ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Το έργο αφορά την ανάπτυξη ενός υπερπολυτελούς τουριστικού καταλύματος από την «Hydra Rock Ακίνητα Μονοπρόσωπη Α.Ε.» του Γιάννη Βαρδινογιάννη

Μια ακόμη μεγάλη τουριστική επένδυση ύψους 500 εκατ. ευρώ περίπου προωθείται στην Ερμιόνη, που συγκεντρώνει το επενδυτικό ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια. Αυτή τη φορά από την εταιρεία HYDRA ROCK ΑΚΙΝΗΤΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ A.E.» του Ιωάννη Β. Βαρδινογιάννη.

Σύμφωνα με τον φάκελο που κατατέθηκε στην Enterprise Greece και χθες αναρτήθηκε για δημόσια διαβούλευση προωθείται η «ΙΔΡΥΣΗ ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΛΟΥΣ ΣΥΝΘΕΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΟΣ/ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΛΑΧΕΙΚΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΟΡΟΥ ΤΗΣ Π.Ε. ΝΗΣΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ» της εταιρείας «HYDRA ROCK ΑΚΙΝΗΤΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ A.E.»

Wyndham Hotels & Resorts: Συμφωνία για 40 ξενοδοχεία Microtel έως το 2031 στην Ινδία

Ο επενδυτικός φάκελος της εταιρείας «HYDRA ROCK ΑΚΙΝΗΤΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ A.E.» κατατέθηκε στην εταιρεία ENTERPRISE GREECE με την υπ’ αριθ. 14300/29-07-2024 αίτηση.

Το προτεινόμενο επενδυτικό σχέδιο “Ίδρυση Υπερπολυτελούς Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος και Τουριστικού Χωριού” αφορά στην υλοποίηση ενός σύγχρονου και αειφορικού θερέτρου, αποτελούμενο από ένα Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα και ένα συγκρότημα κατοικιών (τουριστικό χωριό) σε έκταση, εκ της οποίας τα 1714,17 στρέμματα υπάγονται στον Δήμο Πόρου, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, ενώ τα υπόλοιπα 40 στρέμματα βρίσκονται, σε απόσταση 700 μέτρων, στην περιοχή Μετόχι του Δήμου Ερμιονίδας στην Περιφερειακή Ενότητα Πελοποννήσου. 

Ο φορέας επένδυσης αιτείται την ένταξη του έργου, με προϋπολογισμό ύψους €475 εκ., στις διατάξεις του Ν.4864/2021 ως Στρατηγική Επένδυση στην κατηγορία «Στρατηγικές Επενδύσεις 1», (σύμφωνα με το άρθρο 2, παρ.1 περίπτωση αα), τη λήψη του κινήτρου χωροθέτησης του άρθρου 7 του Ν.4864/2021 αναφορικά με την κατάρτιση Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (Ε.Σ.Χ.Α.Σ.Ε.), καθώς και τη λήψη του κινήτρου ταχείας αδειοδότησης του άρθρου 9 του Ν.4864/2021.

Με βασικές αρχές σχεδιασμού και υλοποίησης την αειφόρο ανάπτυξη, την εξοικονόμηση ενέργειας, τη βιοκλιματική αρχιτεκτονική και την κυκλική οικονομία, η πρόταση επένδυσης αφορά στη δημιουργία ενός θερέτρου το οποίο θα προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες τουρισμού υψηλής προστιθέμενης αξίας, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, τονώνοντας παράλληλα την απασχόληση και την οικονομία της ευρύτερης περιοχής, αναφέρει η Enterprise Greece. Η δημόσια διαβούλευση θα κρατήσει μέχρι τις 27/10/2024.

www.ot.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Τα Άγια Θεοφάνεια στο Ομορφο Πορτοχελι.

AGGELOS DRITSAS

Τάσος Λάμπρου: Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Δημόσια υγεία

AGGELOS DRITSAS

Τυχερός του ΛΟΤΤΟ στο Κρανίδι Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

39 άτομα συνέλαβε η Αστυνομία στη Πελοπόννησο – Τα 10 στην Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Εθελοντική ομάδα Αλληλεγγύης Δήμου Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Η Αντωνία Κάππου υποψήφια με την παράταξη “Αλλαγή Πορείας”

AGGELOS DRITSAS

Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου για αύριο Σάββατο 14/06:

AGGELOS DRITSAS

11η Πανελλήνια Επιστημονική Εκδήλωση: Nεότερα δεδομένα στην Καρδιολογία 2025 ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Με θρησκευτική κατάνυξη τελέστηκε χθες βράδυ στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου του Δήμου Επιδαύρου,

AGGELOS DRITSAS

Συντάξεις: Αυτές είναι οι τρεις ταχύτητες κερδισμένων συνταξιούχων

AGGELOS DRITSAS

Το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ Ναυπλίου διοργανώνει πασχαλινό Παζάρι

AGGELOS DRITSAS

Κωνσταντίνα Νικολάκου: Καλημέρα ! Το 2024 ξεκίνησε «δυναμικά» από τις τιμές των διοδίων!!!

AGGELOS DRITSAS