ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων καιρικών Φαινομένων ⛈ της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, θα εκδηλωθούν στην περιοχή μας έκτακτα καιρικά φαινόμενα από Πέμπτη βράδυ 29/2/2024 έως και τη Παρασκευή 01/03/2024.

Αναλυτικότερα, στην Πελοπόννησο θα έχουμε ισχυρές βροχές, ⛈ καταιγίδες.

Τα φαινόμενα αυτά θα επηρεάσουν την περιοχή μας από το απόγευμα της Πέμπτης 29/02/2024 και αφού κορυφωθούν την Παρασκευή, θα εξασθενήσουν βαθμιαία έως το βράδυ της Παρασκευής 1/03/2024.

Την Παρασκευή 01/03/2024 οι άνεμοι θα πνέουν 2-3 μποφόρ με νότιες διευθύνσεις.

Πέραν των συνεχών προσπαθειών του Δήμου μας για αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων (με βελτίωση υποδομών και αντιπλημμυρικά έργα), παρακαλούνται και οι δημότες να λαμβάνουν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για αποφυγή και καλύτερη αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν από καταιγίδες. Παρακαλείται το κοινό όπως ελέγχει τα φρεάτια που βρίσκονται έξω από τις οικία τους, έτσι ώστε να είναι καθαρά. Παράλληλα, το κοινό προτρέπεται να αποφεύγει τη ρίψη κλαδεμάτων και άχρηστων αντικειμένων ή/και οικοδομικών υλικών σε πεζοδρόμια, ανοιχτούς χώρους για να μην αυξηθεί ο κίνδυνος απόφραξης των σχαρών. Τα φρεάτια αποχέτευσης δεν πρέπει να καλύπτονται με οικοδομικά υλικά, πέτρες, κιβώτια, ή μηχανήματα. Υπενθυμίζεται ότι πρέπει να λαμβάνονται επιπλέον μέτρα στις πιο ευάλωτες περιοχές που έχουν πληγεί από πλημμύρα στο παρελθόν, ενώ συστήνεται στους ιδιοκτήτες υπογείων να προμηθευτούν αντλίες νερού και να προβούν σε συντήρηση των υφιστάμενων αντλιών. Την ώρα της έντονης βροχόπτωσης είναι αδύνατον τα συνεργεία του Δήμου και η Πυροσβεστική Υπηρεσία να ανταποκρίνονται σε όλα τα περιστατικά για τα οποία τυχόν κληθούν και συνεπώς η βοήθεια και η συνεργασία των δημοτών θα συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της κατάστασης.

Τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά και για το λόγο αυτό συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή στους δημότες.

ΣΥΝΙΣΤΟΥΜΕ ΝΑ:

➡️ΜΗΝ μετακινήστε άσκοπα

➡️ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ την παραμονή σας σε υπόγειους ή ημιυπόγειους χώρους ή σημεία πλησίον ρεμάτων και ακτών

➡️ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ τη διέλευση κάτω από ψηλά δέντρα

➡️ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ τη διέλευση πλημμυρισμένων οδικών τμημάτων. Ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος να παρασυρθείτε

➡️ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ να έχετε ανεβασμένες τις τέντες

➡️ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ τον καθαρισμό των οικιακών υδρορροών και φρεατίων με την απομάκρυνση κάθε πιθανού εμποδίου στην ομαλή ροή των υδάτων

➡️ΔΕΙΞΤΕ ιδιαίτερη προσοχή σε ηλεκτροφόρα καλώδια, κολώνες ρεύματος. Κίνδυνος ηλεκτροπληξίας

Το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ναυπλιέων βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας για τη αντιμετώπιση οποιασδήποτε έκτακτης ανάγκης προκύψει.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων, μπορείτε να επισκεφτείτε και τη σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr)

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΖΑΡΙΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Νέος προπονητής της Ερμιονίδας ο Παναγιώτης Διλμπέρης

AGGELOS DRITSAS

Περισσότερα από 2000 άτομα υποδέχθηκαν στο Ναύπλιο την Ολυμπιακή Φλόγα στο Ναύπλιο ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Ο Δήμος Ερμιονίδας συμμετέχει στο 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς,

AGGELOS DRITSAS

Πνευματικό Συμπόσιο στο Ναύπλιο: Τιμή και Μνήμη Κωνσταντίνου Βουδούρη

AGGELOS DRITSAS

Λαμπερή Λευκή Νύχτα με πλήθος κόσμου στο Άργος

AGGELOS DRITSAS

Νέες Στρατηγικές για την Ανάπτυξη της Πελοποννήσου μέσω ΟΧΕ και ΣΒΑΑ

AGGELOS DRITSAS

Εθελοντική Αιμοδοσία διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαίας Επιδαύρου

AGGELOS DRITSAS

Δ. Πτωχός – Π. Τατούλης στο δεύτερο γύρο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Δείτε το εσωτερικό του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου μετά την ανακαίνιση σε αυτό το βίντεο!

AGGELOS DRITSAS

Διεθνολογικές Συναντήσεις Ναυπλίου, Συνέντευξη Τύπου (ΒΙΝΤΕΟ)

AGGELOS DRITSAS

NAYΠΛΙΟ: Να μετατραπεί σε χώρο εκθεσιακής προβολής τοπικών προϊόντων ο χώρος του ΟΣΕ στο λιμάνι

AGGELOS DRITSAS

Α2 Γυναικών: 11η Αγωνιστική (7/1) – Αποτελέσματα ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS