ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Αντίστροφη μέτρηση για το δώρο Πάσχα 2024. Ποιοι θα το πάρουν «πρώτοι».

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την πληρωμή του Δώρου Πάσχα 2024, το οποίο, σύμφωνα με τον νόμο, πρέπει να πληρώνεται έως τη Μεγάλη Τετάρτη, όπου φέτος πέφτει 1 Μαΐου.

Παράλληλα, οι εργοδότες έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν το δώρο νωρίτερα αν το επιθυμούν, αλλά όχι αργότερα από την Μεγάλη Τετάρτη.

Επιπλέον, το Δώρο Πάσχα δεν μπορεί να καταβληθεί σε είδος αλλά μόνο σε χρήμα.

Η ΔΥΠΑ σχεδιάζει να καταβάλει το Δώρο Πάσχα σε χιλιάδες ανέργους την εβδομάδα πριν την εβδομάδα που μας έρχεται, δηλαδή από τις 22 έως τις 26 Απριλίου.

Επιπλέον, κατά την ίδια περίοδο θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των τακτικών επιδομάτων ανεργίας, των επιδομάτων μακροχρόνιας ανεργίας και των βοηθημάτων ανεργίας, ενώ θα καταβληθούν και οι προκαταβολές της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας στις δικαιούχους.

Οι συνταξιούχοι δεν δικαιούνται δώρο Πάσχα, ωστόσο το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο θα κρίνει τις περικοπές στις συντάξεις (ΕΔΩ).

Παρόλα αυτά θα πληρωθούν νωρίτερα οι Συντάξεις Μαΐου.

Αναλυτικά

Κύριες συντάξεις
ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ:

Πέμπτη 25 Απριλίου: Ανεξαρτήτως ΑΜΚΑ – Κατάθεση: Απόγευμα Τετάρτης 24/4

ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΟΤΕ, ΝΑΤ, ΔΕΗ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ:Δευτέρα 29 Απριλίου: Ανεξαρτήτως ΑΜΚΑ – Κατάθεση: Απόγευμα Παρασκευής 26/4

Επικουρικές συντάξεις
Μισθωτοί (Ιδιωτικού τομέα) & Μη μισθωτοί

Πέμπτη 25 Απριλίου: Ανεξαρτήτως ΑΜΚΑ – Κατάθεση: Απόγευμα Τετάρτης 24/4

Μισθωτοί Δημοσίου

Δευτέρα 29 Απριλίου: Ανεξαρτήτως ΑΜΚΑ – Κατάθεση: Απόγευμα Παρασκευής 26/4

Καταλήγοντας πρώτοι θα δουν το Δώρο Πάσχα οι άνεργοι, ακολουθούν οι συντάξεις Μαΐου και τέλος πληρώνονται το Δώρο Πάσχα 2024 οι ιδιωτικοί υπάλληλοι.

Δώρο Πάσχα 2024: Υπολογισμός online

Αρχικά μπορείτε μπείτε στην ιστοσελίδα του ΚΕΠΕΑ (ΕΔΩ) και να υπολογίσετε εύκολα και γρήγορα το Δώρο Πάσχα 2024. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι να κάνετε έναν λογαριασμό με το email σας και να ξέρετε τον μικτό σας μισθό.

Βάση υπολογισμού του δώρου αποτελούν οι αποδοχές που πραγματικά καταβάλλονται στους μισθωτούς κατά την 15η ημέρα πριν από το Πάσχα. Σε περίπτωση που η εργασιακή σχέση έχει λυθεί πριν από την παραπάνω ημερομηνία το Δώρο Πάσχα υπολογίζεται με βάση τις αποδοχές που καταβάλλονταν την ημέρα που λύθηκε η εργασιακή σχέση.

Σαν καταβαλλόμενος μισθός ή ημερομίσθιο είναι το σύνολο των τακτικών αποδοχών. Στη έννοια των τακτικών αποδοχών περιλαμβάνονται ο μισθός ή το ημερομίσθιο, καθώς και κάθε άλλη παροχή (είτε σε χρήμα είτε σε είδος, όπως υπερεργασία, νόμιμη υπερωρία, επίδομα αδείας, επίδομα ισολογισμού, επιδόματα για τροφή, κατοικία, κτλ) εφ’ όσον καταβάλλεται από τον εργοδότη σαν αντάλλαγμα της παρεχόμενης από τον μισθωτό εργασίας, τακτικά κάθε μήνα, ή κατ’ επανάληψη περιοδικά σε ορισμένα διαστήματα του χρόνου. Στις τακτικές αποδοχές συνυπολογίζεται και το επίδομα αδείας.

Συνεπώς ο μισθωτός θα λάβει το Δώρο Πάσχα προσαυξημένο με τον συντελεστή αδείας ο οποίος ανέρχεται σε 0,041666 π.χ εργαζόμενος με δώρο Πάσχα 900 ευρώ, με την προσαύξηση του συντελεστή αδείας θα πρέπει να πάρει 938 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σύλληψη για πυρκαγιά και επιβολή διοικητικών προστίμων σε Αργολίδα και Χανιά

AGGELOS DRITSAS

Απείλησε τον αδερφό του με καραμπίνα μέσα στο ποιμνιοστάσιο!

AGGELOS DRITSAS

Το “deal της χρονιάς” στο Πόρτο Χέλι: Ιρλανδός μεγιστάνας έχει πλάνο για ξενοδοχείο 250 εκατ. ευρώ

AGGELOS DRITSAS

Απάνθρωποι θανάτωσαν 4 αδέσποτα γατάκια στις Σπέτσες – Σε εξέλιξη Αστυνομικές ερευνες

AGGELOS DRITSAS

Από το δήμο Ναυπλιέων πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την Γιορτή της Μητέρας BINTEO

AGGELOS DRITSAS

Η ετήσια καλοκαιρινή γιορτή του Συλλόγου ΑΜΕΑ Αργολίδας, «Αριάδνη»

AGGELOS DRITSAS

Συλλυπητήριο μήνυμα Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Ναυπλίου για την απώλεια του Σπήλιου Βασιλείου

AGGELOS DRITSAS

Άγριο ξύλο έπαιξαν πελάτες στο καζίνο Λουτρακίου – Στο νοσοκομείο μια σερβιτόρα

AGGELOS DRITSAS

Παπαστεργίου: 6.500 παραλίες στη νέα εφαρμογή καταγγελιών Mycoast.gov.gr

AGGELOS DRITSAS

BINTEO: ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ACTION24 KAI ARGOLIDATV BINTEO

AGGELOS DRITSAS

Πέθανε ο πρώην διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος

AGGELOS DRITSAS

Θρήνος για τον Αντώνη Σαμαρά – Πέθανε η κόρη του σε ηλικία 34 ετών

AGGELOS DRITSAS