ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΥΓΕΙΑ

Δράση πρόληψης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού από την Κινητή Ομάδα Υγείας του Ε.Ε.Σ. στην πόλη του Άργους .

Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 η Κινητή Ομάδα Υγείας του Τομέα Υγείας ΕΕΣ, συνεχίζοντας την εκστρατεία για την Πρόληψη κατά του καρκίνου, ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία τη δράση και στην αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης, το Άργος.

Στόχος της δράσης η ενημέρωση, η εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των γυναικών, όλων των ηλικιών, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του μαστού.

Το Περιφερειακό Τμήμα του Άργους υποδέχθηκε την Κινητή Ομάδα Υγείας με πλήθος γυναικών, τόσο από την πόλη του Άργους, όσο και από χωριά του διευρυμένου δήμου.

· Η Ομάδα Υγείας με τους πολύτιμους εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος, πληροφόρησε πάνω από 320 άτομα, διανέμοντας έντυπο ενημερωτικό υλικό και τονίζοντας την αξία της πρόληψης μέσω του προσυπτωματικού ελέγχου, κατά του καρκίνου του μαστού.

Ο ιατρός της Ομάδας Υγείας παρείχε σε:

· 50 γυναίκες κλινική εξέταση και ψηλάφηση μαστού (5 γυναίκες παραπέμφθηκαν για περαιτέρω διερεύνηση)

· 65 γυναίκες έλαβαν συνταγογράφηση για απεικονιστικό προσυμπτωματικό έλεγχο.

· 180 γυναίκες παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό σεμινάριο για την μηνιαία αυτοεξέταση μαστών ( με τη χρήση εκπαιδευτικών προπλασμάτων) από τους νοσηλευτές.

Υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας την δράση υποστήριξε ο κος. Γεώργιος Δωροβίνης, Γυναικολόγος – Μαιευτήρας.

Θερμές ευχαριστίες στον δήμο Άργους- Μυκηνών για την τεχνική υποστήριξη και συνεργασία.

Την δράση στήριξαν με την παρουσία τους ο Προέδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας

κος. Κωνσταντίνος Κατσαρός, η Αντιδήμαρχος καθαριότητας, ανακύκλωσης και κλιματικής προστασίας, κ. Αργυροπούλου Αναστασία, ο Αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας, αστικού σχεδιασμού, πρασίνου & βιώσιμης κινητικότητας Δήμου Άργους-Μυκηνών κ. Αλεξανδρόπουλος Γιώργος , ο Αντιδήμαρχος σύγχρονου πολιτισμού & κοινωνικής πρόνοιας Δήμου Άργους-Μυκηνών κ. Μπουλούκος Παναγιώτης.

Η Κινητή Ομάδα Υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα να μεταφέρει το μήνυμα της πρόληψης αλλά και της αντιμετώπισης της νόσου, μέσα από την έγκαιρη διάγνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Αύγουστος Κορτώ: Παντρεύτηκε τον σύντροφό του

AGGELOS DRITSAS

Δήμος Επιδαύρου: Tιμητική εκδήλωση βράβευσης των μαθητών εις μνήμην Χρήστου Τσακαλιάρη

AGGELOS DRITSAS

Επέστρεψε ως “άψογος” από την Αποκεντρωμένη ο Προυπολογισμός του Δήμου Άργους – Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

Τάσος Λάμπρου: Δικαιώθηκα σε όλα…

AGGELOS DRITSAS

Μαζικό συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη στο Ναύπλιο ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Hellenic Seaplanes: Τα υδατοδρόμια σε Ναύπλιο και Νέα Κίο στην τελική φάση αδειοδότησης τους

AGGELOS DRITSAS

Σήμερα και αύριο φιλοξενούμε το κινητό συνεργείο του #ΦΟΔΣΑ

AGGELOS DRITSAS

Πρόσκληση για γιορτινή βραδιά στην Πολιτιστική Πρόταση

AGGELOS DRITSAS

«Τα παιδιά έκαναν μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια»

AGGELOS DRITSAS

Δήμος Άργους Μυκηνών: Θα εγκατασταθούν τρείς νέες διμοιρίες ΟΠΚΕ για την καταστολή της παραβατικότητας

AGGELOS DRITSAS

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΑΣ Ναυπλίου – Πολυνίκης – Handball

AGGELOS DRITSAS

Δημήτρης Κρίγγος: Κολυμβητήριο, ένα στοίχημα γενεών το κέρδισε η δική μας

AGGELOS DRITSAS