ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Η #ΥΠΠΟ Λίνα Μενδώνη πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στο #Άργος και στο #Ναύπλιο, όπου τα τελευταία πέντε χρόνια υλοποιείται από το ΥΠΠΟ το μεγαλύτερο πρόγραμμα πολιτιστικών υποδομών, με έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 23.000.000 ευρώ.

🔷 Αρχαιολογικό Μουσείο του Άργους

Στο Μουσείο πρόκειται να φιλοξενηθούν, μεταξύ άλλων, ευρήματα από εμβληματικά μνημεία του Μυκηναϊκού πολιτισμού, από τις αρχαιολογικές έρευνες των Μυκηνών και της Λέρνας.

Το εν εξελίξει έργο περιλαμβάνει την πλήρη αποκατάσταση και αισθητική και ενεργειακή αναβάθμιση των υπαρχόντων κτηρίων, επέκταση, διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, καθώς και αποκατάσταση της στοάς, στην αυλή του Μουσείου

🔷 Επιγραφικό Μουσείο του Άργους

Η ανάγκη δημιουργίας Επιγραφικού Μουσείου στο Άργος υπαγορεύθηκε από ένα μοναδικό εύρημα, δεκάδες χάλκινες ενεπίγραφες πινακίδες, που αποκαλύφθηκαν στο πλαίσιο σωστικής ανασκαφής της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας, το 2000, το οποίο αποτελεί το επίσημο οικονομικό αρχείο της αρχαίας πόλης του Άργους.

🔷 Αρχαίο Θέατρο του Άργους και Ρωμαϊκές Θέρμες

Η Λίνα Μενδώνη έδωσε οδηγίες προς την Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων για άμεση έναρξη του έργου αποκατάστασης των Θερμών και στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας για τη διασφάλιση της λειτουργικότητας και της ασφάλειας του χώρου, προκειμένου να διερευνηθεί αν είναι δυνατή η φιλοξενία εκδηλώσεων το καλοκαίρι.

🗣 Λίνα Μενδώνη: “(…) Στόχος μας είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο να μπορέσει να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία και τους επισκέπτες του Άργους μέσα στους πρώτους μήνες του 2026. Το ίδιο ισχύει και για το Επιγραφικό Μουσείο στην ανατολική πτέρυγα των στρατώνων του Καποδίστρια, που παραχωρήθηκε από το Δήμο. Οφείλουμε να τιμήσουμε την παραχώρηση και να ολοκληρώσουμε τη μουσειακή αυτή υποδομή σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. (…)”

🔷 Κτήριο του Παλαιού Τελωνείου στο Ναύπλιο

Το Υπουργείο Πολιτισμού δια της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Πελοποννήσου αποκαθιστά το μνημείο, το οποίο πρόκειται να αξιοποιηθεί ως χώρος εκθέσεων και πολλαπλών πολιτιστικών λειτουργιών, εξυπηρετώντας τον Δήμο Ναυπλιέων και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας.

🔷 Κτήριο Βίγγα στο Ναύπλιο

Απαλλοτριώθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της Εφορείας Αρχαιοτήτων. Αποκαθίσταται από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Πελοποννήσου.

🔷 Ναός του Αγίου Νικολάου, στην Παλιά Πόλη του Ναυπλίου

Το έργο της αποκατάστασης του οικοδομήματος έχει αναλάβει η Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, ενώ τη συντήρηση του διακόσμου η Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεώτερων Μνημείων. Το έργο αποδίδεται εκ νέου στη λατρεία το καλοκαίρι 2025

🗣 Λίνα Μενδώνη: “(…) Ο στόχος μας είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επένδυση σε μία πόλη με τεράστιο πολιτιστικό και ιστορικό φορτίο. Τα έργα πρέπει να ολοκληρώνονται στα χρονοδιαγράμματά τους, με σωστές μελέτες και διασφαλισμένους προϋπολογισμούς»

https://t.ly/G2EkM

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ματσάρα Διομήδης Άργους – ΑΕΚ για την 2η αγωνιστική της Handball Premier

AGGELOS DRITSAS

Ποδόσφαιρο Αργολίδας: Τα αποτελέσματα των αγώνων της Α1 κατηγορίας

AGGELOS DRITSAS

Ο Συλλογος ΑΜΕΑ Αργολίδας Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Ν.Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

ΓΑΣ Κιλκίς- Διομήδης El Greco: 28-30

AGGELOS DRITSAS

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Δύο νεκροί – Κάηκαν σπίτια, στα 30 χλμ το μέτωπο

AGGELOS DRITSAS

Υποβλήθηκε στο υπουργείο Τουρισμού μελέτη για την προσβασιμότητα ΑμεΑ στις παραλίες Κάντιας και Ιρίων

AGGELOS DRITSAS

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κρανιδίου

AGGELOS DRITSAS

Λαμπερά εγκαίνια για το 10ο Mediterranean Yacht Show στο Ναύπλιο ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος: Έως τις 2 Σεπτέμβρη οι αιτήσεις – Σημαντικές εκπτώσεις στους δικαιούχους

AGGELOS DRITSAS

‘Ο Καββαδίας’ Σύλλογος Λυγουριού

AGGELOS DRITSAS

Υποδεχθήκαμε την πρώτη ομάδα Ο.Π.Κ.Ε. που εγκαταστάθηκε στο ισόγειο της «Αργώ Α.Ε» Νέα Κίο

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: Η ανακοίνωση της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων για το δυστύχημα στη Στέρνα

AGGELOS DRITSAS