ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Αναγεννητική Γεωργία είναι το νέο πρόγραμμα που εφαρμόζεται  πλέον  στην Αγροτική Φυλακή Τίρυνθας

Η Αναγεννητική Γεωργία είναι το νέο πρόγραμμα που εφαρμόζεται  πλέον  στην Αγροτική Φυλακή Τίρυνθας στην καλλιέργεια της Ελιάς και της τυποποίησης του Ελαιόλαδου .

 Η Αγροτική Φυλακή Τίρυνθας ,σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη,ξεκίνησε νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης εγκλείστων  αλλά και υπαλλήλων ,με σκοπό να εφαρμοστεί η Αναγεννητική Γεωργία στην ελαιοκομία του Αγροτικού Σωφρονιστικού Καταστήματος Τίρυνθας και την τυποποίηση του ελαιόλαδου. Το πρόγραμμα έχει βάθος χρόνου πενταετίας με σκοπό την αύξηση της παραγωγής  και της ποιότητας  του ελαιόλαδου αλλά και της τυποποίησής .

Σύμφωνα με την Διευθύντρια του καταστήματος Ευαγγελία Κατερίνη ,με ΜΑ στο sustainabledevelopment :

<<Η αναγεννητική γεωργία αποτελεί τη μόνη  λύση σε ένα ευρέως διαδεδομένο πρόβλημα στην απόδοση της ελαιοκομίας . Η γεωργία σήμερα εξαντλεί τους υδροφόρους ορίζοντες και εντείνει την διάβρωση του εδάφους χάνει χώμα γιατί δεν βλέπει την καλλιεργήσιμη γη σαν μέρος του συνολικού οικοσυστήματος. Η αναγεννητική γεωργία αντιλαμβάνεται την δυνατότητα μιας καλλιεργητικής παρέμβασης να συμβάλει στην αποκατάσταση της υγείας του εδάφους, των φυτών αλλά και της συνολικής υγείας του οικοσυστήματος ακολουθώντας τις αρχές της κυκλικότητας και της βιοποικιλότητας. Μέσα από αυτές τις διαδικασίες τα αγροκτήματα μας όχι μόνο παράγουν υγιεινή τροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά αλλά ταυτόχρονα ταυτόχρονα αυξάνουν την ανθεκτικότητα τους στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης>>.

Στόχος αυτού του προγράμματος είναι να ενεργοποιήσει τους εγκλείστους   και να υποστηρίξει την μετάβαση της γεωργίας της  Αγροτική Φυλακή Τίρυνθας, προς ένα αναγεννητικό μοντέλο, μοιράζοντας γνώση για την αγροδασοπονία, τις δυνατότητες της για την αποκατάσταση του εδάφους, την υγεία των φυτών και των ζώων, αναζωογονώντας έτσι τα οικοσυστηματα μας και ενισχύοντας την ανθεκτικότητα τους απέναντι στην κλιματική αλλαγή.

Υπεύθυνος του Προγράμματος στο Αγροτικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Τίρυνθας, είναι ο Προϊστάμενος της Γεωργικής Υπηρεσίας Κατσαρός Δημήτριος  ,ο οποίος συντονίζει τις εργασίες με τους υπόλοιπους τρεις γεωπόνους που διαθέτει η φυλακή και τον γεωργοτεχνίτη.  Σύμφωνα με τον κ.Κατσαρό Δημήτριο το επόμενο διάστημα θα φυτευτούν οι νέες ελιές  ,σε εκτάσεις που έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα και προετοιμαστεί  από τους εγκλείστους και τους Γεωπόνους  .Τα μαθήματα είναι θεωρητικά αλλά και πρακτικά  .

Σημειώνουμε  ότι το όλο πρόγραμμα  το εποπτεύει  η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του  Πολίτη   στο πλαίσιο  του προγράμματος  :Social Farming 360 ,με τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιάπου  ιδρύθηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο πλαίσιο του προγράμματος Επανεκκίνηση & Ενίσχυση των Νέων, το 2018, με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο Rutgers, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Αποκριάτικος Χορός του Ερμή Κιβερίου

AGGELOS DRITSAS

1o Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Μνημόσυνο υπέρ των 88 αμάχων που σφαγιάσθηκαν στο μαρτυρικό χωριό των Λιμνών

AGGELOS DRITSAS

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής το μνημόσυνο για τα 190 χρόνια από το θάνατό του ήρωα μας Στάικου Σταϊκόπουλου

AGGELOS DRITSAS

Εκτροπή νταλίκας στην Αργολίδα – Τραυματίας ο οδηγός ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Παρακαλούμε τους Δημότες μας να τοποθετούν εντός των κάδων τα ογκώδη αντικείμενα

AGGELOS DRITSAS

Βραβείο στο Λύκειο Αγίας Τριάδας για την ταινία «2054 Μάιος»

AGGELOS DRITSAS

Ενημερωτική δράση στο Ναύπλιο με θέμα «Πρόληψη για τον Σακχαρώδη Διαβήτη»

AGGELOS DRITSAS

𝝙𝝪𝝢𝝖𝝡𝝞𝝟𝝜 𝝥𝝖𝝦𝝤𝝪𝝨𝝞𝝖 𝝩𝝤𝝪 𝝚𝝥𝝞𝝡𝝚𝝠𝝜𝝩𝝜𝝦𝝞𝝤𝝪 𝝖𝝦𝝘𝝤𝝠𝝞𝝙𝝖𝝨 𝝨𝝩𝝜𝝢 𝟴𝟵𝝶 𝝙𝝚𝝝

AGGELOS DRITSAS

74χρονος ασέλγησε σε 16χρονο με νοητική υστέρηση

AGGELOS DRITSAS

Μια βραδιά γεμάτη λάμψη και θέαμα έζησαν οι παρευρισκόμενοι του Τελικού

AGGELOS DRITSAS

Συζήτηση για την τεχνική νοημοσύνη , εκκλησία , θεσμοι ψηφιακή πραγματικότητα στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS