ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήμος Ερμιονίδας: Με μεγάλη σφοδρότητα χτυπάει την περιοχή μας η κακοκαιρία “Daniel”

Δυστυχώς σήμερα από τις πρώτες πρωινές ώρες, η κακοκαιρία “Daniel” χτυπάει με μεγάλη σφοδρότητα τον Δήμο Ερμιονίδας, προκαλώντας τεράστιες υλικές ζημιές στο οδικό δίκτυο, σε επιχειρήσεις, σε κτηνοτροφικές μονάδες, σε αγροτικές καλλιέργειες και σε κατοικίες.

Η ένταση και η διάρκεια του φαινομένου είναι πρωτοφανής για την περιοχή μας, αφού έως τώρα έχουν πέσει 200 τόνοι νερού ανά στρέμμα, όταν το 2018 με τον τυφώνα Ζορμπά έπεσαν 120 τόνοι νερού ανά στρέμμα.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, σύσσωμη η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Γεωργόπουλο, τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και τα μηχανήματα του Δήμου, βρέθηκε στους δρόμους προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και τις ζημιές, πάντα σε πλήρη συνεργασία με την Πυροσβεστική και την Αστυνομία.

Από την έναρξη του φαινομένου, βρίσκεται σε εφαρμογή το σχέδιο δράσης που εκπονήθηκε στην Έκτακτη Σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023, παρουσία όλων των άμεσα εμπλεκομένων φορέων.

Αυτή την ώρα, εκτός των μηχανημάτων έργου του Δήμου Ερμιονίδας, επιχειρούν άλλα 14 σκαπτικά μηχανήματα έργου που ανήκουν σε ιδιώτες επαγγελματίες της περιοχής μας, με σκοπό την αποκατάσταση των καταστροφών κυρίως του οδικού δικτύου.

Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Αργολίδας, κ. Ι. Μαντζούνη και τον Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Πελοποννήσου, κ. Β. Χατζή.

Εντός των επόμενων ωρών, θα αποσταλεί προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου αίτημα κήρυξης του Δήμου Ερμιονίδας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας καθότι το φαινόμενο βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και αναμένουμε νέα έξαρσή του τις επόμενες 18 ώρες.

Ειδικότερα, καλούνται οι πολίτες της περιοχής του Δήμου Ερμιονίδας:να παραμείνουν σε επιφυλακή και να προσέχουν την ατομική τους ασφάλεια.
να παραμείνουν στα σπίτια τους, αποφεύγοντας κάθε περιττή μετακίνηση και να κυκλοφορούν μόνο αν υπάρχει απόλυτη ανάγκη.
κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων να ασφαλίζονται πόρτες και παράθυρα.
Να καθαρίσουν τις υδρορροές και τα φρεάτια των κατοικιών και των επιχειρήσεών τους.
να μη διασχίζονται για κανένα λόγο από πεζούς ή οχήματα δρόμοι που έχουν πλημμυρίσει.
γίνεται έκκληση στους επιχειρηματίες της περιοχής να λάβουν τα μέτρα τους προκειμένου να μην υπάρξουν ζημιές στον εξοπλισμό τους.

Η Δημοτική Αρχή και η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ερμιονίδας βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας και σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρανιδίου και το Αστυνομικό Τμήμα Ερμιονίδας, καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να παραμείνουν οι πολίτες και οι περιουσίες τους ασφαλείς.

Τις επόμενες μέρες ο Δήμος Ερμιονίδας θα συγκροτήσει ειδικές επιτροπές καταγραφής και αξιολόγησης των ζημιών που προκλήθηκαν και θα πραγματοποιηθεί αναγγελία στον ΕΛ.ΓΑ.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ!

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μπορείτε να καλείτεΤο 112
Το Αστυνομικό Τμήμα Ερμιονίδας 2754021210
Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ερμιονίδας 2574022199

Γραφείο Δημάρχου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ : Φονικό στην Αργολίδα: Στα δικαστήρια Ναυπλίου η 72χρονη που σκότωσε τον ληστή

AGGELOS DRITSAS

Η συνεχής προσπάθεια του τέως δημάρχου να ‘’σώσει οτιδήποτε αν σώζεται’’

AGGELOS DRITSAS

Ιερός Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πουρνάρι Φιχτίου.

AGGELOS DRITSAS

Γηροκομείο Άργους: Εχθές ήταν μια καταπληκτική βραδιά, περάσαμε υπέροχα!

AGGELOS DRITSAS

Ηλεκτροπληξία γυναίκας – Μπλέχτηκε ο χαρταετός της σε καλώδια της ΔΕΗ

AGGELOS DRITSAS

Σύσκεψη Εργασίας του Περιφερειάρχη με Δημάρχους – Νέο Place Brand και προγράμματα ανάπτυξης

AGGELOS DRITSAS

Μάκαρης: Απόψε, το Ναύπλιο μπορεί να ονειρευτεί ξανά!

AGGELOS DRITSAS

Οι 18ες Διεθνολογικές Συναντήσεις Ναυπλίου 20-22 Οκτωβρίου στο «Βουλευτικό»

AGGELOS DRITSAS

3η Γιορτή Κολύμβησης Μικρών Κολυμβητών στο Άργος

AGGELOS DRITSAS

Μια αγκαλιά για τα αδέσποτα από τον Δήμο Ναυπλιέων ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Ο Βασίλης Κατσαούνης συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές με την παράταξη “Αλλαγη Πορείας”

AGGELOS DRITSAS

Κορινθία: 37 μήνες φυλακή χωρίς αναστολή στον εμπρηστή για τη φωτιά στη Στιμάγκα

AGGELOS DRITSAS