ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

Μια σημαντική στιγμή της τοπικής Εκκλησίας μια σημαντική στιγμή της Ενορίας της Κάτω Παναγιάς ο αγαπητός σε όλους μας Πάτερ Γκίκας παρέδωσε την σκυτάλη,τα καθήκοντα του στον Πάτερ Γεώργιο.

Ο φίλος, ο καθηγητής θεολογίας και βυζαντινής μουσικής κ Κωνσταντίνος Βενεκας με την παρέμβαση του εξέφρασε τα συναισθήματα όλων μας και μας συγκίνησε.

Εμείς θα ευχαριστήσουμε τον Πάτερ Γκίκα για την προσφορά του στην τοπική μας Εκκλησία , γιατί όλα αυτά τα χρόνια ήταν δίπλα μας τόσο στις δυσάρεστες όσο και ευχάριστες στιγμές της ζωής μας και θα ευχηθούμε στον Πάτερ Γεώργιο να είναι Άξιος για να συνεχίσει το θεόπνευστο έργο που έχει ξεκινήσει.

Καλή συνέχεια για το καλό της Τοπικής μας κοινωνία.

Παπαγκίκας Παπαδημητρίου,

63 χρόνια ιεροσύνης,

63 χρόνια προσφοράς στον συνάνθρωπο και στον Δήμο Ερμιονίδας.

Σήμερα ολοκλήρωσε τυπικά τη διακονία του ως εφημέριος του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Κρανιδίου, ο πολυσέβαστος και πολυαγαπημένος μας Παπαγκίκας Παπαδημητρίου. Από την Κυριακή των Βαϊων του 1961 μέχρι σήμερα, υπηρέτησε τον πιστό λαό της ενορίας που του εμπιστεύτηκε ο Θεός μέσω του Επισκόπου του. Πέρα από αυτή την ουσιαστική διακονία, για πάνω από πενήντα χρόνια υπηρέτησε τον πιστό λαό του Δήμου Ερμιονίδας, από την πολυεύθυνη και απαιτητική θέση του Αρχιερατικού Επιτρόπου Κρανιδίου. Υπήρξε βασικό στήριγμα και συνεργάτης των τριών τελευταίων Επισκόπων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, εκπροσωπώντας τους επάξια, με ζήλο και φόβο Θεού. Επωμιζόμενος, λοιπόν, ο αγαπημένος μας Παπαγκίκας, τις ευθύνες που προαναφέραμε και δεχόμενος την ύψιστη τιμή, δωρεάς και προσφοράς από τον Θεό, την ιεροσύνη, πορεύτηκε τα 63 χρόνια στην εκκλησία με σύνεση, με εντιμότητα, με ενσυναίσθηση, με φιλότιμο, με ταπείνωση, με ελεημοσύνη και κυρίως με αγάπη, έχοντας στήριγμα και οδηγό του το Ευαγγέλιο.

Ο Ιερέας δεν είναι άνθρωπος, αλλά θυσία. Μια θυσία προστιθέμενη στη θυσία του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού και αυτό ο Παπαγκίκας το έκανε πράξη και πορεία ζωής. Ο Δήμος Ερμιονίδας και το Κρανίδι ειδικότερα, του οφείλει πολλά. Του οφείλει την αταλάντευτη προσήλωσή του στην εκκλησία και τις παραδόσεις της, την προσήλωση στην Πατρίδα, την αδιαπραγμάτευτη αγάπη του για τον τόπο μας. Ιδιαίτερα η αγάπη του για τον τόπο μας ήταν τέτοια, που κατέστησε τον ίδιο ως τον χαρακτηριστικότερο δείγμα πολίτη της περιοχής μας : κράμα χρυσού και αργύρου, πνευματικότητας και εξυπνάδας, αλτρουϊσμού και φιλοπατρίας, αγάπης και προσφοράς. Και ο Δήμος μας χάνει έναν συνεργάτη δυσαναπλήρωτο, γιατί πέρα από τη διάθεση προσφοράς, μας παρείχε αφειδώλευτα και τη σοφία του, σε πλείστα θέματα που κατά καιρούς ανέκυπταν και ήθελαν ειδικούς χειρισμούς. Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά, όμως η αναφορά μας στον Παπαγκίκα δε μπορεί να εξαντληθεί στο σημερινό σύντομο χαιρετισμό με αφορμή την αφυπηρέτησή του από τη θέση του εφημερίου του Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου Κρανιδίου. Επιφυλασσόμαστε να πραγματοποιήσουμε ειδική εκδήλωση τιμής στον πολυσέβαστο γέροντά μας, τον Παπαγκίκα μας, για να του εκφράσουμε και δια ζώσης την αγάπη μας, τον σεβασμό μας και να του αποδώσουμε το μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που του ανήκει και το κέρδισε με τη θυσιαστική του προσφορά για εμάς, μαζί με τις προσήκουσες τιμές. . Κλείνω τη σημερινή σύντομη αναφορά μου στον Παπαγκίκα, ευχόμενος πρώτα απ΄ όλα υγεία ατομική και οικογενειακή και να μη σταματήσει να μνημονεύει το αγαπημένο του Κρανίδι και τον πιστό λαό του στο Άγιο Θυσιατήριο, όσα χρόνια ο Θεός του χαρίσει ζωή και εύχομαι να είναι πολλά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Χαιρετισμός του Γιάννη Γεωργόπουλου στην κοπή της πίτας του Λαογραφικού κέντρου. ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Τροχαίο με σύγκρουση τριών αυτοκινήτων με 2 τραυματίες

AGGELOS DRITSAS

4 και 5 Νοεμβρίου στο Ναύπλιο το 15ο Παλαμήδειο Πρωτάθλημα Πολεμικών Τεχνών – Πρόσκληση υποστηρικτών

AGGELOS DRITSAS

Ομιλητής στο “Forum Πελοποννήσου για την Αυτοδιοίκηση”,

AGGELOS DRITSAS

Ποιες αλλαγές έρχονται στα ασανσέρ στις πολυκατοικίες

AGGELOS DRITSAS

13 θέματα στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

Ερμιονίδα: Νεκρός 77χρονος σε λέμβο στο Πόρτο Χέλι

AGGELOS DRITSAS

Πάσχα: Κλειστά τα σούπερ μάρκετ για τρεις ημέρες

AGGELOS DRITSAS

Ορκίζεται η νέα Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Πρόεδρος στον Οίκο Ευγηρίας – Ίδρυμα Μαρίας Κ. Ράδου ο Κωνσταντίνος Νικολάου

AGGELOS DRITSAS

Επιμνημόσυνη Δέηση στη μνήμη των Εκτελεσθέντων Διδυμιωτών από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής

AGGELOS DRITSAS

Ήχησε το 112 – Να εκκενωθεί η Αρχαία Νεμέα

AGGELOS DRITSAS