ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Έφυγε από την ζωή το μεσημέρι της Τρίτης 6 Φεβρουαρίου ο 73χρονος Βαγγέλης Ρωχάμης από το Λευκαντί μια εμβληματική μορφή της παρανομίας τις δεκαετίες του 1970 και του 1980.

Ο 73χρονος νοσηλευόταν στην παθολογική κλινική με σοβαρά προβλήματα υγείας και τελικά κατέληξε.

Η κηδεία του θα γίνει στις 11 το πρωί της Πέμπτης 8 Φεβρουαρίου, στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου στο Βασιλικό.

Ποιος ήταν ο Βαγγέλης Ρωχάμης

Γεννήθηκε το 1951. Ήταν μέλος πολυμελούς οικογένειας, σε ηλίκια 16 ετών ξεκίνησε να εργάζεται με σκοπό την συντήρηση της. 

Στη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας του στη Σύρο (1971) και επειδή δεν του χορηγήθηκε άδεια προκειμένου να επισκεφθεί τη νεογέννητη κόρη του, απέδρασε από το στρατόπεδο. 

Κατηγορήθηκε επίσης για κλοπή μοτοποδηλάτου και ήλθε σε προστριβή με ανωτέρους του στο στρατό οπότε και έλαβε προσωρινή αναβολή ως Ι-5.

Για την κλοπή καταδικάστηκε σε τρεισήμισι μήνες στις Φυλακές Κορυδαλλού. 

Το 1976 φυλακίστηκε για την κλοπή που πραγματοποίησε στο ταχυδρομείο του χωριού του. Προς το τέλος της δεκαετίας του ’70 πήρε άτυπο διαζύγιο από τη σύζυγό του και για λίγους μήνες μετέβη στην Κύπρο. 

Το 1980 συνελήφθη για απόπειρα πώλησης κλεμμένων τηλεοράσεων και φυλακίστηκε στον Κορυδαλλό. 

Το Δεκέμβριο του 1981 πρωταγωνίστησε στην πρώτη στάση κρατουμένων στις φυλακές αναπτύσσοντας πολιτικό, διεκδικητικό ρόλο. 

Για τη δράση του στη στάση δικάστηκε το 1986 και καταδικάστηκε σε 27 μήνες φυλακή.

Καταδικάστηκε για ληστείες, κλοπές, φθορές ξένης ιδιοκτησίας, οπλοφορίες, οπλοχρησίες.

Έχει πραγματοποιήσει πάνω από δέκα αποδράσεις από τις φυλακές Κορυδαλλού, Χαλκίδας, Κέρκυρας και Αλικαρνασσού. 

Στις αποδράσεις του τον βοήθησαν φίλοι, ενώ στην απόκρυψη του βοήθησαν γυναίκες.

Χαρακτηριστικό ήταν το περιστατικό στα μέσα της δεκαετίας του ’80, οπότε η αστυνομία τον αναζητούσε με συντονισμένη επιχείρηση μεγάλης κλίμακας και ο Ρωχάμης διασκέδαζε σε νυχτερινό κέντρο, οι θαμώνες του οποίου δεν τον κατέδωσαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Στο Δημοτικό Σχολείο Κουτσοποδίου πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας

AGGELOS DRITSAS

Τάσος Λάμπρου Δημοτικός σύμβουλος

AGGELOS DRITSAS

Στις 12/12/2024 πρωινές ώρες, εξαφανίστηκε

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο:Χάνει το αξίωμα, σύμβουλος του Κωστούρου, για οφειλές !

AGGELOS DRITSAS

Μετά την επιτυχημένη ένταξη του ΕΠΑΛ και άλλων τριών σχολείων στο πρόγραμμα «ΗΛΕΚΤΡΑ»

AGGELOS DRITSAS

ΒΙΝΤΕΟ : 1ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ (ΕΠΑΛ) ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

AGGELOS DRITSAS

Eurostat: Πρωταθλήτρια η Πελοπόννησος στα τροχαία δυστυχήματα

AGGELOS DRITSAS

Επετειακή συνάντηση στο Γενικό Λύκειο Αγίας Τριάδας στις 5 Οκτωβρίου, 7.00μμ

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Αναγγελία θυελλωδών νοτιάδων 8 Μποφόρ από το Λιμεναρχείο

AGGELOS DRITSAS

Τριετής Προγραμματική Σύμβαση για το «Διεθνές Κέντρο Χορού» Δημήτρης Πτωχός

AGGELOS DRITSAS

Παρουσίαση του βιβλίου: «Το Ναύπλιο τον 19° αιώνα – Μαρτυρίες και Μαρτυρούμενα από τα Τοπικά Έντυπα Μέσα»

AGGELOS DRITSAS

Παρουσίαση Αποτελεσμάτων της Πλατφόρμας Novoville στο Δήμο Ναυπλιέων

AGGELOS DRITSAS