ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Δημοπρατούνται ξανά 7 έργα μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην Πελοπόννησο

Συγκεκριμένα, σε δημοπράτηση βγήκε εκ νέου το έργο “Κατασκευή έργων υποδομής Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”, που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Αναθέτουσα αρχή είναι ο Περιφερειακός Σύνδεσμος Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το κόστος με Φ.Π.Α. είναι 7,4 εκατ. ευρώ (αξία χωρίς Φ.Π.Α. 5.96 εκατ. ευρώ). Η δημοπράτηση θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιανουαρίου 2024 και η αποσφράγιση των προσφορών είναι προγραμματισμένη για την 1η Φεβρουαρίου 2024.

Η διάρκεια του έργου έχει εκτιμηθεί σε 12 μήνες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Πρόκειται για έργο δημόσιων συμβάσεων που χρηματοδοτείται εν όλω ή εν μέρει από τα ταμεία της ΕΕ.

Το αντικείμενο του έργου

Το έργο περιλαμβάνει την πλήρη κατασκευή όλων απαραίτητων εγκαταστάσεων και έργων υποδομής επτά (7) μόνμων Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου που απαιτείται σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη για την πλήρη και εύρυθμη λειτουργία των ΣΜΑ.

Στο φυσικό αντικείμενο περιλαμβάνονται ενδεικτικά τα έργα διαμόρφωσης των γηπέδων, τα βασικά έργα των ΣΜΑ (πλατώματα, γεφυροπλάστιγγες, οικίσκοι φύλαξης, χώροι αποθήκευσης άδειων απορριμματοκιβώτιων υποδοχής με ενσωματωμένο συμπιεστή – Press Containers, κτλ.), τα έργα υποδομής που απαιτούνται για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των ΣΜΑ (στεγανές σηπτικές δεξαμενές, δίκτυο ύδρευσης – άρδευσης – πυρόσβεσης – ομβρίων, αντικεραυνική προστασία, ηλεκτρολογική εγκατάσταση, εσωτερική οδοποιία, κτλ.), η κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου κλπ.

Οι θέσεις εκτέλεσης των εργασιών είναι οι κάτωθι:

1. Δήμος Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων, στους Αγίους Θεοδώρους
2. Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, στη θέση ‘ΚΑΡΑΧΑΣΑΝΙ” εκτός ορίου οικισμού Άστρους
3. Δήμος Νότιας Κυνουρίας, στη θέση “ΤΣΟΥΜΙΑΣ” εκτός σχεδίου της Δ.Κ. Λεωνιδίου
4. Δήμος Μονεμβασιάς, στη Θέση Χέρωμα εκτός σχεδίου Κοινότητας Αγ. Αποστόλων Δ.Ε. ΒΟΙΩΝ
5. Δήμος Δυτικής Μάνης, στη θέση “ΔΥΟ ΠΕΤΡΕΣ”, κοινότητα Προσηλίου, Δ.Ε. Λεύκτρου
6. Δήμος Ελαφονήσου, εκτός ορίων οικισμού Ελαφονήσου
7. Δήμος Καλαμάτας, εκτός ορίων οικισμού Τ.Κ. Αντικαλάμου Δήμου Καλαμάτας (για την εξυπηρέτηση των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

AGGELOS DRITSAS

Γιορτή Πατάτας στα Δίδυμα το βράδυ της Κυριακής 24ης Αυγούστου

AGGELOS DRITSAS

Νέα υδάτινα πεδία και υδατοδρόμια το 2024!

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Τροποποίηση και νέος ορισμός Αντιδημάρχων και Εντεταλμένων Συμβούλων

AGGELOS DRITSAS

Η ΚΕΔΕ διεκδικεί ισότιμο ρόλο της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης

AGGELOS DRITSAS

Γιόρτασαν τον Άγιο Δημήτριο στο στρατόπεδο Ναυπλίου ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Κατήγγειλε το σύντροφό του για ενδοοικογενειακή βία

AGGELOS DRITSAS

Μαθήτρια στην τάξη που ξεκληρίστηκε στο δυστύχημα του 2003 στα Τέμπη η παιδοκτόνος της Ημαθίας

AGGELOS DRITSAS

ΚΔΑΠ Επίδαυρος: Ενθουσίασε τα παιδιά η θεατρική παράσταση “Χριστούγεννα S.O.S.”

AGGELOS DRITSAS

Κακοκαιρία “Daniel”: Μεγάλες καταστροφές στην Επίδαυρο-Απεγκλωβισμός εγκύου τη νύχτα

AGGELOS DRITSAS

Στα μωβ το ιστορικό Δημαρχείο του Άργους για την Παγκόσμια Ημέρα Επιληψίας

AGGELOS DRITSAS

Οι 18ες Διεθνολογικές Συναντήσεις Ναυπλίου 20-22 Οκτωβρίου στο «Βουλευτικό»

AGGELOS DRITSAS