ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Σε πενήντα χρόνια καταφέραμε σαν οικονομικό σύστημα που δημιουργεί την κοινωνία της κατανάλωσης φτηνών προιόντων , τυλιγμένων σε πλαστικές συσκευασίες (ακόμα και του νερού που πίνουμε σε πλαστικά μπουκάλια) να δημιουργήσουμε ένα ακόμα πελώριο μη διαχειρίσιμο πρόβλημα.
Οι χωματερές του πλανήτη γέμισαν και τώρα θέλουν οι άρχοντες να κάψουν τα σκουπίδια τους για να παράγουν νέο εμπόρευμα την ενέργεια , επιβαρύνοντας το κλίμα και τον αέρα που αναπνέουμε . Μυαλό δεν βάζουμε.
1.Μια πρώτη σημαντική απάντηση στο πρόβλημα είναι η ΜΕΙΩΣΗ των απορριμμάτων αλλά και η αλλαγή στο μοντέλο παραγωγής ..Λιγότερη κατανάλωση  , όχι σπατάλη στις συσκευασίες και κυρίως τις πλαστικές μια χρήσης  , ποιοτικά προιόντα με μεγάλο χρόνο ζωής  , φτιαγμένα με απλά υλικά φιλικά στο περιβάλλον και όχι δηλητήρια που η φύση δεν μπορεί να διασπάσει. Νερό από τον Δήμο όχι στην πανάκριβη ιδιωτικοποίηση του πόσιμου νερού, με 10 εκατομμύρια τον χρόνο πανάκριβα πλαστικά μπουκάλια – σκουπίδια .
2.Η δεύτερη απάντηση είναι κομποστοποίηση των οργανικών βιοαποδομήσιμων. Ζωικών με ανερόβια ζύμωση και φυτικών με αερόβια. Κομποστοποίηση στην πηγή, στο σπίτι ,στην γειτονιά ,στην επιχείρηση. Κομποστοποίηση στην Ερμιονίδα.
3.Παραγωγή πρώτης ύλης από τα τέσσερα ρεύματα χαρτί, πλαστικό γυαλί ,μέταλλο. Στα χρόνια της ύφεσης και οικονομικής κρίσης μόνο το κράτος μπορεί να λειτουργήσει τέτοια εργοστάσια γιατί το κέρδος έχει μειωθεί πολύ και οι ιδιώτες δεν ενδιαφέρονται. Όσο το δυνατόν περισσότερες φορές να ξαναφτιάξουμε προιόντα με την πρώτη ύλη που παράγει η ανακύκλωση. Να δώσουμε θέσεις εργασίας να έχουμε  αποδεκτή για τα προιόντα που οι πολίτες διαχωρίζουν στην πηγή και τώρα καταλήγουν στις χωματερές.
4.Όμως ότι κι αν  κάνουμε δυστυχώς για διάφορους λόγους υπάρχουν απορρίμματα που μόνο να θαφτούν η να καούν είναι δυνατόν .Αυτές είναι οι δυο λύσεις τελικού αποδέκτη μετά από όποια επεξεργασία των απορριμμάτων .Και δυστυχώς λόγω της φύσης της παραγωγής σήμερα αυτά είναι πολλά .Πρέπει να επιλέξουμε λοιπόν .Καύση από ιδιώτες για παραγωγή ενέργειας από απορρίμματα η κρατικούς ΧΥΤΥ και ανακύκλωση-κομποστοποίηση.


Η Ερμιονίδα χρειάζεται στο άμεσο μέλλον ένα δικό της χώρο Υγειονομικής ταφής σαν την μονάδα της ΤΕΡΝΑ η τον ΧΥΤΥ Άμφισας που στέλναμε τα απορρίμματα μας. Γιατί θάψιμο κάνει η ΤΕΡΝΑ σήμερα και μέχρι να φτιαχτούν η να υπάρχουν οι αποδέκτες καύσης των προιόντων της , θάβει στο Βαλτέτσι τα σκουπίδια της Ερμιονίδας.
ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ,ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ,ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΙΚΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ,ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ –ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Χ.Υ.Τ.Υ (ΧΩΡΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΦΗΣ
ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ).


ΠΑΝΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΑ, ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ

ΚΙΝΗΜΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ,ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Κρανίδι ολοκλήρωσε τις εγγραφές του

AGGELOS DRITSAS

Αποκριάτικος Χορός του Ερμή Κιβερίου

AGGELOS DRITSAS

74χρονος ασέλγησε σε 16χρονο με νοητική υστέρηση

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: Μικροσεισμός τα ξημερώματα

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ: Φωταγωγήθηκε απο την υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού του δήμου

AGGELOS DRITSAS

Προσυνεδριακή Συνάντηση | Ναύπλιο | ΚΕΔΕ LIVE ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Εκφράζουμε τον σεβασμό μας προς τον Σεβασμιότατο

AGGELOS DRITSAS

ΑΠΟ ΤΑ ΙΡΙΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΠΟΥ ΑΝΕΤΡΑΠΗ

AGGELOS DRITSAS

Τρίπολη: «Στόλισαν» αυτοκίνητο με καφάσια και κουτιά επειδή ήταν παράνομα σταθμευμένο

AGGELOS DRITSAS

Judo, Sambo – ΕΟΣ Αχαρνών

AGGELOS DRITSAS

”Νέα Πελοπόννησος”: Ο Πέτρος Τατούλης και η ομάδα του επισκεφτήκανε τη Μεσσήνη

AGGELOS DRITSAS

Ξεχωριστή βραδιά χθες στο Αραχναίο κατά την έναρξη του 2ου Φεστιβάλ Ακροναυπλίας ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS