ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Στο προσφυγικό σπίτι στη Ν.Κίο στις 31-3 2024 ξύπνησαν οι μνήμες του παρελθόντος που μοιάζουν άλλοτε τόσο μακρινές και άλλοτε τόσο κοντινές . Είναι η πάντα παρούσα ιστορία, είναι το συλλογικό τραύμα, είναι το ένστικτο που κουβαλά κάθε απόγονος και δεν τον αφήνει στιγμή να λησμονήσει.

Στο προσφυγικό σπίτι έλαβε χώρα μία ακτιβιστική Performance , ένα θέατρο ντοκουμέντο που στηρίζεται στην αυθεντική προφορική ιστορία, και προβάλει το αίτημα των πολιτών της Νέας Κίου να διατηρηθεί (αφού αναστηλωθεί από την πολιτεία) ένα από τα τελευταία προσφυγικά σπίτια προσπαθώντας έτσι να διατηρηθεί και η συλλογική μνήμη των κατοίκων και της ιστορίας τους ως πρόσφυγες απόγονοι 2 ης , 3 ης , 4 ης γενιάς που εγκαταστάθηκαν μετά τη Μικρασιατική καταστροφή.

Μία εναλλακτική θεατρική προσέγγιση που δείχνει όχι μόνο το ανήσυχο καλλιτεχνικό πνεύμα του Γιάννη Σαρηγιάννη να υιοθετεί κάθε καινούρια θεατρική τάση αλλά και την στάση όλων μας που δεν εφησυχάζουμε αλλά επαγρυπνούμε να μη χάσει τούτος ο τόπος τη σύνδεσή του με τη γενέθλια γη.

Πιστεύουμε ότι το Κοινωνικό θέατρο γίνεται η φωνή των κατοίκων που συμμετέχουν σε δράσεις πολιτισμού και που προσπαθούν να διατηρήσουν αλλά και να μεταλαμπαδεύσουν σε επόμενες γενιές ιστορικά, λαογραφικά και πολιτισμικά στοιχεία ώστε να παραμείνουν ζωντανοί μέσα στη δίνη της παγκόσμιας εθνικής αμφισβήτησης. Εμείς σε ευχαριστούμε Yiannis Sariyiannis που μας έκανες κοινωνούς σε αυτό σου το εγχείρημα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σοβαρό τροχαίο στα Φίχτια Αργολίδας αποκλειστικό βίντεο – ρεπορτάζ

AGGELOS DRITSAS

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Ορφανός ο Καθηγητής Στέλιος Περράκης

AGGELOS DRITSAS

Στην Επίδαυρο ο Στέφανος Κασσελάκης – Παρακολούθησε την παράσταση «Ιφιγένεια Εν Αυλίδι»

AGGELOS DRITSAS

Στο μικρό θέατρο της Παλαιάς Επιδαύρου, ήχησαν οι “Ιαχές”,

AGGELOS DRITSAS

Καθορίστηκε το πλαίσιο λειτουργίας του Δήμου Ναυπλιέων με τη σχολική κοινότητα

AGGELOS DRITSAS

Κατώτατος μισθός: Η πρόταση της ΓΣΕΕ για 908 ευρώ, η απάντηση του Υφυπουργού Εργασίας

AGGELOS DRITSAS

 Δασκάλα απειλείται με πειθαρχική δίωξη λόγω εργασίας μαθητών με πανό ειρήνης για την Παλαιστίνη

AGGELOS DRITSAS

Ολοκληρώθηκε η έκθεση «Γεύσεις & Όψεις 2024» του Επιμελητηρίου

AGGELOS DRITSAS

Πραγματοποιήθηκε σήμερα ο αγιασμός στο κολυμβητήριο του Δήμου Άργους – Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

Δεν ήταν γραφτό να πανηγυρίσουμε από σήμερα την άνοδο της ομάδος μας στην Γ εθνική. Δυστυχώς

AGGELOS DRITSAS

Ας συναντηθούμε όλοι στις 12 Ιανουαρίου στη ταβέρνα ΣΠΗΛΙΑ

AGGELOS DRITSAS

Άργος διαβούλευση σχετικά με τους κοινόχρηστους χώρους.

AGGELOS DRITSAS