www.AggelosDritsas.gr

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού και είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να μυηθείτε στον μαγευτικό κόσμο του κρασιού, να γνωρίστε τη διαδικασία της οινοπαραγωγής και να δοκιμάσετε εξαιρετικά Επώνυμα Ελληνικά Κρασιά από ντόπια οινοποιεία.

Είναι κοινό μυστικό ότι η μεσογειακή Ευρώπη βγάζει μερικά από τα καλύτερα κρασιά του κόσμου. Οι κοιλάδες της βόρειας Ιταλίας, οι πεδιάδες της Γαλλίας, οι θαλασσοδαρμένες ακτές της Πορτογαλίας παράγουν κρασί που οι λάτρεις και οι γνώστες ανά τον κόσμο αναζητούν. Η Ελλάδα έχει και αυτή φήμη πως παράγει καλό κρασί, ίσως βέβαια λιγότερο ανεπτυγμένη, και δεν αποτελεί άλμα λογικής ο ισχυρισμός ότι η Πελοπόννησος ολόκληρη, αλλά και η Αργολίδα μας, με τα εύφορα χώματά τους, το εξαιρετικό τους κλίμα και την αγροτική τους οικονομία βρίσκονται στην πρωτοπορία της παραγωγής κρασιού στη χώρα.

Τα πιο γνωστά κρασιά στην Πελοπόννησο βρίσκονται ίσως στη Νεμέα, που ανήκει στην Κόρινθο, και δεν είναι τυχαίο πως ό,τι παράγεται εκεί αποτελεί προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Η Αργολίδα, όμως, δεν υστερεί σε καμία περίπτωση, ειδικά από τη στιγμή που μέρος των αμπελώνων της Αργολίδας, τα οποία βρίσκονται κυρίως στα βορειοδυτικά του Άργους, ανήκουν στη λεγόμενη αμπελουργική ζώνη της Νεμέας και άρα τα κρασιά που παράγονται εκεί επωφελούνται και αυτά από την Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης.

Καλλιεργούνται διάφορες ποικιλίες όπως Μαλαγουζιά ,Ασύρτικο, Ροδίτης, Καμπερνέ, Σαρντονέ, Μερλό και άλλα, όμως η ποικιλία που επικρατεί και είναι φυσικά το σήμα κατατεθέν της περιοχής είναι το Αγιωργίτικο, ένα ερυθρό σταφύλι, πλούσιο σε γεύση που αποτελεί τη βάση για πολλούς από τους οίνους που παράγονται στη Νεμέα και την Αργολίδα. Ένας από τους λόγους είναι ότι το σταφύλι μεγαλώνει σε διάφορα υψόμετρα της περιοχής, οπότε και μπορεί να προσδώσει στο κρασί διαφορετικές ιδιότητες.

Επιλέξτε ένα ίσως και δύο και τρία οινοποιεία αυτή την μέρα και επισκεφτείτε τα για να γνωρίσετε από κοντά την κουλτούρα του κρασιού, να αγοράσετε κατευθείαν από το οινοποιείο τα κρασιά που σας αρέσουν και να απολαύσετε την ομορφιά της φύσης μιας και όλα βρίσκονται σε εξαιρετικές τοποθεσίες.

Τα οινοποιεία ΣΚΟΥΡΑΣ , ΚΟΡΩΝΙΟΤΗΣ , ΟΨΙΜΟΣ, ΦΡΑΓΚΟΣ, ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ και πολλά άλλα είναι αυτά που κάνουν διάσημη την περιοχή μας τόσο στο εσωτερικό της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό.

Στηρίζουμε την τοπική οινική παραγωγή , γνωρίζουμε από κοντά τις οινοπαραγωγικές μονάδες και είμαστε περήφανοι για τα οινοποιεία της περιοχής μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Αρμαντο Λεκκα : Εκ μέρους της οικογένειας του φίλου και αδερφού μας σονι ρου..

AGGELOS DRITSAS

Άργος: Αυτές είναι οι προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής του Γιάννη Μαλτέζου

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Πτυχία σε έγκλειστούς των Αγροτικών Φυλακών Τίρυνθας

AGGELOS DRITSAS

Ζωντανά τα αποτελέσματα των Δημοτικών εκλογών

AGGELOS DRITSAS

Συντάξεις Νοεμβρίου: Πότε θα γίνει η πληρωμή τους λόγω 28ης Οκτωβρίου

AGGELOS DRITSAS

Σύλληψη 37χρονου αλλοδαπού με ναρκωτικά χάπια σε χωριό του Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

«Προσυλλεκτική κηλίδωση των μανταρινιών της ποικιλίας κλημεντίνης»

AGGELOS DRITSAS

Κυκλοφορεί το ημερολόγιο για το 2026 του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Ε.Π.Σ.Αργολίδας:Απονομή του κυπέλλου στην πρωταθλήτρια ομάδα της Α1 Κατηγορίας 2023-2024 ΠΑΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ Γ.Σ.

AGGELOS DRITSAS

Γ. Γεωργόπουλος: Προχωρά το νέο κλειστό γυμναστήριο Κρανιδίου

AGGELOS DRITSAS

 Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης.

AGGELOS DRITSAS

1ο Λύκειο Άργους: 28η Οκτωβρίου 1940 – Μια επέτειος, ένας θρύλος, μια μνήμη κι ένα χρέος

AGGELOS DRITSAS