ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Πουλάς: Καθυστέρηση χωρίς τέλος για μεταφορά νερού Ανάβαλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια – Μπόρσια

Σε απάντηση στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του Ν. Αργολίδας, Ανδρέας Πουλάς σχετικά με το πρόβλημα έλλειψης νερού άρδευσης που αντιμετωπίζουν οι αγρότες των περιοχών Μοναστηράκι – Μυκήνες – Φίχτια – Μπόρσια και Κουτσοπόδι, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και Αγροτικών Υποδομών αναφέρει τα εξής:

«Το υποέργο «ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΝΕΡΟΥ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΔΙΚΤΥΑ ΑΝΑΒΑΛΟΥ ΣΕ ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙ, ΜΥΚΗΝΕΣ, ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ, ΦΙΧΤΙΑ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ» με προϋπολογισμό 8.370.000,00 (με Φ.Π.Α. 24%). δημοπρατήθηκε στις 3-8- 2021. 

Επειδή δεν ανανέωσε τις προσφορές ο ανάδοχος ο διαγωνισμός ακυρώθηκε. 

Για την εκκίνηση της επαναδημοπράτησης: Επικαιροποιείται η μελέτη. Σε περίπτωση αλλαγής της, απαιτείται έγκριση της επικαιροποιημένης μελέτης. Στη συνέχεια θα ανασυνταχθούν τα τεύχη δημοπράτησης, τα οποία θα προεγκριθούν από τη Διαχειριστική Αρχή ( Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Άμεσων Ενισχύσεων και Τομεακών Παρεμβάσεων/Μονάδα Δημοσίων Επενδύσεων ΕΓΤΑΑ Προγράμματος).

Μετά την προέγκριση από την Διαχειριστική Αρχή μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησης του έργου, η οποία εκτιμάται ότι θα γίνει τον Ιανουάριο 2024.»

ΘΕΜΑ : Απάντηση στη με α.π. 298328/6-10-2023 διαβιβαστικού του Τμήματος Κοινοβουλευτικού Ελέγχου αναφορικά με την υπ. αριθμ 271/28-7-2023 Ερώτηση Βουλής» 

Σχετ : Το 298735/6-10-2023 έγγραφό σας, με συνημμένο το 271/28-7-2023 έγγραφο του Τμήματος Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. 

Σε συνέχεια του ανωτέρω ερωτήματος, σας ενημερώνουμε ότι: Με την αρ. πρωτ. 5063/28-7-2016 (ΑΔΑ: 6ΙΙΒ4653ΠΓ-Β37) Απόφαση συνέχισης της πράξης «Μεταφορά και διανομή νερού άρδευσης από δίκτυα Ανάβαλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φιχτιά, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και Δήμο Μίδεας Ν. Αργολίδας» εντάχθηκε το υποέργο «ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΝΕΡΟΥ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΔΙΚΤΥΑ ΑΝΑΒΑΛΟΥ ΣΕ ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙ, ΜΥΚΗΝΕΣ, ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ, ΦΙΧΤΙΑ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ» προϋπολογιαμού 7.896.600,00 €.(με Φ.Π.Α. 24%) 

Με την αρ. πρωτ. 10654/4-12-2018 (ΑΔΑ: ΩΔΜΚ4653ΠΓ-2ΒΚ) 1η τροποποίηση της Απόφαση συνέχισης της πράξης «Μεταφορά και διανομή νερού άρδευσης από δίκτυα Ανάβαλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φιχτιά, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και Δήμο Μίδεας Ν. Αργολίδας» το υποέργο «ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΝΕΡΟΥ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΔΙΚΤΥΑ ΑΝΑΒΑΛΟΥ ΣΕ ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙ, ΜΥΚΗΝΕΣ, ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ, ΦΙΧΤΙΑ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ» έχει προϋπολογισμό 8.370.000,00 (με Φ.Π.Α. 24%). 

Το έργο δημοπρατήθηκε στις 3-8- 2021. Επειδή δεν ανανέωσε τις προσφορές ο ανάδοχος ο διαγωνισμός ακυρώθηκε 

Για την εκκίνηση της επαναδημοπράτησης : Επικαιροποιείται η μελέτη. Σε περίπτωση αλλαγής της, απαιτείται έγκριση της επικαιροποιημένης μελέτης. 

Στη συνέχεια θα ανασυνταχθούν τα τεύχη δημοπράτησης, τα οποία θα προεγκριθούν από τη Διαχειριστική Αρχή ( Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΙΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα,17 Οκτωβρίου 2023 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Υ.ΛΙ.Κ.Υ (Γ.Δ. ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ, ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ & ΚΤΗΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ τΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ & ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Ταχ. Δ/νση : Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2 Ταχ. Κώδικας : 111 43, ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες : Α.Πετρογιάννης Τηλέφωνο : 210 2125867 E-mail : a.petrogiannis@ggde.gr Αρ. Πρωτ 310691/Φ.ΒΟΥΛΗ 

Μετά την προέγκριση από την Διαχειριστική Αρχή μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησης του έργου, η οποία εκτιμάται ότι θα γίνει τον Ιανουάριο 2024. 

Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Viamax industries/Βιαμάξ/Η βιομηχανία θρύλος με 2.500 εργαζόμενους που άφησε εποχή ΒΙΝΤΕΟ DRONE

AGGELOS DRITSAS

Δημοτικό Συμβούλιο την Μ. Δευτέρα στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Το Άργος γιορτάζει την Μετακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Πέτρου του Θαυματουργού

AGGELOS DRITSAS

Μικρής έκτασης πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίτερα σήμερα στην περιοχή Λάκκες Κρανιδίου.

AGGELOS DRITSAS

Δυστύχημα στην Ερμιόνη – “Βουτιά” θανάτου αυτοκινήτου στο λιμάνι – Νεκρός ο οδηγός

AGGELOS DRITSAS

Αποζημίωση 200.000 € στην οικογένεια 65χρονου που πέθανε μετά από επίθεση αγέλης σκύλων

AGGELOS DRITSAS

Ευαγγελίστρια : Η Υποδοχή Ιερών Λειψάνων για τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Οσίου Παϊσίου BINTEO DRONE

AGGELOS DRITSAS

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αργολίδας συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

“Κλείδωσαν” πολύ χαμηλά οι τιμές για τα πράσινα τιμολόγια

AGGELOS DRITSAS

Εποικοδομητική συνάντηση του Δημάρχου Ναυπλιέων με τον Διοικητή του Υ.Δ.ΥΠ (πρώην ΚΕΜΧ)

AGGELOS DRITSAS

Απεργούν οι κτηνίατροι και για την υποχρεωτική λήψη DNA απο τα ζώα που δεν στειρώνουμε

AGGELOS DRITSAS

Η Google θα επισημαίνει τις εφαρμογές Android που περνούν από έλεγχο ασφαλείας

AGGELOS DRITSAS