ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη

Τέλος δεν έχουν τα χτυπήματα της μοίρας για την οικογένεια της 59χρονης Μαρίας Καραμανιά-Αυγουστάκη, η οποία έχασε τη ζωή της στο φοβερό τροχαίο που είχε σημειωθεί επί του ΒΟΑΚ, στο ύψος της Λυγαριάς, νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής, 28 Ιανουαρίου. Στο ίδιο τροχαίο τραυματίστηκε βαρύτατα ο μόλις 21 μηνών εγγονός της, ο μικρός Νικόλας, ο οποίος ήταν στην αγκαλιά της μητέρας του, στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου που οδηγούσε η αδικοχαμένη γιαγιά του. Το παιδάκι κατέληξε, δεν άντεξε. Οι γιατροί ήδη από χθες είχαν ενημερώσει ότι η κατάσταση του παιδιού είναι μη αναστρέψιμη και αυτό ήταν μαχαιριά κατευθείαν στην καρδιά. Σήμερα τα ξημερώματα το μωράκι κατέληξε και αύριο Σάββατο στις 3 θα γίνει η κηδεία του στις Αγιές Παρασκιές.

Νέες μαρτυρίες αλλάζουν τα δεδομένα της έρευνας

Για το φοβερό δυστύχημα είχε συλληφθεί ένας 38χρονος Σύρος, οδηγός ενός μικρού βαν, ο οποίος έπεσε με σφοδρότητα, πλαγιομετωπικά, πάνω στο αυτοκίνητο της οικογένειας, υπό συνθήκες καταρρακτώδους βροχής. Ο 38χρονος, εργολάβος οικοδομών, επέστρεφε στο Ηράκλειο από τα Χανιά. Λόγω της κακοκαιρίας, δεν μπορούσε να δουλέψει με το συνεργείο του και έτσι πήρε τον δρόμο της επιστροφής.

Ισχυρίστηκε  ότι οδηγούσε αργά και συνετά καθώς η βροχή έπεφτε με τα τουλούμια και ήταν αδύνατον να δει μπροστά του, παρά το γεγονός ότι είχε βάλει στο φουλ τους υαλοκαθαριστήρες.

Πρόβαλε ακόμα τον ισχυρισμό ότι αναγκάστηκε να φρενάρει απότομα επειδή πετάχτηκε μία κατσίκα, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να πέσει πάνω στο αυτοκίνητο της 59χρονης. Ανάλογου περιεχομένου κατάθεση φέρεται να έδωσε και συνοδηγός του 38χρονου. Αστυνομικές πηγές είχαν αναφέρει ότι το οδόστρωμα στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου είναι καινούργιο, ενώ υπάρχει πλέγμα περίφραξης στις άκρες που εμποδίζει την κάθοδο των ζώων στον ΒΟΑΚ.

Με εισαγγελική παραγγελία η δικογραφία επιστράφηκε στο Τμήμα Τροχαίας ΒΟΑΚ προκειμένου να συνεχιστεί η προανάκριση στο πλαίσιο προκαταρκτικής και να συμπληρωθεί η έρευνα με καταθέσεις, πραγματογνωμοσύνες κ.α.

Διερχόμενοι οδηγοί οι οποίοι  βρέθηκαν τη μοιραία μέρα και ώρα να κινούνται επί του ΒΟΑΚ φέρεται να υποστηρίζουν σε καταθέσεις τους ότι ο 38χρονος Σύρος οδηγός του μοιραίου βαν που έπεσε με σφοδρότητα πάνω στο αυτοκίνητο της οικογένειας της 59χρονης Μαρίας Καραμανιά-Αυγουστάκη, κινούνταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα παρά την καταρρακτώδη βροχή.

Φέρονται ακόμα να υποστηρίζουν ότι είδαν το βαν να κάνει αντικανονικές προσπεράσεις. Οι μαρτυρίες αυτές αφορούν το χρονικό διάστημα πριν από το δυστύχημα, ωστόσο δίνουν ένα στίγμα ως προς την οδηγική συμπεριφορά του 38χρονου και θα αξιολογηθούν σε συνδυασμό με άλλες παραμέτρους και ευρήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Τροχαίο στην Αργολίδα Αυτοκίνητο – Έπεσε πάνω σε τρακτέρ με πορτοκάλια

AGGELOS DRITSAS

Ισόπαλος 3-3 ο Φείδωνας Άργους στο Μεσολόγγι

AGGELOS DRITSAS

«Tripolis Street Food Festival»: Ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή 30 Αυγούστου

AGGELOS DRITSAS

ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

AGGELOS DRITSAS

Με την Διαδικασία του Αυτοφώρου Τρείς Δημοτικοί Υπάλληλοι από Άργος Οδηγήθηκαν στα Δικαστήρια Ναυπλίου!

AGGELOS DRITSAS

Το δράμα που βίωνε ο 3χρονος Άγγελος-Γεώργιος, ήταν η ημέρα των γενεθλίων του.

AGGELOS DRITSAS

Την έπεισε ότι δικαιούται… επιστροφή από τη ΔΕΗ, της «άρπαξε» 3.000 ευρω!

AGGELOS DRITSAS

Έως τις 12 Μαΐου, οι αιτήσεις για τα 70.000 voucher παιδικών κατασκηνώσεων της ΔΥΠΑ

AGGELOS DRITSAS

Πανηγυρίζει το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Καραθώνα Ναυπλίου. ΒΙΝΤΕΟ DRONE

AGGELOS DRITSAS

Μνημόσυνο υπέρ των 88 αμάχων που σφαγιάσθηκαν στο μαρτυρικό χωριό των Λιμνών

AGGELOS DRITSAS

Ανάβαση του Αχλαδοκάμπου σήμερα 11-10-2025 ( Δοκιμαστικοί Αγώνες )

AGGELOS DRITSAS

177η τακτική εθελοντική αιμοδοσία στο ΔΙΕΚ Άργους

AGGELOS DRITSAS