ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εβδομάδα ενημέρωσης & ειδικών μαθημάτων των σπουδαστών του ΙΕΚ Τουρισμού Άργους

Εβδομάδα ενημέρωσης για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ όπου και παρακολούθησαν οι σπουδαστές-στριες και το εκπαιδευτικό προσωπικό της Τουριστικής Σχολής Άργους ΙΕΚ Τουρισμού με πρωτοβουλία του Υπ.Τουρισμού και συγκεκριμένα με θέμα : Ο Τουρισμός ως Πηγή Σεβασμού και Ισότητας για την Κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+. 

Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν σε τηλεκπαίδευση την παρουσίαση και την κατανόηση του όρου Inclusive Tourism (ταξίδια χωρίς αποκλεισμούς) και των εννοιών της διαφορετικότητας, της ισότητας και της συμπερίληψης. Βασικό στοιχείο του «τουρισμού για όλους» και του βιώσιμου τουρισμού.

 Συμπεριλαμβάνεται στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), έρευνες έχουν δείξει ότι η υποστήριξη ενός διαφορετικού και χωρίς αποκλεισμούς εργασιακού περιβάλλοντος έχει οφέλη όπως μεγαλύτερη κερδοφορία, αυξημένη δημιουργικότητα & καινοτομία και πιο ευτυχισμένο εργατικό δυναμικό. 

Την 1 η εβδομάδα ειδικών μαθήματων παρακολούθησαν επίσης όλοι οι σπουδαστές των Μαγειρικών και Εστιατοριακών Τμημάτων του ΙΕΚ Τουρισμού Άργους και συγκεκριμένα το εξειδικευμένο μάθημα Τεμαχισμού μεγάλων κομματιών κρέατος & Φλαμπάζ ειδικών μενού από τους Κλειδαρά Γεώργιο καθηγητή Μαγειρικής και Σούκουλη Δημήτριο-Καρακίτσου Γεωργία καθηγητές Εστιατοριακής Τεχνικής. 

Συγκεκριμένα οι σπουδαστές παρακολούθησαν και συμμετείχαν με ασφάλεια και με την καθοδήγηση του καθηγητή Μαγειρικής στον εξειδικευμένο τεμαχισμό και κοπή του κόντρα κρέατος Μοσχαρίσιου με όλες τα κομμάτια που απορρέουν από τις πρώτες και δεύτερες κοπές. 

Επίσης οι σπουδαστές του τμήματος Στελέχη Μονάδων Φιλοξενίας παρακολούθησαν και συμμετείχαν με την καθοδήγηση των καθηγητών τους το ειδικό μενού flabaze – άναμα παρασκευών με ειδικό εξοπλισμό εντός της αίθουσας εστιατορίου. 

Η φοίτηση στην Τουριστική σχολή/ ΙΕΚ Τουρισμού Πελοποννήσου ( Αργος) , που υπάγεται στο Υπουργείο Τουρισμού είναι διετής και περιλαμβάνει 4 εξάμηνα κατάρτισης και 1 εξάμηνο αμειβόμενη πρακτική άσκηση (εξασφαλίζεται αναβολή στράτευσης). 

Η θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση υλοποιείται από έμπειρους καθηγητές-επαγγελματίες του χώρου, και ολοκληρώνεται με την υλοποίηση της πρακτικής άσκησης σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας μας, μέσω του οργανωμένου δικτύου συνεργαζόμενων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στην Πελοπόννησο αλλά και σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες, στην πλειοψηφία τους, απορροφούν τους καταρτιζόμενους, οι οποίοι εργάζονται στη συνέχεια ως επαγγελματίες. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες και στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα στο www.mintour.edu.gr 

Άργος 12/01/2024 

Ο Δ/ντής Κων/νος Καχριμάνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Διαβούλευση στους Δήμους της Αργολίδας για το Πρόγραμμα Αλιείας, Θάλασσας και Υδατοκαλλιέργειας

AGGELOS DRITSAS

Γηροκομείο Άργους : ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

AGGELOS DRITSAS

Νοσοκομείο Ναυπλίου: Ξεκίνησε η λειτουργία του τμήματος θεραπείας κατ΄ οίκον νοσηλείας ψυχικής υγείας

AGGELOS DRITSAS

Let’s Party από τον Σύλλογο Εστίασης Ναυπλίου με τους Passepartout

AGGELOS DRITSAS

Πέτρος Τατούλης: «Είμαι έτοιμος να οδηγήσω την Πελοπόννησο στη νέα της σελίδα»

AGGELOS DRITSAS

Ποιοι αποτελούν τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Ναυπλιέων

AGGELOS DRITSAS

Alea Yacta Est – Ο Κύβος Ερρίφθη (γράφει ο Δρ. Γεώργας Αναστάσιος)

AGGELOS DRITSAS

Με δήθεν τροχαίο εξαπάτησαν ηλικιωμένη, της άρπαξαν 225.000 ευρώ!

AGGELOS DRITSAS

Η κοπή της βασιλόπιτας του Δήμου Ερμιονίδας, της Κοινότητας Κρανιδίου και η βράβευση Μαθητών και Αθλητών.

AGGELOS DRITSAS

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας της Αναπτυξιακής «Πάρνωνας α.ε.» ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Ο Παναργειακός B.C. δίνει τον πρώτο του εντός έδρας αγώνα και μας χρειάζεται

AGGELOS DRITSAS

Επιβλήθηκαν τα πρώτα πρόστιμα από το Δήμο Ναυπλιέων για ακαθάριστα οικόπεδα

AGGELOS DRITSAS