ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Έως €10.000 τα πρόστιμα

Με ειδικό λογισμικό στα ειδικά Tablet οι εφοριακοί θα μπορούν να «σκανάρουν» τις πινακίδες των Ι.Χ για να διαπιστώσουν αν οι οδηγοί είναι ασφαλισμένοι, αν έχουν πληρώσει τα Τέλη Κυκλοφορίας και αν κάποιο όχημα θα έπρεπε, κανονικά, να βρίσκεται σε ακινησία.

Το λογισμικό θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο, θα είναι φορτωμένο στα scanner των εφοριακών και οι πρώτες «κρούσεις» θα γίνουν τον ερχόμενο Οκτώβριο. Όταν εντοπίζονται οχήματα δηλωμένα σε ακινησία θα «πέφτουν» πρόστιμα της τάξης των 10.000 ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής θα φτάνουν μέχρι και την αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης.

Τα ηλεκτρονικά «μπλόκα» θα στηθούν σε σημεία-κλειδιά όπου καταγράφεται η διέλευση χιλιάδων οχημάτων σε καθημερινή βάση.

Ο έλεγχος θα διενεργείται κατόπιν έκδοσης εντολής ελέγχου ή κατόπιν ηλεκτρονικών διασταυρώσεων από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, με άντληση στοιχείων από τους παραχωρησιούχους αυτοκινητοδρόμων, δηλαδή από Αττική Οδό και εθνικό δίκτυο. Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα μπορούν έτσι να εντοπίζουν μέσω ειδικής εφαρμογής κινητών συσκευών για τη σάρωση πινακίδων, αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες που, ενώ έχουν δηλωθεί σε ακινησία, βρίσκονται να κυκλοφορούν ή να έχουν κυκλοφορήσει. Τα πρόστιμα θα κόβονται και θα στέλνονται ψηφιακά με email και μέσω Taxis.

Οπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση «όχημα, για το οποίο έχει δηλωθεί ακινησία, εάν εντοπισθεί στο πλαίσιο ελέγχων, είτε διερχόμενο, είτε σταθμευμένο σε διαφορετικό σημείο από αυτό το οποίο έχει δηλωθεί στην ηλεκτρονική δήλωση ακινησίας, αίρεται αυτοδικαίως η ακινησία και επιβάλλεται, πέραν των Τελών Κυκλοφορίας και πρόστιμο 10.000 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής, όμως, αφενός το πρόστιμο τριπλασιάζεται, αφετέρου αφαιρείται για 3 χρόνια το δίπλωμα οδήγησης του ιδιοκτήτη ή κατόχου του οχήματος».

Τα οχήματα σε ακινησία- περίπου 100.000 κάθε χρόνο- είναι μόνο η αρχή, καθώς το ψηφιακό σκανάρισμα θα αποκαλύπτει και άλλες παραβάσεις, όπως η κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων και η κυκλοφορία αυτοκινήτων ή μοτοσικλετών που δεν έχουν περάσει από έλεγχο ΚΤΕΟ. Εφόσον εντοπιστούν παραβάσεις θα ειδοποιείται ο κάτοχος της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος.

Σε περίπτωση ανασφάλιστου οχήματος:

  • 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και φορτηγά δημόσιας χρήσης,
  • 500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης,
  • 250 ευρώ για τα δίκυκλα.

Σε περίπτωση που διαπιστώνεται οφειλή τελών κυκλοφορίας ενός τουλάχιστον έτους θα βεβαιώνονται στο σύνολό τους τα οφειλόμενα τέλη κυκλοφορίας μετά του προστίμου που αναλογεί. Πρακτικά δηλαδή θα καταβάλλονται τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας… διπλά!

Πέραν από την εφαρμογή στα κινητά, στο Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΑΑΔΕ εντάσσεται επίσης σύστημα παρακολούθησης της κίνησης επαγγελματικών οχημάτων και εμπορευματοκιβωτίων κατά την είσοδο και την κυκλοφορία τους στη χώρα. Το σύστημα αυτό περιλαμβάνει τεχνολογικό εξοπλισμό (κάμερες, μπάρες, υποδομές κ.λπ.) και αυτόματη αναγνώριση και καταγραφή στοιχείων οχημάτων παντός τύπου (Ι.Χ., φορτηγών, λεωφορείων, βυτιοφόρων, μοτοσυκλετών κ.λπ.) κατά τη διέλευσή τους από συγκεκριμένο σημείο ελέγχου. Αυτά θα εγκατασταθούν σε περίπου 30 συνοριακά σημεία και λιμένες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σεβασμός στη Δημοτική Περιουσία ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτριος Ορφανός, μετά το τέλος της συνάντησης, υπογράμμισε τη δέσμευση της Δημοτικής Αρχής ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Το χαλάζι της 10ης Νοεμβρίου έπληξε ελιές, μανταρίνια και πορτοκάλια στην Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Στο τμήμα πέρασαν την πρωτοχρονιά δυο άνδρες – Συνελήφθησαν με ηρωίνη

AGGELOS DRITSAS

Ξεκίνησε στο Άργος η κολυμβητική υπερπροσπάθεια του Χρήστου και της Αγγελικής BINTEO

AGGELOS DRITSAS

Νέο «σοκ» Γυναίκα αστυνομικός από το Ναύπλιο υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Εορτάστηκε ο Προφήτης Ηλίας

AGGELOS DRITSAS

ΔΕΥΑΝ 2024 : Γ. Τσούρνος: Το τελευταίο και πιο μεγάλο σκάνδαλο της Δημαρχίας Κωστούρου

AGGELOS DRITSAS

Αγίου Πέτρου Επισκόπου Άργους και Θαυματουργού !!! LIVE

AGGELOS DRITSAS

Συγχαρητήρια στην οικογένεια Δημαράκη & και την οικογένεια Μπαϊρακτάρη

AGGELOS DRITSAS

Νέος Προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπλιέων ο Κωνσταντίνος Καράπαυλος . ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

𝝚𝝢𝝖𝝦𝝣𝝜 𝝥𝝦𝝤𝝘𝝦𝝖𝝡𝝡𝝖𝝩𝝤𝝨 «𝝭𝝜𝝫𝝞𝝖𝝟𝝚𝝨 𝝨𝝪𝝢𝝖𝝠𝝠𝝖𝝘𝝚𝝨 𝝗❜»

AGGELOS DRITSAS