ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου Προωθεί την Ισότιμη και Σύγχρονη Εκπαίδευση με Νέα Πρόσκληση 7.000.000 Ευρώ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, εκδόθηκε στο πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2021-2027» πρόσκληση που αφορά τη δημιουργία, επέκταση και εκσυγχρονισμό μονάδων πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με προϋπολογισμό 7.000.000 ευρώ και δικαιούχους τους Δήμους της Περιφέρειας.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου επενδύει στο μέλλον των παιδιών μας. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι μαθητές θα έχουν πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας εκπαίδευση, ανεξαρτήτως προέλευσης ή δυνατοτήτων. Μέσω αυτής της πρόσκλησης, προωθούμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που στηρίζεται στην καινοτομία, την ισότητα και τον σεβασμό προς τον άνθρωπο», ανέφερε, σχετικά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία στοχεύει στη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των σχολικών μονάδων της Περιφέρειας, μέσω της προμήθειας σύγχρονου και κατάλληλου εξοπλισμού, αλλά και της υποστήριξης των παρακάτω προτεραιοτήτων:

Το «Νέο Αναβαθμισμένο Σχολείο»: Δημιουργία υποδομών που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές απαιτήσεις.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της εκπαίδευσης: Ενίσχυση της χρήσης νέων τεχνολογιών στη μαθησιακή διαδικασία.

Η ισότιμη συμμετοχή όλων στην εκπαιδευτική διαδικασία: Διασφάλιση προσβασιμότητας και συμπερίληψης όλων των μαθητών, ανεξαρτήτως φυσικών ή κοινωνικών προκλήσεων.

Τα έργα που θα επιλεγούν θα βασίζονται στις ανάγκες που έχει προσδιορίσει το Υπουργείο Παιδείας και θα είναι πλήρως εναρμονισμένα με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στη συμμόρφωση με τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, καθώς και με την Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2021-2030.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ψυχική Υγεία και Εργασία | Δράσεις ευαισθητοποίησης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Σε αυτό το δημαρχείο της χώρας θα τελεστεί ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού

AGGELOS DRITSAS

Αυτή είναι η 40χρονη που δολοφονήθηκε στη μέση του δρόμου

AGGELOS DRITSAS

ΚΕΔΕ: Διαφωνεί με τις νέες ρυθμίσεις εκμίσθωσης παραλιών και το τέλος παρεπιδημούντων

AGGELOS DRITSAS

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στις ΠΕ Αργολίδας και Κορινθίας την Πέμπτη 15 Αυγούστου

AGGELOS DRITSAS

Γιορτάζει η Παναγία η Κατακεκρυμμένη ή Πορτοκαλούσα στο Άργος DRONE BINTEO 2024

AGGELOS DRITSAS

Ολόκληρη η ομιλία του υποψ. Προέδρου για το Επιμελητήριο Αργολίδας Θοδωρή Βασιλόπουλου (βίντεο)

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Η Ξύδη καλείται να λύσει το πρόβλημα με τα αδέσποτα ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τολού σε συνεργασία με τον Σύλλογο Επαγγελματιών Τολού

AGGELOS DRITSAS

Πέτρος Τατούλης: Οραματιζόμαστε έναν περιφερειακό μετασχηματισμό, όχι «πολυδύναμο», αλλά πολυμήχανο

AGGELOS DRITSAS

Συνεδρίασε στην ΠΕ Αργολίδας το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

AGGELOS DRITSAS

ΕΟΔΥ για αφρικανική σκόνη: Αναβολή εκδρομών στα σχολεία και γυμναστική σε αίθουσες

AGGELOS DRITSAS