ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νοτοπούλου – Γαβρήλος: Πρωτοχρονιάτικος μποναμάς προς τους ανέργους η κατάργηση επιδομάτων

Την ώρα που η ακρίβεια στα βασικά είδη διατροφής γονατίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά και τα καθημερινά έξοδα έχουν γίνει εφιάλτης για κάθε πολίτη αυτής της χώρας, η Κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε να στοχεύσει τους ανέργους και να προχωρήσει σε περαιτέρω ξήλωμα του πλαισίου στήριξής τους.

Έτσι, λίγο πριν την εκπνοή του 2023 τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, με Κοινή τους Απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ εν μέσω εορτών (29.12.2023) καταργούν τρία σημαντικά επιδόματα, όπως αυτό που δινόταν μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας, το ειδικό βοήθημα μετά την τρίμηνη παραμονή στο μητρώο ανέργων και το επίδομα στην περίπτωση επίσχεσης ή διακοπής εργασιών της επιχείρησης/εκμετάλλευσης. Τα συγκεκριμένα επιδόματα λαμβάνονταν καιρό τώρα από ανέργους της χώρας και σκοπό είχαν να προσφέρουν, στο ελάχιστο, στην αξιοπρεπή διαβίωσή τους, μέχρι να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Περαιτέρω, η θέσπιση με την ίδια ΚΥΑ επιδομάτων σε άλλες κοινωνικές ομάδες, όπως σε θύματα βίας – εμπορίας, σε απεξαρτημένα άτομα και σε γυναίκες- θύματα έμφυλης ή και ενδοοικογενειακής βίας, αν και αναγκαία, δε μπορεί να αποτελεί τον μανδύα για την περικοπή άλλων εξίσου σημαντικών επιδομάτων για τους ανέργους.

Η κοινωνική πολιτική πρέπει να απευθύνεται σε όλους και να καλύπτει κάθε ειδική ανάγκη που οι ευάλωτοι συμπολίτες μας έχουν. Η αυθαίρετη «διαλογή» επιδομάτων της Κυβέρνησης της ΝΔ, διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες και απογυμνώνει την ισχύ του Κοινωνικού Κράτους.

Δυστυχώς, κάθε μέρα αποδεικνύεται ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια ανάλγητη Κυβέρνηση, που σχέδιο της έχει τη φτωχοποίηση του κόσμου της εργασίας και των κοινωνικά ασθενέστερων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Αναγνωσταράς : Αγαπητέ φίλε Σωκράτη, όταν λες όλα στο φως το κάνεις με αποδείξεις και ονόματα

AGGELOS DRITSAS

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ ΗΜΑΘΙΑΣ: Με μια ευχή η ταφή του αβάπτιστου βρέφους

AGGELOS DRITSAS

Το Πρόγραμμα εορτασμού Εθνικής επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Άργος

AGGELOS DRITSAS

Οι ερευνητές της Apple περιγράφουν λεπτομερώς έναν νέο τρόπο εκτέλεσης της AI σε συσκευές όπως το iPhone

AGGELOS DRITSAS

Θερμαινόμενες αίθουσες στο Δήμο Ναυπλιέων

AGGELOS DRITSAS

ΑΕ Μυκόνου – Παναργειακός (Γ΄ Εθνική | 3ος Όμιλος | 25η Αγωνιστική)

AGGELOS DRITSAS

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΙΛΜΕ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ¨ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΟΥΛΗ¨ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΡΗΤΩΝ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

AGGELOS DRITSAS

Προσυνεδριακή Συνάντηση | Ναύπλιο | ΚΕΔΕ LIVE ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Συνελήφθησαν τρία άτομα για καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης στην Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Ο Γιάννης Μαντζούνης εκλέχθηκε στη νέα Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Νεκρός μέσα σε πηγάδι εντοπίστηκε άνδρας το πρωί

AGGELOS DRITSAS

Το ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ξενάγησε το Νηπιαγωγείο Διδύμων .

AGGELOS DRITSAS