ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Μετά την εφαρμογή των δεκαήμερων περιοριστικών μέτρων με στόχο την αποτροπή εξάπλωσης της ευλογιάς των προβάτων και με δεδομένα τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανά την επικράτεια, κατόπιν εισήγησης της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ισχύουν από 1/11/2024 έως 8/11/2024,τα εξής μέτρα:

Εφαρμόζονται οι διατάξεις για τις ζώνες προστασίας, επιτήρησης και περαιτέρω απαγορευμένες ζώνες, όπως ορίζονται στον Καν.687/2020,στις Εκτελεστικές Αποφάσειςτης Επιτροπής καθώς και στις σχετικές εγκυκλίους όπως τροποποιούνται και ισχύουν κάθε φορά.
Απαγορεύονται όλες οι μετακινήσεις αιγοπροβάτων εντός της ελληνικής επικράτειας με σκοπό την πάχυνση και την αναπαραγωγή.
Επιτρέπονται οι μετακινήσεις αιγοπροβάτων από θερινούς βοσκότοπους με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
Τα αιγοπρόβατα δεν έχουν μετακινηθεί από την σταυλική εγκατάσταση αποστολής για τουλάχιστον 30 ημέρες πριν την μετακίνηση.
Διενεργείται κλινική εξέταση στα ζώα από επίσημους κτηνιάτρους(του ΥΠΑΑΤ, εποπτευομένων φορέων και Περιφερειών), εντός 24 ωρών πριν την μετακίνηση.
Τα αιγοπρόβατα παραμένουν εντός των σταυλικών εγκαταστάσεων στον τόπο προορισμού για τουλάχιστον 30 ημέρες μετά την μετακίνηση.
Κατά το διάστημααυτό πραγματοποιείται από επίσημους κτηνιάτρους κλινική επιτήρηση στα ζώα.
Μετά την άφιξή τους, η διαχείριση των αιγοπροβάτων γίνεται σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ισχύουν για την επιζωοτία της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών και την επιζωοτία της Ευλογιάς των προβάτων, στην περιοχή της κάθε σταβλικής εγκατάστασης.
Επιτρέπονται οι μετακινήσεις αιγοπροβάτων προς σφαγή, μόνο στις Περιφερειακές Ενότητες που ανήκουν σε Περιφέρειες της χώρας που είναι ελεύθερες του νοσήματος, ήτοι στις Περιφερειακές Ενότητες των Περιφερειών Αττικής, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας.
Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις αιγοπροβάτων προς σφαγή στις Περιφερειακές Ενότητες που ανήκουν στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου.

Για τις μετακινήσεις προς σφαγή τα ζώα σφάζονται σε σφαγεία της ΠΕ ή σταπλησιέστερα με τη συγκεκριμένη εμπορική εκμετάλλευση σφαγεία βάσει ανάλυσης κινδύνου.Οι υπεύθυνοι σφαγείων μεριμνούν για την απαρέγκλιτη τήρηση των κανόνων υγιεινής και εφαρμογής των προγραμμάτων καθαρισμού και απολύμανσης (χώρων, εξοπλισμού και οχημάτων).

Οι μετακινήσεις πραγματοποιούνται, με εφαρμογή αυστηρών μέτρων βιοασφάλειας (καθαρισμός, απολύμανση τροχών μεταφορικών μέσων πριν την φόρτωση, πριν την εκφόρτωση και μετά την εκφόρτωση των ζώων, μέτρα ατομικής προστασίας των οδηγών κλπ.).

Στις 08/11/2024 θα επαναξιολογηθούν από τη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής και τις αρμόδιες κτηνιατρικές αρχές τα επιδημιολογικά δεδομένα της επιζωοτίας και θα καθορισθούν στοχευμένες δράσεις για τον έλεγχο και εκρίζωση του νοσήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  ΣΤΙΣ  ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

AGGELOS DRITSAS

Εστιατόριο στο Ναύπλιο ζητάει βοηθό κουζίνας

AGGELOS DRITSAS

Swing and sing βραδιά στο Atton στη Δαλαμανάρα Άργους

AGGELOS DRITSAS

Δημήτρης Ορφανός: Ανυπόστατες οι κατηγορίες από τον πρώην Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Κυριακή 8 Δεκεμβρίου ο Παλαμήδειος Άθλος – Δηλώστε συμμετοχή

AGGELOS DRITSAS

ΠΟΥΛΑΚΙΔΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ : Το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Κορωνοϊός: Αύξηση στην θετικότητα των rapid tests – Πόσοι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Μουσική αφήγηση μύθων στην Εθνική Πινακοθήκη Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

“Μαθήματα ζωής” από τους “Δεσμούς Αίματος” στο 2ο Γυμνάσιο Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2021-2027

AGGELOS DRITSAS

Πυργιώτικα: 8η ποδηλατάδα ΦΩΤΟ

AGGELOS DRITSAS

ΤΡΑΓΙΚΟ: Ανήλικος πήρε την νταλίκα του πατέρα του και σκότωσε 15 χρονο

AGGELOS DRITSAS