ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Αντίστροφη μέτρηση για το δώρο Πάσχα 2024. Ποιοι θα το πάρουν «πρώτοι».

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την πληρωμή του Δώρου Πάσχα 2024, το οποίο, σύμφωνα με τον νόμο, πρέπει να πληρώνεται έως τη Μεγάλη Τετάρτη, όπου φέτος πέφτει 1 Μαΐου.

Παράλληλα, οι εργοδότες έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν το δώρο νωρίτερα αν το επιθυμούν, αλλά όχι αργότερα από την Μεγάλη Τετάρτη.

Επιπλέον, το Δώρο Πάσχα δεν μπορεί να καταβληθεί σε είδος αλλά μόνο σε χρήμα.

Η ΔΥΠΑ σχεδιάζει να καταβάλει το Δώρο Πάσχα σε χιλιάδες ανέργους την εβδομάδα πριν την εβδομάδα που μας έρχεται, δηλαδή από τις 22 έως τις 26 Απριλίου.

Επιπλέον, κατά την ίδια περίοδο θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των τακτικών επιδομάτων ανεργίας, των επιδομάτων μακροχρόνιας ανεργίας και των βοηθημάτων ανεργίας, ενώ θα καταβληθούν και οι προκαταβολές της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας στις δικαιούχους.

Οι συνταξιούχοι δεν δικαιούνται δώρο Πάσχα, ωστόσο το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο θα κρίνει τις περικοπές στις συντάξεις (ΕΔΩ).

Παρόλα αυτά θα πληρωθούν νωρίτερα οι Συντάξεις Μαΐου.

Αναλυτικά

Κύριες συντάξεις
ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ:

Πέμπτη 25 Απριλίου: Ανεξαρτήτως ΑΜΚΑ – Κατάθεση: Απόγευμα Τετάρτης 24/4

ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΟΤΕ, ΝΑΤ, ΔΕΗ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ:Δευτέρα 29 Απριλίου: Ανεξαρτήτως ΑΜΚΑ – Κατάθεση: Απόγευμα Παρασκευής 26/4

Επικουρικές συντάξεις
Μισθωτοί (Ιδιωτικού τομέα) & Μη μισθωτοί

Πέμπτη 25 Απριλίου: Ανεξαρτήτως ΑΜΚΑ – Κατάθεση: Απόγευμα Τετάρτης 24/4

Μισθωτοί Δημοσίου

Δευτέρα 29 Απριλίου: Ανεξαρτήτως ΑΜΚΑ – Κατάθεση: Απόγευμα Παρασκευής 26/4

Καταλήγοντας πρώτοι θα δουν το Δώρο Πάσχα οι άνεργοι, ακολουθούν οι συντάξεις Μαΐου και τέλος πληρώνονται το Δώρο Πάσχα 2024 οι ιδιωτικοί υπάλληλοι.

Δώρο Πάσχα 2024: Υπολογισμός online

Αρχικά μπορείτε μπείτε στην ιστοσελίδα του ΚΕΠΕΑ (ΕΔΩ) και να υπολογίσετε εύκολα και γρήγορα το Δώρο Πάσχα 2024. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι να κάνετε έναν λογαριασμό με το email σας και να ξέρετε τον μικτό σας μισθό.

Βάση υπολογισμού του δώρου αποτελούν οι αποδοχές που πραγματικά καταβάλλονται στους μισθωτούς κατά την 15η ημέρα πριν από το Πάσχα. Σε περίπτωση που η εργασιακή σχέση έχει λυθεί πριν από την παραπάνω ημερομηνία το Δώρο Πάσχα υπολογίζεται με βάση τις αποδοχές που καταβάλλονταν την ημέρα που λύθηκε η εργασιακή σχέση.

Σαν καταβαλλόμενος μισθός ή ημερομίσθιο είναι το σύνολο των τακτικών αποδοχών. Στη έννοια των τακτικών αποδοχών περιλαμβάνονται ο μισθός ή το ημερομίσθιο, καθώς και κάθε άλλη παροχή (είτε σε χρήμα είτε σε είδος, όπως υπερεργασία, νόμιμη υπερωρία, επίδομα αδείας, επίδομα ισολογισμού, επιδόματα για τροφή, κατοικία, κτλ) εφ’ όσον καταβάλλεται από τον εργοδότη σαν αντάλλαγμα της παρεχόμενης από τον μισθωτό εργασίας, τακτικά κάθε μήνα, ή κατ’ επανάληψη περιοδικά σε ορισμένα διαστήματα του χρόνου. Στις τακτικές αποδοχές συνυπολογίζεται και το επίδομα αδείας.

Συνεπώς ο μισθωτός θα λάβει το Δώρο Πάσχα προσαυξημένο με τον συντελεστή αδείας ο οποίος ανέρχεται σε 0,041666 π.χ εργαζόμενος με δώρο Πάσχα 900 ευρώ, με την προσαύξηση του συντελεστή αδείας θα πρέπει να πάρει 938 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Νέα Κίος: Δραματοποιημένη αφήγηση του Παιδικού βιβλίου “Τουλάχιστον Δυο”

AGGELOS DRITSAS

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

AGGELOS DRITSAS

Καταπληκτικές στιγμές ζήσαμε ..

AGGELOS DRITSAS

Δημοπρατείται το νέο Κλειστό Γυμναστήριο στο Κρανίδι – Έργο 1,7 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

AGGELOS DRITSAS

Γιάννης Ανδριανός Στην εκδήλωση του Ερμιονικού Συνδέσμου για τον Λίνο Μπενάκη

AGGELOS DRITSAS

Πρωτάθλημα ΕΠΣ Αργολίδας: Αποτελέσματα

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ : “Έφυγε” ο Χρήστος Αθανασόπουλος

AGGELOS DRITSAS

Επί σειρά ετών, λαμβάνετε αποφάσεις για ενίσχυση του Α.Τ. Ερμιονίδας…

AGGELOS DRITSAS

Σας ενημερώνουμε ότι διαπιστώθηκε καθίζηση στον δρόμο Αγ. Ελεούσα – Λευκάκια

AGGELOS DRITSAS

Έπαιξαν τα “ρέστα΄” τους με τα σκουπίδια αλλά το εργοστάσιο ανακύκλωσης του ΚΑΜΠΟΣΟΥ τους εκθέτει

AGGELOS DRITSAS

Σήμερα  9 -2- 2025 ο Απολλωνειος Πολιτιστικός σύλλογος έκοψε την πρώτη πρωροχρονιάτικη βασιλόπιτα.

AGGELOS DRITSAS

Η «Γιορτή της Τουλίπας» στα Δίδυμα Ερμιονίδας είναι ένα ετήσιο πολιτιστικό γεγονός ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS