ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Εγκαίνια της 3ης μονάδας απορριμμάτων στην Πελοπόννησο στην Καλλιρρόη του Δήμου Οιχαλίας στη Μεσσηνία

Εγκαίνια της 3ης μονάδας απορριμμάτων στην Πελοπόννησο στην Καλλιρρόη του Δήμου Οιχαλίας στη Μεσσηνία

H ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων και ειδικότερα η εξειδίκευση και υλοποίηση των στόχων και των δράσεων της για την προσωρινή αποθήκευση, μεταφόρτωση και επεξεργασία αποτελούν προτεραιότητα του Φο.Δ.Σ.Α Πελοποννήσου εντός ορίων της χωρικής του αρμοδιότητας….

Συνέχεια του άρθρου αναλυτικά για τα εγκαίνια στο παρακάτω Ο Πρόεδρος του Φο.Δ.Σ.Α Πελοποννήσου κ. Γιάννης Σμυρνιώτης μιλώντας στην εκδήλωση ανέφερε: 

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι πλέον απ’ άκρου σ’ άκρο η πιο καθαρή περιοχή της Ελλάδας. Σήμερα, με την πλήρη λειτουργία όλων των μονάδων διαχείρισης της Αρκαδίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας αλλά και των δύο Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων της Αργολίδας και της Κορινθίας, η Περιφέρεια περνάει σε μια νέα εποχή. 

Ευχαριστώ όλους όσους συνέβαλαν στο να καταλήξουμε στο σημερινό αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης αυτού του εμβληματικού έργου και ιδιαίτερα τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια της Περιφέρειάς μας αλλά και τους προκατόχους μου στον Φο.Δ.Σ.Α και ιδιαίτερα τον Σταύρο Αργειτάκο που για χρόνια ταλαιπωρηθήκαμε περιμένοντας την ολοκλήρωση του έργου είτε δεχόμενοι την αφόρητη πίεση των δημοτών είτε συρόμενοι στις δικαστικές αίθουσες για ευθύνες που δεν μας αναλογούσαν”.

https://youtube.com/watch?v=_UWssjhTmog%3Ffeature%3Doembed

Ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει το δύσκολο έργο που αναλαμβάνει πλέον ο Περιφερειακός Σύνδεσμος Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου αφού θα κληθεί να διαχειριστεί αυτές τις υπερσύγχρονες μονάδες με τις τέλειες υποδομές προκειμένου η Πελοπόννησος πέρα από την καθαρότερη Περιφέρεια της χώρας να γίνει και παράδειγμα κυκλικής οικονομίας και περιβαλλοντολογικού σχεδιασμού.

Όσο αναφορά το έργο ΣΔΙΤ που έχει να κάνει με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των νέων σταθμών  μεταφόρτωσης και την μείωση του κόστους μεταφοράς των απορριμμάτων, θα υπάρξει πολύ γρήγορα αίσιο αποτέλεσμα για την δημιουργία των πρώτων επτά σταθμών και στη συνέχεια με την μελέτη που υπάρχει θα δημιουργηθούν άλλοι οκτώ.

Η χωροθέτηση των Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων, των Χώρων Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων και των Σταθμών Μεταφόρτωσης έχει γίνει με τρόπο ώστε η παραλαβή των απορριμμάτων να πραγματοποιείται σε απόσταση μικρότερη των 50 χλμ. από τις πρωτεύουσες των νομών της Περιφέρειας, συμβάλλοντας έτσι στην ελαχιστοποίηση των αναγκαίων μεταφορών από τους Δήμους.

Είχε προηγηθεί η κατασκευή και λειτουργία της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στην περιοχή Παλαιόχουνη στην Αρκαδία και στη Σκάλα Λακωνίας ενώ χθες παραδόθηκε και η τελευταία μονάδα στην Οιχαλία Μεσσηνίας. Το έργο υλοποιείται με την μέθοδο Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και προβλέπει την κατασκευή τριών Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) μέγιστης δυναμικότητας 200.000 τόνους ανά έτος, τριών Χώρων Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) και δύο Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ).

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου αναφέρθηκε και ανέλυσε τα τέσσερα σπουδαία χαρακτηριστικά που κάνουν το έργο ξεχωριστό και αυτά είναι πρώτον το ολιστικό, το ολοκληρωμένο πλέον έργο της κατασκευής και των τριών Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων, δεύτερον το κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα που θα αφήνουν, τρίτον η ολοκλήρωση του έργου αποτελεί σύμπραξη του ιδιωτικού σε συνεργασία με τον δημόσιο τομέα και τέλος τέταρτον οι πραγματικές, υπαρκτές και όχι ευκαιριακές θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου με την λειτουργία των συγκεκριμένων μονάδων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

176η τακτική εθελοντική αιμοδοσία των “Δεσμών Αίματος” στο Άργος

AGGELOS DRITSAS

Δημήτρης Πτωχός: «Ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και ενεργειακή μετάβαση με τόλμη, σχέδιο και αποφασιστικότητα»

AGGELOS DRITSAS

Ο Δικός μου ο Γιώργος…

AGGELOS DRITSAS

Του Αγίου Νεκταρίου, Πολιούχου και Προστάτη της Αίγινας, Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2024.

AGGELOS DRITSAS

Εκλογή Προεδρείου στο Περιφερειακο Συμβούλιο Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Μια πολύ ενδιαφέρουσα, ελπιδοφόρα συνάντηση για την αναβίωση του ιστορικού Σιδηροδρόμου

AGGELOS DRITSAS

Γιώργος Διδασκάλου : Κεντρικό κτήριο του Ο.Λ.ΚΕ. Α.Ε.

AGGELOS DRITSAS

Μπήκαν οι βάσεις για την ενεργοποίηση της αδελφοποίησης Ναυπλίου – Όττομπρουν

AGGELOS DRITSAS

Η ανάδειξη του Ασκληπιείου Επιδαύρου στο ΠΕ.ΣΥ. Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΑ ΛΕΥΚΑΚΙΑ

AGGELOS DRITSAS

Μικροσεισμός καταγράφηκε στην ορεινή Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Δημήτρης Καμπόσος – ”Αλλαγή Πορείας”: Συμπλήρωση δικτύων αποχέτευσης ομβρίων Νέας Κίου

AGGELOS DRITSAS