ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Η #ΥΠΠΟ Λίνα Μενδώνη πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στο #Άργος και στο #Ναύπλιο, όπου τα τελευταία πέντε χρόνια υλοποιείται από το ΥΠΠΟ το μεγαλύτερο πρόγραμμα πολιτιστικών υποδομών, με έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 23.000.000 ευρώ.

🔷 Αρχαιολογικό Μουσείο του Άργους

Στο Μουσείο πρόκειται να φιλοξενηθούν, μεταξύ άλλων, ευρήματα από εμβληματικά μνημεία του Μυκηναϊκού πολιτισμού, από τις αρχαιολογικές έρευνες των Μυκηνών και της Λέρνας.

Το εν εξελίξει έργο περιλαμβάνει την πλήρη αποκατάσταση και αισθητική και ενεργειακή αναβάθμιση των υπαρχόντων κτηρίων, επέκταση, διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, καθώς και αποκατάσταση της στοάς, στην αυλή του Μουσείου

🔷 Επιγραφικό Μουσείο του Άργους

Η ανάγκη δημιουργίας Επιγραφικού Μουσείου στο Άργος υπαγορεύθηκε από ένα μοναδικό εύρημα, δεκάδες χάλκινες ενεπίγραφες πινακίδες, που αποκαλύφθηκαν στο πλαίσιο σωστικής ανασκαφής της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας, το 2000, το οποίο αποτελεί το επίσημο οικονομικό αρχείο της αρχαίας πόλης του Άργους.

🔷 Αρχαίο Θέατρο του Άργους και Ρωμαϊκές Θέρμες

Η Λίνα Μενδώνη έδωσε οδηγίες προς την Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων για άμεση έναρξη του έργου αποκατάστασης των Θερμών και στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας για τη διασφάλιση της λειτουργικότητας και της ασφάλειας του χώρου, προκειμένου να διερευνηθεί αν είναι δυνατή η φιλοξενία εκδηλώσεων το καλοκαίρι.

🗣 Λίνα Μενδώνη: “(…) Στόχος μας είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο να μπορέσει να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία και τους επισκέπτες του Άργους μέσα στους πρώτους μήνες του 2026. Το ίδιο ισχύει και για το Επιγραφικό Μουσείο στην ανατολική πτέρυγα των στρατώνων του Καποδίστρια, που παραχωρήθηκε από το Δήμο. Οφείλουμε να τιμήσουμε την παραχώρηση και να ολοκληρώσουμε τη μουσειακή αυτή υποδομή σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. (…)”

🔷 Κτήριο του Παλαιού Τελωνείου στο Ναύπλιο

Το Υπουργείο Πολιτισμού δια της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Πελοποννήσου αποκαθιστά το μνημείο, το οποίο πρόκειται να αξιοποιηθεί ως χώρος εκθέσεων και πολλαπλών πολιτιστικών λειτουργιών, εξυπηρετώντας τον Δήμο Ναυπλιέων και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας.

🔷 Κτήριο Βίγγα στο Ναύπλιο

Απαλλοτριώθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της Εφορείας Αρχαιοτήτων. Αποκαθίσταται από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Πελοποννήσου.

🔷 Ναός του Αγίου Νικολάου, στην Παλιά Πόλη του Ναυπλίου

Το έργο της αποκατάστασης του οικοδομήματος έχει αναλάβει η Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, ενώ τη συντήρηση του διακόσμου η Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεώτερων Μνημείων. Το έργο αποδίδεται εκ νέου στη λατρεία το καλοκαίρι 2025

🗣 Λίνα Μενδώνη: “(…) Ο στόχος μας είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επένδυση σε μία πόλη με τεράστιο πολιτιστικό και ιστορικό φορτίο. Τα έργα πρέπει να ολοκληρώνονται στα χρονοδιαγράμματά τους, με σωστές μελέτες και διασφαλισμένους προϋπολογισμούς»

https://t.ly/G2EkM

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Καλή Σχολική Χρονιά σε όλη την Ερμιονίδα! Ιωάννης Γεωργόπουλος

AGGELOS DRITSAS

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στο Κρανίδι

AGGELOS DRITSAS

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΝΟΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ11 – ΠΡΟ ΜΙΝΙ (γεν. 2014 και μικρότεροι).

AGGELOS DRITSAS

Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί

AGGELOS DRITSAS

Στην Πυργέλα (δίπλα στον Σύλλογο), θα προβληθεί η ταινία φαντασίας 3D κινουμένων σχεδίων “ΜΑΒΚΑ”.

AGGELOS DRITSAS

Η «Νέα Πελοπόννησος» του Πέτρου Τατούλη παρουσιάζει το σύνολο των υποψηφίων της

AGGELOS DRITSAS

Κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου, ανήμερα της Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, γιορτάζεται η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

AGGELOS DRITSAS

Σαν σήμερα η συντριβή του στρατιωτικού ελικοπτέρου στη Κίναρο

AGGELOS DRITSAS

Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

Ιωάννης Μαλτέζος στα γραφεία της ΚΕΔΕ στην Αθήνα

AGGELOS DRITSAS

Βρέθηκα στο κλειστό γυμναστήριο Λουτρακίου

AGGELOS DRITSAS

Ιός Δυτικού Νείλου: Πέντε νεκροί μέσα σε μία εβδομάδα – Οι περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα

AGGELOS DRITSAS