www.AggelosDritsas.gr
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δ. Παπαστεργίου από το Ναύπλιο: Με το Perifereies.gov.gr γίνεται πράξη το όραμα για μια Ελλάδα ψηφιακά αποτελεσματική

«Η Ελλάδα των βουνών, των νησιών, της περιφέρειας αρχίζει να “μιλάει” την ίδια ψηφιακή γλώσσα, αποκτώντας συναντίληψη και για τα ψηφιακά θέματα», υπογράμμισε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, παρουσιάζοντας από το Ναύπλιο το έργο Perifereies.gov.gr, το οποίο συμβάλλει στην ψηφιοποίηση και στην ομογενοποίηση των διαδικασιών των 13 Περιφερειών, προσφέροντας κοινή εμπειρία χρήστη σε πολίτες και επιχειρήσεις. 

Μέσω της πλατφόρμας Perifereies.gov.gr, όλες οι Περιφέρειες θα μπορούν να ψηφιοποιήσουν το σύνολο των διαδικασιών που παρέχουν σε πολίτες και επιχειρήσεις, οι οποίες ξεπερνούν τις 500.

Όπως τόνισε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου: «Παρατηρήσαμε ότι για τις ίδιες διαδικασίες οι πολίτες πολλές φορές έπρεπε να ακολουθήσουν διαφορετικά βήματα ανάλογα με την Περιφέρεια. Είχαν διαφορετική αντιμετώπιση. Αυτό καταλαβαίνεται ότι τους ταλαιπωρούσε και τους μπέρδευε. Προχωρήσαμε λοιπόν σε συνεργασία με τον Υπουργό Εσωτερικών, Θοδωρή Λιβάνιο, τις Περιφέρειες και την ΕΝΠΕ στην ανάπτυξη του Perifereies.gov.gr, ώστε μέσω του gov.gr οι πολίτες να εξυπηρετούνται με τον ίδιο τρόπο. Τρέξαμε γρήγορα το έργο γιατί αποτελεί αναγκαιότητα. Όλοι πλέον θα απολαμβάνουν κοινές, ομογενοποιημένες υπηρεσίες. Με ψηφιακά εργαλεία κάνουμε πράξη το όραμα του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για μια Ελλάδα ψηφιακά αποτελεσματική, όπου οι πολίτες αντιμετωπίζονται ισότιμα».

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί πρωτοπόρο στον τομέα της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών, έχοντας ψηφιοποιήσει ήδη 300 υπηρεσίες, που παρέχονται μέσω της πλατφόρμας Perifereies.gov.gr και στοχεύει να προχωρήσει άμεσα την ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης για 300 ακόμα διαδικασίες για πολίτες και επιχειρήσεις.

Με στόχο το έργο Perifereies.gov.gr να υλοποιηθεί με ταχύ ρυθμό σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας, παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Β’ Αντιπροέδρου της ΕΝΠΕ και Προέδρου της Επιτροπής Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Πτωχού.

«Στόχος μας είναι να περάσουμε όλοι μαζί με τις Περιφέρειες, τον δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, στην ψηφιακή εποχή, ώστε να προσφέρουμε στους πολίτες κοινές ψηφιακές υπηρεσίες και να αναβαθμίσουμε την καθημερινότητά τους», ανέφερε χαρακτηριστικά o Δημήτρης Παπαστεργίου.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε «Σε έναν κόσμο απρόβλεπτο με σύνθετες προκλήσεις, οφείλουμε να ενισχύουμε την αποτελεσματικότητα σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης. Με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, μέσα από αυτή τη συνεργασία, επιδιώκουμε να προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, απλοποιημένες και προσβάσιμες σε όλους τους πολίτες, ενισχύοντας ταυτόχρονα τη διαλειτουργικότητα και τη διαφάνεια. Μαζί, χτίζουμε έναν ενιαίο ψηφιακό χώρο που εξυπηρετεί καλύτερα τον πολίτη και την επιχείρηση, προς όφελος όλων».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Β’ Αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ και Πρόεδρος της Επιτροπής Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Πτωχός δήλωσε: «Η υπογραφή του Μνημονίου σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στον ψηφιακό μετασχηματισμό των Περιφερειών. Στόχος μας είναι να παρέχουμε σύγχρονες, απλουστευμένες και ποιοτικές υπηρεσίες σε κάθε Περιφέρεια, βελτιώνοντας την εμπειρία των πολιτών στην καθημερινότητά τους. Μέσα από τη συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αξιοποιούμε τις νέες τεχνολογίες, διατηρώντας την αυτονομία των Περιφερειών και ενισχύοντας την αποτελεσματικότητά τους.

Δημιουργούμε έναν ενιαίο ψηφιακό χώρο που εξυπηρετεί καλύτερα τον πολίτη και την επιχείρηση, εστιάζοντας στην απλούστευση και τον ανασχεδιασμό διαδικασιών, προωθώντας τη διαλειτουργικότητα και αξιοποιώντας τα ανοιχτά δεδομένα ως εργαλεία διαφάνειας και ανάπτυξης. Ενδυναμώνουμε, έτσι, το παρόν και το μέλλον των Περιφερειών, προς όφελος όλων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σύλληψη 60χρονου στην Αργολίδα καταδικασμένου για 6 απάτες και 7 υπεξαιρέσεις

AGGELOS DRITSAS

Η παγκόσμια αθλητική συνάντηση βόλεϊ βετεράνων, 𝗪𝗼𝗿𝗹𝗱 𝗠𝗮𝘀𝘁𝗲𝗿𝘀 𝗩𝗼𝗹𝗹𝗲𝘆𝗯𝗮𝗹𝗹 𝗖𝘂𝗽 – 𝗟𝗼𝘂𝘁𝗿𝗮𝗸𝗶​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​, Greece 2024,

AGGELOS DRITSAS

Τ.ΧΡΟΝΗΣ; Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα την άκρως τιμητική πρόσκληση των διοργανωτών του Olympia Forum να συμμετέχω ως ομιλητής

AGGELOS DRITSAS

Αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Κώστα Μανδρώνη, για την πρόοδο των εργασιών στο δρόμο Καρύταινα -Ατσίχολος – Βλαχόραπτη – Παλαιόκαστρο

AGGELOS DRITSAS

Μεταδόσεις της ημέρας .. Facebook, Instagram ,Twitter, tik tok…μιας άλλης εποχής…

AGGELOS DRITSAS

Ένα συγκλονιστικό γεγονός,μια τραγική απώλεια δύο νέων ανθρώπων …..

AGGELOS DRITSAS

Ξήλωσαν παράνομο αποστακτήριο στην Κρήτη

AGGELOS DRITSAS

Κάποτε που ήμασταν …πιο άνθρωποι!

AGGELOS DRITSAS

Ίδρυση της ΑΜΚΕ «Δίκτυο Πόλεων Ι. Καποδίστρια» – Ο Δήμος Ναυπλιέων συνιδρυτικό μέλος της νέας πρωτοβουλίας

AGGELOS DRITSAS

Σήμερα «πληρώνονται» τα επιδόματα Ιανουαρίου σε 715.458 δικαιούχους

AGGELOS DRITSAS

Αριστείωνας Α.Ο. Λυγουρίου

AGGELOS DRITSAS

ΒΙΝΤΕΟ: Το Ναύπλιο φιλοξένησε τη συνεδρίαση του Δικτύου Πόλεων «Ιωάννης Καποδίστριας»

AGGELOS DRITSAS