ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Σκοπός της είναι να αναδείξει τη συμβολή της ανακύκλωσης στη διατήρηση των πλουτοπαραγωγικών πόρων του πλανήτη μας και τη βιώσιμη ανάπτυξη

Η Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης (Global Recycling Day) καθιερώθηκε το 2018 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18 Μαρτίου με πρωτοβουλία του Παγκοσμίου Ιδρύματος Ανακύκλωσης (Global Recycling Foundation), που εδρεύει στο Λονδίνο.

Ο σκοπός της είναι να αναδείξει τη συμβολή της ανακύκλωσης στη διατήρηση των πλουτοπαραγωγικών πόρων του πλανήτη μας και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Παράλληλα, στοχεύει να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και τους πολιτικούς ηγέτες του κόσμου ν’ αναλάβουν δράσεις που ενισχύουν την ανακύκλωση.

Ως ανακύκλωση χαρακτηρίζεται η ανάκτηση και επαναφορά σε χρήση υλικών που προέρχονται από μεταχειρισμένα προϊόντα. Βασικά κίνητρα της ανακύκλωσης υπήρξαν αφ’ ενός η προϊούσα εξάντληση και το κόστος των φυσικών πόρων, όπως πετρέλαιο, φυσικό αέριο, γαιάνθρακες, μεταλλεύματα και δέντρα, και αφ’ ετέρου η ρύπανση της ατμόσφαιρας, των υδάτων και του εδάφους από απόβλητα.

Η ανακύκλωση περιλαμβάνεται στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ για το 2030, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία έως το 2030. Στο πλαίσιο αυτό, ολοένα και περισσότερα κράτη, επιχειρήσεις και άτομα φαίνεται να υιοθετούν τη λεγόμενη «πράσινη ατζέντα» στην οικονομική τους δραστηριότητα και την καθημερινότητά τους.

Η αρχαιότερη εφαρμογή της ανακύκλωσης είχε πιθανότατα στρατιωτικό χαρακτήρα. Ύστερα από κάθε μάχη, οι νικητές περισυνέλεγαν τα όπλα των αντιπάλων τους. Σχεδόν το ίδιο παλιά είναι η ανέλκυση ναυαγισμένων πλοίων και των φορτίων τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Ο Δήμος Επιδαύρου στη διεπιστημονική Διημερίδα «Υδατοκαλλιέργειες στις ελληνικές ακτές: Κατάληψη χωρίς όρια;»

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ : Καταπληκτικές στιγμές ζήσαμε σήμερα με όλους εσάς, γιορτάζοντας την τελευταία Κυριακήτης Αποκριάς

AGGELOS DRITSAS

Η Επίδαυρος ως πρότυπη περιοχή στο επίκεντρο ενός διεθνούς ακαδημαϊκού διαλόγου

AGGELOS DRITSAS

Καλαμάτα: 18χρονος είχε ρημάξει στις κλοπές καταστήματα, περίπτερα και Α.Τ.Μ.

AGGELOS DRITSAS

Δ. Ορφανός: Πρέπει να στηρίξουμε τη Λαϊκή Αγορά Ναυπλίου – Να ακούσουμε παραγωγούς και καταναλωτές

AGGELOS DRITSAS

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού “Ο Καββαδίας” σας προσκαλεί στις αποκριάτικες εκδηλώσεις!

AGGELOS DRITSAS

NAΥΠΛΙΟ: Φωτιά εν κινήσει σε αυτοκίνητο ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: 38χρονος κυκλοφορούσε με ηρωίνη

AGGELOS DRITSAS

13 άτομα συνέλαβε η αστυνομία στην Αργολίδα για διάφορα αδικήματα

AGGELOS DRITSAS

Πυρκαγιές: Σε κατάσταση κινδύνου κατηγορίας 3 η Αργολίδα και την Τρίτη 29/8

AGGELOS DRITSAS

ΣΤΙΒΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑ 2000 ΜΑΘΑΙΝΩ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΩ..

AGGELOS DRITSAS