www.AggelosDritsas.gr

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών της Ελλάδας, Νίκο Παπαθανάση, πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, στην έδρα της Περιφέρειας, την Τρίπολη, την Τρίτη 28 Μαΐου.

«Παραγωγικές επενδύσεις, θέσεις εργασίας και νέα πνοή για τον τόπο είναι η κοινή στρατηγική με τον κ. Παπαθανάση», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αναπληρωτή Υπουργού, ο οποίος έκανε λόγο για «έργα ΣΔΙΤ άνω των 750.000.000 ευρώ».

Αμφότεροι είχαν την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να μελετήσουν τον χάρτη του λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης που αφορούσε το βιομηχανικό πάρκο και να συζητήσουν για τα επόμενα βήματα ανάπτυξης της περιοχής, αλλά και γενικότερα για έργα της Πελοποννήσου.

«Μας συνδέει μακρά φιλία και εξαιρετική συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό. Θέλω να τον συγχαρώ για την προσπάθεια που καταβάλει και να τον ευχαριστήσω για την κοινή στρατηγική που αναπτύσσουμε.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ισχυρά προγράμματα από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης και το Ταμείο Ανάκαμψης. «Τρέχουν» πάνω από 750.000.000 ευρώ σε έργα ΣΔΙΤ.

Επίσης, υπάρχει το Πρόγραμμα Δίκαιης Μετάβασης που στηρίζει την περιοχή της Μεγαλόπολης και τους Δήμους Οιχαλίας, Τρίπολης και Γορτυνίας», σχολίασε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Ο Περιφερειάρχης, Δημήτρης Πτωχός, στάθηκε με τη σειρά του, στην εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει με το Υπουργείο και μίλησε, μεταξύ άλλων, για το περιφερειακό χωροταξικό.

«Αξιοποιούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, δίνοντας μεγάλη έμφαση και στο Πρόγραμμα Δίκαιης Μετάβασης. Παραγωγικές επενδύσεις, θέσεις εργασίας και νέα

πνοή για τον τόπο είναι οι στόχοι της αποδοτικής συνεργασίας που έχουμε με το Υπουργείο . Πολύ σύντομα θα έχουμε το περιφερειακό χωροταξικό και επίσης δουλεύουμε από κοινού για ένα «μπουκέτο» δράσεων ώστε να δημιουργηθούν συνέργειες και προστιθέμενη αξία, που είναι και το βασικό ζητούμενο για την Περιφέρειά μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, Πελοπίδας Καλλίρης, ανέφερε πως έχουν γίνει αιτήσεις από 229 επιχειρήσεις για να χρηματοδοτηθούν και έτσι θα καλυφθούν άμεσα 420 θέσεις εργασίας. «Προχωρά και ο κόμβος οικονομίας, είμαστε σε καλό δρόμο για να αλλάξουμε το επιχειρηματικό μοντέλο της περιοχής», δήλωσε, μεταξύ άλλων.

Για την συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την στρατηγική που ακολουθείται συνολικά, μίλησαν η Βουλευτής Κορινθίας, Μαριλένα Σούκουλη, ο Βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης, ενώ τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών της Ελλάδας, Νίκο Παπαθανάση, συνόδευσαν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας, Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε., Δέσποινα Γκαράνη.

Ακολούθησε επίσκεψη στη Βιομηχανική περιοχή της Τρίπολης, όπου και συζητήθηκαν θέματα ανάπτυξης και βελτίωσης των υποδομών και των εγκαταστάσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

AGGELOS DRITSAS

Έφυγε σήμερα από την ζωή σε ηλικία 84 ετών ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της ομάδας μας Ιωάννης Παπασπυρόπουλος!

AGGELOS DRITSAS

Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΗΤΣΙΑΣ – Το Σάββατο, 19 Ιουλίου 25, στον προαύλιο χώρο του πρώην Δημαρχείου Ερμιόνης

AGGELOS DRITSAS

Αύριο Τετάρτη 10 Ιουλίου από ώρες 06.00 έως 10.00 Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ

AGGELOS DRITSAS

Σύλλογος Γονέων κ Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Ερμιόνης

AGGELOS DRITSAS

ΘΕΜΑ ΚΑΡΑΘΩΝΑ “Φυλακες γρηγορείτε” ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Διάρρηξη σε πολυκατάστημα στη Δαλαμανάρα – Μπούκαραν με κλεμμένο αυτοκίνητο

AGGELOS DRITSAS

Χιόνια Παρασκευή – Σάββατο και στην Πελοπόννησο – Τι είναι το φαινόμενο “Aegean Lake Effect”

AGGELOS DRITSAS

Ο Σύνδεσμος Ξυλουργών Αργολίδας συμμετέχει στη διαμαρτυρία για το φορολογικό

AGGELOS DRITSAS

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Δρέπανο λόγω έργων της ΔΕΥΑ Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Έφυγε σήμερα από τη ζωή.. : Ένας ακόμη αγαπητός Ναυπλιώτης

AGGELOS DRITSAS

Γ. Γεωργόπουλος: Στην 8η Περιφερειακή Ενημερωτική Ημερίδα με τίτλο «Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή»

AGGELOS DRITSAS