ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Το έργο αφορά την ανάπτυξη ενός υπερπολυτελούς τουριστικού καταλύματος από την «Hydra Rock Ακίνητα Μονοπρόσωπη Α.Ε.» του Γιάννη Βαρδινογιάννη

Μια ακόμη μεγάλη τουριστική επένδυση ύψους 500 εκατ. ευρώ περίπου προωθείται στην Ερμιόνη, που συγκεντρώνει το επενδυτικό ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια. Αυτή τη φορά από την εταιρεία HYDRA ROCK ΑΚΙΝΗΤΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ A.E.» του Ιωάννη Β. Βαρδινογιάννη.

Σύμφωνα με τον φάκελο που κατατέθηκε στην Enterprise Greece και χθες αναρτήθηκε για δημόσια διαβούλευση προωθείται η «ΙΔΡΥΣΗ ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΛΟΥΣ ΣΥΝΘΕΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΟΣ/ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΛΑΧΕΙΚΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΟΡΟΥ ΤΗΣ Π.Ε. ΝΗΣΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ» της εταιρείας «HYDRA ROCK ΑΚΙΝΗΤΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ A.E.»

Wyndham Hotels & Resorts: Συμφωνία για 40 ξενοδοχεία Microtel έως το 2031 στην Ινδία

Ο επενδυτικός φάκελος της εταιρείας «HYDRA ROCK ΑΚΙΝΗΤΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ A.E.» κατατέθηκε στην εταιρεία ENTERPRISE GREECE με την υπ’ αριθ. 14300/29-07-2024 αίτηση.

Το προτεινόμενο επενδυτικό σχέδιο “Ίδρυση Υπερπολυτελούς Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος και Τουριστικού Χωριού” αφορά στην υλοποίηση ενός σύγχρονου και αειφορικού θερέτρου, αποτελούμενο από ένα Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα και ένα συγκρότημα κατοικιών (τουριστικό χωριό) σε έκταση, εκ της οποίας τα 1714,17 στρέμματα υπάγονται στον Δήμο Πόρου, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, ενώ τα υπόλοιπα 40 στρέμματα βρίσκονται, σε απόσταση 700 μέτρων, στην περιοχή Μετόχι του Δήμου Ερμιονίδας στην Περιφερειακή Ενότητα Πελοποννήσου. 

Ο φορέας επένδυσης αιτείται την ένταξη του έργου, με προϋπολογισμό ύψους €475 εκ., στις διατάξεις του Ν.4864/2021 ως Στρατηγική Επένδυση στην κατηγορία «Στρατηγικές Επενδύσεις 1», (σύμφωνα με το άρθρο 2, παρ.1 περίπτωση αα), τη λήψη του κινήτρου χωροθέτησης του άρθρου 7 του Ν.4864/2021 αναφορικά με την κατάρτιση Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (Ε.Σ.Χ.Α.Σ.Ε.), καθώς και τη λήψη του κινήτρου ταχείας αδειοδότησης του άρθρου 9 του Ν.4864/2021.

Με βασικές αρχές σχεδιασμού και υλοποίησης την αειφόρο ανάπτυξη, την εξοικονόμηση ενέργειας, τη βιοκλιματική αρχιτεκτονική και την κυκλική οικονομία, η πρόταση επένδυσης αφορά στη δημιουργία ενός θερέτρου το οποίο θα προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες τουρισμού υψηλής προστιθέμενης αξίας, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, τονώνοντας παράλληλα την απασχόληση και την οικονομία της ευρύτερης περιοχής, αναφέρει η Enterprise Greece. Η δημόσια διαβούλευση θα κρατήσει μέχρι τις 27/10/2024.

www.ot.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Για πρώτη φορά με πρωτοβουλία της Περιφέρειας χρήση υποβρύχιου drone στο φράγμα του Αναβάλου

AGGELOS DRITSAS

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΥΡΝΟΣ : ΕΚΦΡΑΖΩ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΜΟΥ ΑΠΑΓΟΕΥΤΗΚΕ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ..

AGGELOS DRITSAS

Συντήρηση του Δημοτικού Σχολείου Νέας Επιδαύρου

AGGELOS DRITSAS

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ 2024

AGGELOS DRITSAS

Γιάννης Γεωργόπουλος:Ο κ. Μαργέτας παρακολουθεί απαθής τους ταραξίες αιρετούς της παράταξής του

AGGELOS DRITSAS

Ενημερώνουμε τους κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων Μαλανδρενίου και Στέρνας

AGGELOS DRITSAS

Δήμος Επιδαύρου: Ορίσθηκαν οι αντιδήμαρχοι και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Συγκροτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

AGGELOS DRITSAS

Είναι ένα ακόμη περιστατικό κλοπής από την στιγμή που η τιμή του λαδιού έχει εκτοξευτεί στα ύψη.

AGGELOS DRITSAS

Το ΤEE συμπληρώνει 100 χρόνια και στο πλαίσιο του εορτασμού ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα.

AGGELOS DRITSAS

Γιορτάζει η Παναγία η Κατακεκρυμμένη ή Πορτοκαλούσα στο Άργος DRONE BINTEO 2024

AGGELOS DRITSAS

Ακριβότερο έως και 11,8% το γιορτινό τραπέζι

AGGELOS DRITSAS