ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

«Το Bioeconomy 360° Hub ως πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης»

Το Bioeconomy 360° Hub της Μεγαλόπολης (Κόμβος Βιοοικονομίας), ένα από τα σημαντικότερα έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αναδείχθηκε από τον Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό ως κεντρικός μοχλός για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την επανεκκίνηση της οικονομίας στην περιοχή. Στη δέκατη διάσκεψη της πλατφόρμας Δίκαιης Μετάβασης που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, ο κ. Πτωχός παρουσίασε αυτό το στρατηγικό έργο, το οποίο εντάσσεται στο εθνικό Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης της Ελλάδας.

Η διάσκεψη της πλατφόρμας Δίκαιης Μετάβασης αποτελεί σημαντικό σημείο συνάντησης για τις περιφέρειες της Ευρώπης που βρίσκονται σε διαδικασία μετάβασης από τις ανθρακούχες βιομηχανίες σε ένα πιο πράσινο και βιώσιμο μέλλον. Η δέκατη διοργάνωση επικεντρώθηκε στην ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των συμμετεχόντων, καθώς και στην παρουσίαση έργων που χρηματοδοτούνται από τον Μηχανισμό Δίκαιης Μετάβασης (JTM), όπως το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης (JTF). Η διάσκεψη φιλοξένησε μια σειρά από σημαντικά έργα που στοχεύουν στη στήριξη των περιοχών με έντονη εξάρτηση από τον άνθρακα και άλλες ανθρακούχες πηγές ενέργειας, βοηθώντας τες να μεταβούν ομαλά προς πιο καθαρές και βιώσιμες λύσεις.

Στην ομιλία του, ο Δημήτρης Πτωχός ανέπτυξε το όραμα για το Bioeconomy 360° Hub, ένα καινοτόμο έργο της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης που προωθεί την κυκλική και βιοοικονομία στις τέσσερις περιοχές της Μεγαλόπολης, της Τρίπολης, της Γορτυνίας και της Οιχαλίας. Μέσω αυτού του έργου, επιδιώκεται η δημιουργία ενός οικοσυστήματος που θα στηρίζει την επιχειρηματικότητα, την εφαρμοσμένη έρευνα και την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη βιωσιμότητα και την ευημερία της τοπικής οικονομίας.

Μεταξύ των συμμετεχόντων στη διάσκεψη, ήταν και η Επίτροπος Elisa Ferreira, καθώς και εκπρόσωποι από άλλα ευρωπαϊκά έργα που στοχεύουν στη δίκαιη μετάβαση. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, παρουσία και του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη, Χρήστου Λαμπρόπουλου, τόνισε ότι το Bioeconomy 360° Hub θα δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας, θα προσελκύσει επενδύσεις και θα συμβάλει στην ανάπτυξη κρίσιμων τομέων όπως η γεωργία, η φαρμακολογία, τα εναλλακτικά καύσιμα κ.α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΓΆΛΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ, ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΉΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΣΤΙΚΉ ΣΆΚΚΟΥΛΑ.

AGGELOS DRITSAS

Συγχαρητήρια από Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Αργολίδας “Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ”

AGGELOS DRITSAS

Ο ΑΟΕ επέστρεψε στις νίκες, 100-74 τον Άρατο 1893 Κιάτου

AGGELOS DRITSAS

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ

AGGELOS DRITSAS

Σήμερα, παρουσία ομάδων ΟΠΚΕ και συνεργείων της ΔΕΥΑΑΡΜ προχωρήσαμε σε νέες διακοπές υδροδότησης

AGGELOS DRITSAS

Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Πρωθυπουργό

AGGELOS DRITSAS

Ο Δήμος Επιδαύρου στη διεπιστημονική Διημερίδα «Υδατοκαλλιέργειες στις ελληνικές ακτές: Κατάληψη χωρίς όρια;»

AGGELOS DRITSAS

Ο Σπύρος Στείρης Γενικός Γραμματέας του Δήμου Άργους – Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

 Ιερός Ναός Ευαγγελίστριας Ναυπλίου.

AGGELOS DRITSAS

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπλίου πραγματοποίησε επίσκεψη σε ιστορικά σημεία του Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Γ.Ανδριανός – Εξασφαλίσαμε λύση στην εμπλοκή με το έργο της σύνδεσης της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο στα Δερβενάκια.

AGGELOS DRITSAS