότητες.

Επιλέξτε ένα ίσως και δύο και τρία οινοποιεία αυτή την μέρα και επισκεφτείτε τα για να γνωρίσετε από κοντά την κουλτούρα του κρασιού, να αγοράσετε κατευθείαν από το οινοποιείο τα κρασιά που σας αρέσουν και να απολαύσετε την ομορφιά της φύσης μιας και όλα βρίσκονται σε εξαιρετικές τοποθεσίες.

Τα οινοποιεία ΣΚΟΥΡΑΣ , ΚΟΡΩΝΙΟΤΗΣ , ΟΨΙΜΟΣ, ΦΡΑΓΚΟΣ, ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ και πολλά άλλα είναι αυτά που κάνουν διάσημη την περιοχή μας τόσο στο εσωτερικό της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό.

Στηρίζουμε την τοπική οινική παραγωγή , γνωρίζουμε από κοντά τις οινοπαραγωγικές μονάδες και είμαστε περήφανοι για τα οινοποιεία της περιοχής μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σε ποιες περιοχές του Άργους θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης την Κυριακή 5/11

AGGELOS DRITSAS

Το επιβεβαίωσε ο Κασσελάκης: «Στην Κρήτη ο γάμος»

AGGELOS DRITSAS

Αιτήσεις στο Ναύπλιο για την θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου

AGGELOS DRITSAS

ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

AGGELOS DRITSAS

Νεκρό βρέφος ενός έτους με σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης

AGGELOS DRITSAS

Λευκή Νύχτα στο Άργος!!!

AGGELOS DRITSAS

Σχέδιο δράσεων 980.000 ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τον Τουρισμό

AGGELOS DRITSAS

Νεκρός αστυνομικός σε καταδίωξη- Μοτοσικλέτα της ΔΙΑΣ συγκρούστηκε με περιπολικό

AGGELOS DRITSAS

Ανυφί : Η εορτή του Αγίου Νικόλαου του εν Βουνένοις (βίντεο)

AGGELOS DRITSAS

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΙΔΥΜΩΝ

AGGELOS DRITSAS

Πρόβλημα η προσυλλεκτική κηλίδωση μανταρινιών, αλλαγή Κανονισμού ΕΛΓΑ ζητά η Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Προβολή ταινίας από την Ομάδα Γυναικών Άργους και τον Μορφωτικό Σύλλογο Νέας Κίου

AGGELOS DRITSAS