ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αύξηση σοκ στις κλήσεις για παιδιά σε κίνδυνο το 2023!

Η Γραμμή SOS 1056 έχει “πάρει φωτιά” με τις περισσότερες αναφορές να αφορούν παραμέληση και εγκατάλειψη ανηλίκων (συνολικά 571 περιπτώσεις για 264 αγόρια, 220 κορίτσια και 87 αγνώστου φύλου).

“Τσουνάμι” καταγγελιών πανελλαδικά για κακοποιήσεις παιδιών

Του Νίκου Νικολετάκη

Ιδιαίτερα αυξημένες είναι οι καταγγελίες για σοβαρά περιστατικά κακοποίησης και παραμέλησης παιδιών το 2023 σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Σύμφωνα με στοιχεία από το «Χαμόγελο του Παιδιού», το διάστημα από 1/1/2023 έως και 30/6/2023 στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, καταγράφηκαν συνολικά 654 αναφορές που αφορούν κακοποίηση 1.155 παιδιών. Παρατηρείται αύξηση κατά 17,41% σε σχέση με τις 557 αναφορές το πρώτο εξάμηνο του 2022, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2021 ήταν 438. Αποδέκτες των τηλεφωνημάτων είναι κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι που στελεχώνουν την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά.
Συγκεκριμένα, το πρώτο εξάμηνο του 2023 η υποστήριξη παιδιών μέσω της Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056 έλαβε 624 ανώνυμες και 30 επώνυμες καταγγελίες: οι 526 (45,54%) αφορούσαν αγόρια, οι 465 (40,26%) κορίτσια και οι 164 (14,20%) παιδιά για τα οποία δεν έγινε γνωστό το βιολογικό φύλο ή η ηλικία τους.

Μορφές κακοποίησης

Τα 446 περιστατικά αφορούσαν σωματική κακοποίηση (204 αγόρια, 186 κορίτσια και 56 αδιευκρίνιστου φύλου).
Όσον αφορά τη σεξουαλική κακοποίηση, από τα 50 θύματα η συντριπτική πλειονότητα (30 περιστατικά) ήταν κορίτσια, 8 καταγγελίες ανέφεραν ως θύματα αγόρια και 12 αγνώστου φύλου.


Οι περισσότερες αναφορές αφορούσαν παραμέληση και εγκατάλειψη ανηλίκων (συνολικά 571 περιπτώσεις για 264 αγόρια, 220 κορίτσια και 87 παιδιά αγνώστου φύλου).
Η οικονομική εκμετάλλευση των ανηλίκων είναι δυστυχώς πολύ συχνή. Όλοι μας βλέπουμε μικρά παιδιά να ζητιανεύουν στα φανάρια και αλλού ή γυναίκες με μωρά στην αγκαλιά να επαιτούν, σκηνικό που αυξάνεται τις ημέρες των εορτών. Τα νούμερα εδώ είναι μικρότερα επειδή προφανώς είναι λιγότερες οι καταγγελίες που επιβεβαιώνονται – καταγγελίες για 24 παιδιά, 13 αγόρια, 6 κορίτσια και 5 αγνώστου φύλου. Οι επιτόπιες παρεμβάσεις για εξώθηση σε επαιτεία αφορούσαν 20 παιδιά.
Οι καταγγελίες για εξώθηση σε πορνεία αφορούσαν τρία κορίτσια, ενώ μία επιτόπια παρέμβαση έγινε για εμπόριο παιδιών.
Οι αντίστοιχες παρεμβάσεις όσον αφορά την ψυχολογική και συναισθηματική κακοποίηση αφορούν 64 παιδιά – 37 αγόρια, 23 κορίτσια και 4 αγνώστου φύλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Επιστρέφουν στα μπλόκα οι αγρότες – Αναμένονται νέες αποφάσεις

AGGELOS DRITSAS

Σύλλογος Τελέσιλλα Σύλλογος Τελέσιλλα

AGGELOS DRITSAS

Δήλωση Πέτρου Τατούλη για τα εγκαίνια του κάστρου της Πιάδας στη Ν.Επίδαυρο

AGGELOS DRITSAS

Τελευταίο κουδούνι για το 1ο Αγγελοπούλειο δημοτικό σχ. Ανυφιου

AGGELOS DRITSAS

Πτώμα άνδρα σε αγροτική περιοχή Τ.Δ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

AGGELOS DRITSAS

Δήμος Επιδαύρου: Έπεσαν υπογραφές για την αναβάθμιση του κόμβου στο Λυγουριό

AGGELOS DRITSAS

Γιάννης Ανδριανός : Ορίστηκα Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος

AGGELOS DRITSAS

ΑΙΤΗΣΕΙΣ VOUCHER – ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ – ΚΔΑΠ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

AGGELOS DRITSAS

Η εκδήλωση άρχισε με χαιρετισμό του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημητρίου Ορφανού

AGGELOS DRITSAS

Άγριος καυγάς ζευγαριού: Αρνήθηκε να συνευρεθούν ερωτικά σε παραλία, μπροστά σε κόσμο

AGGELOS DRITSAS

Παρευρεθήκαμε σήμερα στη θεία λειτουργία του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου

AGGELOS DRITSAS

Με μεγάλη επιτυχία το 52ο Ατομικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αθλητικής Υποβρύχιας Αλιείας στο Πόρτο Χέλι

AGGELOS DRITSAS