ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού και είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να μυηθείτε στον μαγευτικό κόσμο του κρασιού, να γνωρίστε τη διαδικασία της οινοπαραγωγής και να δοκιμάσετε εξαιρετικά Επώνυμα Ελληνικά Κρασιά από ντόπια οινοποιεία.

Είναι κοινό μυστικό ότι η μεσογειακή Ευρώπη βγάζει μερικά από τα καλύτερα κρασιά του κόσμου. Οι κοιλάδες της βόρειας Ιταλίας, οι πεδιάδες της Γαλλίας, οι θαλασσοδαρμένες ακτές της Πορτογαλίας παράγουν κρασί που οι λάτρεις και οι γνώστες ανά τον κόσμο αναζητούν. Η Ελλάδα έχει και αυτή φήμη πως παράγει καλό κρασί, ίσως βέβαια λιγότερο ανεπτυγμένη, και δεν αποτελεί άλμα λογικής ο ισχυρισμός ότι η Πελοπόννησος ολόκληρη, αλλά και η Αργολίδα μας, με τα εύφορα χώματά τους, το εξαιρετικό τους κλίμα και την αγροτική τους οικονομία βρίσκονται στην πρωτοπορία της παραγωγής κρασιού στη χώρα.

Τα πιο γνωστά κρασιά στην Πελοπόννησο βρίσκονται ίσως στη Νεμέα, που ανήκει στην Κόρινθο, και δεν είναι τυχαίο πως ό,τι παράγεται εκεί αποτελεί προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Η Αργολίδα, όμως, δεν υστερεί σε καμία περίπτωση, ειδικά από τη στιγμή που μέρος των αμπελώνων της Αργολίδας, τα οποία βρίσκονται κυρίως στα βορειοδυτικά του Άργους, ανήκουν στη λεγόμενη αμπελουργική ζώνη της Νεμέας και άρα τα κρασιά που παράγονται εκεί επωφελούνται και αυτά από την Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης.

Καλλιεργούνται διάφορες ποικιλίες όπως Μαλαγουζιά ,Ασύρτικο, Ροδίτης, Καμπερνέ, Σαρντονέ, Μερλό και άλλα, όμως η ποικιλία που επικρατεί και είναι φυσικά το σήμα κατατεθέν της περιοχής είναι το Αγιωργίτικο, ένα ερυθρό σταφύλι, πλούσιο σε γεύση που αποτελεί τη βάση για πολλούς από τους οίνους που παράγονται στη Νεμέα και την Αργολίδα. Ένας από τους λόγους είναι ότι το σταφύλι μεγαλώνει σε διάφορα υψόμετρα της περιοχής, οπότε και μπορεί να προσδώσει στο κρασί διαφορετικές ιδιότητες.

Επιλέξτε ένα ίσως και δύο και τρία οινοποιεία αυτή την μέρα και επισκεφτείτε τα για να γνωρίσετε από κοντά την κουλτούρα του κρασιού, να αγοράσετε κατευθείαν από το οινοποιείο τα κρασιά που σας αρέσουν και να απολαύσετε την ομορφιά της φύσης μιας και όλα βρίσκονται σε εξαιρετικές τοποθεσίες.

Τα οινοποιεία ΣΚΟΥΡΑΣ , ΚΟΡΩΝΙΟΤΗΣ , ΟΨΙΜΟΣ, ΦΡΑΓΚΟΣ, ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ και πολλά άλλα είναι αυτά που κάνουν διάσημη την περιοχή μας τόσο στο εσωτερικό της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό.

Στηρίζουμε την τοπική οινική παραγωγή , γνωρίζουμε από κοντά τις οινοπαραγωγικές μονάδες και είμαστε περήφανοι για τα οινοποιεία της περιοχής μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σταδιακή αποκατάσταση του Δ.Α.Κ. Ναυπλίου ΒΙΝΤΕΟ 25-10-2025

AGGELOS DRITSAS

Ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους για τη λειτουργία των καταστημάτων την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ : Θέλουν να μετατρέψουν το νεκροταφείο του Ναυπλίου σε Airbnb ? ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Σεμινάριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη στο Επιμελητήριο Αργολίδας ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Καλούμε τους συμπολίτες μας αιμοδότες να συμμετάσχουν στην εθελοντική αιμοδοσία

AGGELOS DRITSAS

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης #καιρός #ΕΜΥ

AGGELOS DRITSAS

ζωντανά : Ολυμπιακός vs Φιορεντίνα | ΤΕΛΙΚΟΣ UEFA Conference League 23/24

AGGELOS DRITSAS

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας,Ιωάννης Γεωργόπουλος

AGGELOS DRITSAS

Στο Ναύπλιο συναντηθήκαμε με φίλους και γνωστούς και ανταλλάξαμε απόψεις.

AGGELOS DRITSAS

Η Αντωνία Κάππου υποψήφια με την παράταξη “Αλλαγή Πορείας”

AGGELOS DRITSAS

Μαζί κερδίζουμε την μάχη στήθος με στήθος.

AGGELOS DRITSAS

Ζωντανά από το ΣΕΦ | Συνεδρίαση Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής live

AGGELOS DRITSAS