ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Στο προσφυγικό σπίτι στη Ν.Κίο στις 31-3 2024 ξύπνησαν οι μνήμες του παρελθόντος που μοιάζουν άλλοτε τόσο μακρινές και άλλοτε τόσο κοντινές . Είναι η πάντα παρούσα ιστορία, είναι το συλλογικό τραύμα, είναι το ένστικτο που κουβαλά κάθε απόγονος και δεν τον αφήνει στιγμή να λησμονήσει.

Στο προσφυγικό σπίτι έλαβε χώρα μία ακτιβιστική Performance , ένα θέατρο ντοκουμέντο που στηρίζεται στην αυθεντική προφορική ιστορία, και προβάλει το αίτημα των πολιτών της Νέας Κίου να διατηρηθεί (αφού αναστηλωθεί από την πολιτεία) ένα από τα τελευταία προσφυγικά σπίτια προσπαθώντας έτσι να διατηρηθεί και η συλλογική μνήμη των κατοίκων και της ιστορίας τους ως πρόσφυγες απόγονοι 2 ης , 3 ης , 4 ης γενιάς που εγκαταστάθηκαν μετά τη Μικρασιατική καταστροφή.

Μία εναλλακτική θεατρική προσέγγιση που δείχνει όχι μόνο το ανήσυχο καλλιτεχνικό πνεύμα του Γιάννη Σαρηγιάννη να υιοθετεί κάθε καινούρια θεατρική τάση αλλά και την στάση όλων μας που δεν εφησυχάζουμε αλλά επαγρυπνούμε να μη χάσει τούτος ο τόπος τη σύνδεσή του με τη γενέθλια γη.

Πιστεύουμε ότι το Κοινωνικό θέατρο γίνεται η φωνή των κατοίκων που συμμετέχουν σε δράσεις πολιτισμού και που προσπαθούν να διατηρήσουν αλλά και να μεταλαμπαδεύσουν σε επόμενες γενιές ιστορικά, λαογραφικά και πολιτισμικά στοιχεία ώστε να παραμείνουν ζωντανοί μέσα στη δίνη της παγκόσμιας εθνικής αμφισβήτησης. Εμείς σε ευχαριστούμε Yiannis Sariyiannis που μας έκανες κοινωνούς σε αυτό σου το εγχείρημα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Με βαθιά συγκίνηση και σεβασμό τιμήσαμε σήμερα τρεις δημοτικούς υπαλλήλους

AGGELOS DRITSAS

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο. Εμφάνιση του Δημάρχου Ναυπλιέων στο MEGA ( Buongiorno )

AGGELOS DRITSAS

Α. ΓΑΝΩΣΗΣ:Μεγάλο πλήγμα για την Ερμιονίδα μας η φωτιά στην Μυλίνδρα Κρανιδίου

AGGELOS DRITSAS

Εκλογή νέων οργάνων στο Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ του δήμου Άργους Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη σε βόρεια και κεντρική Ελλάδα – Έκτακτο της ΕΜΥ

AGGELOS DRITSAS

Πτώμα σε προχωρημένη σήψη εντοπίσθηκε στο χωριό Αραχναίο στην Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Πανηγυρίζει το ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα στο Παλαμήδι

AGGELOS DRITSAS

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή του Κ.Α.Π.Η. Άργους

AGGELOS DRITSAS

Η πολιτική προστασία του δήμου είναι παρών στο Αραχναίο

AGGELOS DRITSAS

Σάλος στο Ποιος θέλει να γίνει Εκατομμυριούχος με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου με την ερώτηση που η σωστή απάντηση ήταν η Ελλάδα

AGGELOS DRITSAS

Το τελευταίο αντίο στον πρώην βουλευτή και νομάρχη Αργολίδας Βασίλη Σωτηρόπουλο

AGGELOS DRITSAS

Αυτοκίνητο έπεσε σε στάση λεωφορείου, σκοτώθηκαν δύο γυναίκες!

AGGELOS DRITSAS