www.AggelosDritsas.gr
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Αναγεννητική Γεωργία είναι το νέο πρόγραμμα που εφαρμόζεται  πλέον  στην Αγροτική Φυλακή Τίρυνθας

Η Αναγεννητική Γεωργία είναι το νέο πρόγραμμα που εφαρμόζεται  πλέον  στην Αγροτική Φυλακή Τίρυνθας στην καλλιέργεια της Ελιάς και της τυποποίησης του Ελαιόλαδου .

 Η Αγροτική Φυλακή Τίρυνθας ,σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη,ξεκίνησε νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης εγκλείστων  αλλά και υπαλλήλων ,με σκοπό να εφαρμοστεί η Αναγεννητική Γεωργία στην ελαιοκομία του Αγροτικού Σωφρονιστικού Καταστήματος Τίρυνθας και την τυποποίηση του ελαιόλαδου. Το πρόγραμμα έχει βάθος χρόνου πενταετίας με σκοπό την αύξηση της παραγωγής  και της ποιότητας  του ελαιόλαδου αλλά και της τυποποίησής .

Σύμφωνα με την Διευθύντρια του καταστήματος Ευαγγελία Κατερίνη ,με ΜΑ στο sustainabledevelopment :

<<Η αναγεννητική γεωργία αποτελεί τη μόνη  λύση σε ένα ευρέως διαδεδομένο πρόβλημα στην απόδοση της ελαιοκομίας . Η γεωργία σήμερα εξαντλεί τους υδροφόρους ορίζοντες και εντείνει την διάβρωση του εδάφους χάνει χώμα γιατί δεν βλέπει την καλλιεργήσιμη γη σαν μέρος του συνολικού οικοσυστήματος. Η αναγεννητική γεωργία αντιλαμβάνεται την δυνατότητα μιας καλλιεργητικής παρέμβασης να συμβάλει στην αποκατάσταση της υγείας του εδάφους, των φυτών αλλά και της συνολικής υγείας του οικοσυστήματος ακολουθώντας τις αρχές της κυκλικότητας και της βιοποικιλότητας. Μέσα από αυτές τις διαδικασίες τα αγροκτήματα μας όχι μόνο παράγουν υγιεινή τροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά αλλά ταυτόχρονα ταυτόχρονα αυξάνουν την ανθεκτικότητα τους στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης>>.

Στόχος αυτού του προγράμματος είναι να ενεργοποιήσει τους εγκλείστους   και να υποστηρίξει την μετάβαση της γεωργίας της  Αγροτική Φυλακή Τίρυνθας, προς ένα αναγεννητικό μοντέλο, μοιράζοντας γνώση για την αγροδασοπονία, τις δυνατότητες της για την αποκατάσταση του εδάφους, την υγεία των φυτών και των ζώων, αναζωογονώντας έτσι τα οικοσυστηματα μας και ενισχύοντας την ανθεκτικότητα τους απέναντι στην κλιματική αλλαγή.

Υπεύθυνος του Προγράμματος στο Αγροτικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Τίρυνθας, είναι ο Προϊστάμενος της Γεωργικής Υπηρεσίας Κατσαρός Δημήτριος  ,ο οποίος συντονίζει τις εργασίες με τους υπόλοιπους τρεις γεωπόνους που διαθέτει η φυλακή και τον γεωργοτεχνίτη.  Σύμφωνα με τον κ.Κατσαρό Δημήτριο το επόμενο διάστημα θα φυτευτούν οι νέες ελιές  ,σε εκτάσεις που έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα και προετοιμαστεί  από τους εγκλείστους και τους Γεωπόνους  .Τα μαθήματα είναι θεωρητικά αλλά και πρακτικά  .

Σημειώνουμε  ότι το όλο πρόγραμμα  το εποπτεύει  η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του  Πολίτη   στο πλαίσιο  του προγράμματος  :Social Farming 360 ,με τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιάπου  ιδρύθηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο πλαίσιο του προγράμματος Επανεκκίνηση & Ενίσχυση των Νέων, το 2018, με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο Rutgers, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Δ.Ε.Σ.Α: Αυτές είναι οι τιμές παραγωγού στην Αργολίδα για Ναβαλίνες – Κλημεντίνες αυτή την εβδομάδα

AGGELOS DRITSAS

Υπογραφή σύμβασης έργου 200.000 ευρώ για την αντιμετώπιση καταπτώσεων στην Π.Ε. Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Σοκάρει η κατάθεση της ηθοποιού για τον βιασμό από τον σκηνοθέτη: «Άρχισα να ουρλιάζω, δε σταματούσε»

AGGELOS DRITSAS

Κινητοποίηση φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών για την τραγωδία των Τεμπών BINTEO

AGGELOS DRITSAS

Μετά από πρόσκληση του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Α/ΓΕΑ) Αντιπτέραρχου

AGGELOS DRITSAS

Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στην οδό Άργους στο Ναύπλιο ΦΩΤΟ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ DRONE

AGGELOS DRITSAS

Η Παιδική Χορωδία Ναυπλίου ΤΑΜΠΕΡΑΜΕΝΤΟ στην Τρίπολη

AGGELOS DRITSAS

Αργά το απόγευμα επί της οδού Κορίνθου περίπου στο ύψος του Νοσοκομείου

AGGELOS DRITSAS

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΟΙΛΑΔΑΣ

AGGELOS DRITSAS

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη σε βόρεια και κεντρική Ελλάδα – Έκτακτο της ΕΜΥ

AGGELOS DRITSAS

Ακαδημία Δρεπάνο

AGGELOS DRITSAS

ΤΑΣΟΣ ΧΡΟΝΗΣ : Για τους περισσότερους από εμάς η “Πρωτοχρονιά” είναι σήμερα!!!

AGGELOS DRITSAS