ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΥΓΕΙΑ

Δράση πρόληψης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού από την Κινητή Ομάδα Υγείας του Ε.Ε.Σ. στην πόλη του Άργους .

Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 η Κινητή Ομάδα Υγείας του Τομέα Υγείας ΕΕΣ, συνεχίζοντας την εκστρατεία για την Πρόληψη κατά του καρκίνου, ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία τη δράση και στην αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης, το Άργος.

Στόχος της δράσης η ενημέρωση, η εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των γυναικών, όλων των ηλικιών, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του μαστού.

Το Περιφερειακό Τμήμα του Άργους υποδέχθηκε την Κινητή Ομάδα Υγείας με πλήθος γυναικών, τόσο από την πόλη του Άργους, όσο και από χωριά του διευρυμένου δήμου.

· Η Ομάδα Υγείας με τους πολύτιμους εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος, πληροφόρησε πάνω από 320 άτομα, διανέμοντας έντυπο ενημερωτικό υλικό και τονίζοντας την αξία της πρόληψης μέσω του προσυπτωματικού ελέγχου, κατά του καρκίνου του μαστού.

Ο ιατρός της Ομάδας Υγείας παρείχε σε:

· 50 γυναίκες κλινική εξέταση και ψηλάφηση μαστού (5 γυναίκες παραπέμφθηκαν για περαιτέρω διερεύνηση)

· 65 γυναίκες έλαβαν συνταγογράφηση για απεικονιστικό προσυμπτωματικό έλεγχο.

· 180 γυναίκες παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό σεμινάριο για την μηνιαία αυτοεξέταση μαστών ( με τη χρήση εκπαιδευτικών προπλασμάτων) από τους νοσηλευτές.

Υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας την δράση υποστήριξε ο κος. Γεώργιος Δωροβίνης, Γυναικολόγος – Μαιευτήρας.

Θερμές ευχαριστίες στον δήμο Άργους- Μυκηνών για την τεχνική υποστήριξη και συνεργασία.

Την δράση στήριξαν με την παρουσία τους ο Προέδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας

κος. Κωνσταντίνος Κατσαρός, η Αντιδήμαρχος καθαριότητας, ανακύκλωσης και κλιματικής προστασίας, κ. Αργυροπούλου Αναστασία, ο Αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας, αστικού σχεδιασμού, πρασίνου & βιώσιμης κινητικότητας Δήμου Άργους-Μυκηνών κ. Αλεξανδρόπουλος Γιώργος , ο Αντιδήμαρχος σύγχρονου πολιτισμού & κοινωνικής πρόνοιας Δήμου Άργους-Μυκηνών κ. Μπουλούκος Παναγιώτης.

Η Κινητή Ομάδα Υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα να μεταφέρει το μήνυμα της πρόληψης αλλά και της αντιμετώπισης της νόσου, μέσα από την έγκαιρη διάγνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ανακηρύχθηκαν και επίσημα οι 45 νέοι περιφερειακοί σύμβουλοι Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Ερμιονίδα: Οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για τη λειτουργία παραρτήματος του Κτηματολογίου Ναυπλίου στο Κρανίδι ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Ν. Δένδιας: Ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος του Φοίνικος, στον εκλιπόντα Βαρδή Βαρδινογιάννη

AGGELOS DRITSAS

Γραφείο Τύπου- Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης

AGGELOS DRITSAS

Νίκη για τα κορίτσια του Φείδωνα Άργους στο Μεσολόγγι

AGGELOS DRITSAS

Τη δυνατή ομάδα που θα αλλάξει την Αργολίδα παρουσίασε ο Πέτρος Τατούλης στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου στο Άργος

AGGELOS DRITSAS

Μπαίνουν και οι Γάλλοι αγρότες στον “χορό” των κινητοποιήσεων

AGGELOS DRITSAS

«Τουρισμός για όλους 2024»: Κλείνει σήμερα η πλατφόρμα

AGGELOS DRITSAS

Ντίνα Καραγιάννη : Δυστυχώς όσες προσπάθειες και αν γίνουν, δεν συμμαζευόμαστε… ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Πάρα πολύ καλή εμφάνιση από τους αθλητές του ΣΔΥ Αργολίδας στην 2η φάση του σχολικού πρωταθλήματος στίβου.

AGGELOS DRITSAS

9ου Delphi Economic Forum βρέθηκε για πρώτη φορά και η Επίδαυρος!

AGGELOS DRITSAS

Μαρινέλλα: Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση μετά την κατάρρευση επί σκηνής ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS