ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων καιρικών Φαινομένων ⛈ της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, θα εκδηλωθούν στην περιοχή μας έκτακτα καιρικά φαινόμενα από Πέμπτη βράδυ 29/2/2024 έως και τη Παρασκευή 01/03/2024.

Αναλυτικότερα, στην Πελοπόννησο θα έχουμε ισχυρές βροχές, ⛈ καταιγίδες.

Τα φαινόμενα αυτά θα επηρεάσουν την περιοχή μας από το απόγευμα της Πέμπτης 29/02/2024 και αφού κορυφωθούν την Παρασκευή, θα εξασθενήσουν βαθμιαία έως το βράδυ της Παρασκευής 1/03/2024.

Την Παρασκευή 01/03/2024 οι άνεμοι θα πνέουν 2-3 μποφόρ με νότιες διευθύνσεις.

Πέραν των συνεχών προσπαθειών του Δήμου μας για αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων (με βελτίωση υποδομών και αντιπλημμυρικά έργα), παρακαλούνται και οι δημότες να λαμβάνουν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για αποφυγή και καλύτερη αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν από καταιγίδες. Παρακαλείται το κοινό όπως ελέγχει τα φρεάτια που βρίσκονται έξω από τις οικία τους, έτσι ώστε να είναι καθαρά. Παράλληλα, το κοινό προτρέπεται να αποφεύγει τη ρίψη κλαδεμάτων και άχρηστων αντικειμένων ή/και οικοδομικών υλικών σε πεζοδρόμια, ανοιχτούς χώρους για να μην αυξηθεί ο κίνδυνος απόφραξης των σχαρών. Τα φρεάτια αποχέτευσης δεν πρέπει να καλύπτονται με οικοδομικά υλικά, πέτρες, κιβώτια, ή μηχανήματα. Υπενθυμίζεται ότι πρέπει να λαμβάνονται επιπλέον μέτρα στις πιο ευάλωτες περιοχές που έχουν πληγεί από πλημμύρα στο παρελθόν, ενώ συστήνεται στους ιδιοκτήτες υπογείων να προμηθευτούν αντλίες νερού και να προβούν σε συντήρηση των υφιστάμενων αντλιών. Την ώρα της έντονης βροχόπτωσης είναι αδύνατον τα συνεργεία του Δήμου και η Πυροσβεστική Υπηρεσία να ανταποκρίνονται σε όλα τα περιστατικά για τα οποία τυχόν κληθούν και συνεπώς η βοήθεια και η συνεργασία των δημοτών θα συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της κατάστασης.

Τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά και για το λόγο αυτό συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή στους δημότες.

ΣΥΝΙΣΤΟΥΜΕ ΝΑ:

➡️ΜΗΝ μετακινήστε άσκοπα

➡️ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ την παραμονή σας σε υπόγειους ή ημιυπόγειους χώρους ή σημεία πλησίον ρεμάτων και ακτών

➡️ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ τη διέλευση κάτω από ψηλά δέντρα

➡️ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ τη διέλευση πλημμυρισμένων οδικών τμημάτων. Ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος να παρασυρθείτε

➡️ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ να έχετε ανεβασμένες τις τέντες

➡️ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ τον καθαρισμό των οικιακών υδρορροών και φρεατίων με την απομάκρυνση κάθε πιθανού εμποδίου στην ομαλή ροή των υδάτων

➡️ΔΕΙΞΤΕ ιδιαίτερη προσοχή σε ηλεκτροφόρα καλώδια, κολώνες ρεύματος. Κίνδυνος ηλεκτροπληξίας

Το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ναυπλιέων βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας για τη αντιμετώπιση οποιασδήποτε έκτακτης ανάγκης προκύψει.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων, μπορείτε να επισκεφτείτε και τη σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr)

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΖΑΡΙΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ στην Ηλεία – Δεύτερος στην ίδια περιοχή μέσα σε ένα 24ωρο

AGGELOS DRITSAS

ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ : Εμποροπανήγυρης Ευαγγελίστριας Ναυπλίου 2025

AGGELOS DRITSAS

ΒΙΝΤΕΟ : Εκδήλωση στο Ναύπλιο για την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης 2025

AGGELOS DRITSAS

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

AGGELOS DRITSAS

Ανακήρυξη για το ψηφοδέλτιο της “Αλλαγής Πορείας” με 346 υποψηφίους

AGGELOS DRITSAS

Σαν Σήμερα, στις 26 Ιουλίου 2013 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 χρονών ο Γιώργος Αντωνίου

AGGELOS DRITSAS

Με 5 μετάλλια επέστρεψε ο Σ.Δ.Υ Αργολίδας από το διασυλλογικό πρωτάθλημα στίβου Κ-18

AGGELOS DRITSAS

“Alekos Vretos Trio” στο Caradu No 8 στο Άργος με μεσογειακούς ήχους και τζαζ διάθεση

AGGELOS DRITSAS

Δράση ευαισθητοποίησης μαθητών του 1ου Λυκείου Ναυπλίου για τα ΑμεΑ από το ΚΕΔΑΣΥ

AGGELOS DRITSAS

Τα αίτια και οι ευθύνες για τη λειψυδρία στην Ελλάδα

AGGELOS DRITSAS

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται πλέον ο ανελκυστήρας στο Λύκειο Λυγουριού

AGGELOS DRITSAS

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ : ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΈΡΧΕΤΑΙ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΈΝΟΣ ΔΡΙΜΥΤΑΤΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ…

AGGELOS DRITSAS