www.AggelosDritsas.gr
ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήμος Ερμιονίδας: Με μεγάλη σφοδρότητα χτυπάει την περιοχή μας η κακοκαιρία “Daniel”

Δυστυχώς σήμερα από τις πρώτες πρωινές ώρες, η κακοκαιρία “Daniel” χτυπάει με μεγάλη σφοδρότητα τον Δήμο Ερμιονίδας, προκαλώντας τεράστιες υλικές ζημιές στο οδικό δίκτυο, σε επιχειρήσεις, σε κτηνοτροφικές μονάδες, σε αγροτικές καλλιέργειες και σε κατοικίες.

Η ένταση και η διάρκεια του φαινομένου είναι πρωτοφανής για την περιοχή μας, αφού έως τώρα έχουν πέσει 200 τόνοι νερού ανά στρέμμα, όταν το 2018 με τον τυφώνα Ζορμπά έπεσαν 120 τόνοι νερού ανά στρέμμα.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, σύσσωμη η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Γεωργόπουλο, τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και τα μηχανήματα του Δήμου, βρέθηκε στους δρόμους προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και τις ζημιές, πάντα σε πλήρη συνεργασία με την Πυροσβεστική και την Αστυνομία.

Από την έναρξη του φαινομένου, βρίσκεται σε εφαρμογή το σχέδιο δράσης που εκπονήθηκε στην Έκτακτη Σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023, παρουσία όλων των άμεσα εμπλεκομένων φορέων.

Αυτή την ώρα, εκτός των μηχανημάτων έργου του Δήμου Ερμιονίδας, επιχειρούν άλλα 14 σκαπτικά μηχανήματα έργου που ανήκουν σε ιδιώτες επαγγελματίες της περιοχής μας, με σκοπό την αποκατάσταση των καταστροφών κυρίως του οδικού δικτύου.

Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Αργολίδας, κ. Ι. Μαντζούνη και τον Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Πελοποννήσου, κ. Β. Χατζή.

Εντός των επόμενων ωρών, θα αποσταλεί προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου αίτημα κήρυξης του Δήμου Ερμιονίδας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας καθότι το φαινόμενο βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και αναμένουμε νέα έξαρσή του τις επόμενες 18 ώρες.

Ειδικότερα, καλούνται οι πολίτες της περιοχής του Δήμου Ερμιονίδας:να παραμείνουν σε επιφυλακή και να προσέχουν την ατομική τους ασφάλεια.
να παραμείνουν στα σπίτια τους, αποφεύγοντας κάθε περιττή μετακίνηση και να κυκλοφορούν μόνο αν υπάρχει απόλυτη ανάγκη.
κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων να ασφαλίζονται πόρτες και παράθυρα.
Να καθαρίσουν τις υδρορροές και τα φρεάτια των κατοικιών και των επιχειρήσεών τους.
να μη διασχίζονται για κανένα λόγο από πεζούς ή οχήματα δρόμοι που έχουν πλημμυρίσει.
γίνεται έκκληση στους επιχειρηματίες της περιοχής να λάβουν τα μέτρα τους προκειμένου να μην υπάρξουν ζημιές στον εξοπλισμό τους.

Η Δημοτική Αρχή και η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ερμιονίδας βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας και σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρανιδίου και το Αστυνομικό Τμήμα Ερμιονίδας, καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να παραμείνουν οι πολίτες και οι περιουσίες τους ασφαλείς.

Τις επόμενες μέρες ο Δήμος Ερμιονίδας θα συγκροτήσει ειδικές επιτροπές καταγραφής και αξιολόγησης των ζημιών που προκλήθηκαν και θα πραγματοποιηθεί αναγγελία στον ΕΛ.ΓΑ.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ!

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μπορείτε να καλείτεΤο 112
Το Αστυνομικό Τμήμα Ερμιονίδας 2754021210
Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ερμιονίδας 2574022199

Γραφείο Δημάρχου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Παραίτηση Βαζάκα από τον Παναργειακό μετά την ήττα και από την ΑΕΚ Β΄

AGGELOS DRITSAS

Η #ΥΠΠΟ Λίνα Μενδώνη πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στο #Άργος και στο #Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Η Εκκλησία γιορτάζει τη σύναξη των Παμμέγιστων Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ

AGGELOS DRITSAS

Γ. Γαβρήλος: Κατάθεση Ερώτησης για το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας – Βρίσκεται σε κατάσταση υποβάθμισης και απαξίωσης

AGGELOS DRITSAS

Άγριος ξυλοδαρμός 18χρονου στις Σπέτσες – Η παρεξήγηση για μια γυναίκα

AGGELOS DRITSAS

Έλεγε τα κάλαντα και κατέρρευσε 14χρονος μαθητής – Στήθηκε «αερογέφυρα» για την μεταφορά του στην Αθήνα

AGGELOS DRITSAS

Εορτασμός του Αγίου Αρτεμίου στη Δαλαμανάρα Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Επιβλήθηκαν τα πρώτα πρόστιμα από το Δήμο Ναυπλιέων για ακαθάριστα οικόπεδα

AGGELOS DRITSAS

”Νέα Πελοπόννησος”: Την Τρίτη 3/10 θα γίνουν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου στη Σπάρτη

AGGELOS DRITSAS

Ο δάσκαλος έφτασε μια ανάσα από τις 100.000 ευρώ!

AGGELOS DRITSAS

Οι σπουδάστριες της ειδικότητας ΒΟΗΘΟΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ ΠΡΩΙΜΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

AGGELOS DRITSAS

Αδιανόητη τραγωδία στην Κόρινθο: Κατέρρευσε στηθαίο μπαλκονιού και σκότωσε γυναίκα – Τραυματίστηκαν τα παιδιά της 

AGGELOS DRITSAS