ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας συμμετέχει στην επικοινωνιακή δράση του ΥΠΠΟ «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» με τη διοργάνωση εκδήλωσης για την εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό στην Τ.Κ. Μύλων της Δ.Ε. Λέρνας του Δήμου Άργους-Μυκηνών. Για το σκοπό αυτό συνεργάζεται με την Τοπική Κοινότητα Μύλων, τις Διευθύνσεις Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ν. Κίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 23/5 (Πέμπτη), 24/5 (Παρασκευή) και 26/5 (Κυριακή) στον αρχαιολογικό χώρο της Λέρνας, τα μνημεία και τους ιστορικούς τόπους της γύρω περιοχής καθώς και το φυσικό περιβάλλον τους (πηγές Λέρνας, Αλκυονία λίμνη και Ποντίνος ποταμός). Θα έχει ως κεντρικό θέμα «Περίπατος στον Ποντίνο ποταμό και την Αλκυονία λίμνη».

Η εκδήλωση θα απευθύνεται στην εκπαιδευτική κοινότητα την Πέμπτη, 23 Μαίου και την Παρασκευή, 24 Μαίου 2024 και θα περιλαμβάνει :

1) Ξενάγηση μαθητών των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων της ΠΕ Αργολίδας στον αρχαιολογικό χώρο της Λέρνας, πλησίον των ομώνυμων πηγών, της Αλκυονίας λίμνης και του ποταμού Ποντίνου που διαμορφώνονται από τα νερά των πηγών και συνδέονται με τους μύθους της περιοχής και τις θρησκευτικές δοξασίες των κατοίκων της.

2) Παρουσίαση στον αρχ/κό χώρο της Λέρνας του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Σφραγίζοντας …», στο οποίο θα λαμβάνουν μέρος οι μαθητές.

3) Περίπατος των μαθητών στον Ποντίνο ποταμό και την Αλκυονία λίμνη, όπου θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα μνημεία της περιοχής που συνδέονται με το φυσικό περιβάλλον και την ιστορία της : α) Ιερό Δήμητρας Πρόσυμνας και Διονύσου, β) τεχνικά – οχυρωματικά έργα της βενετικής περιόδου κοντά στην ακροθαλασσιά, όπου λειτουργούσαν οι περίφημοι «Αφεντικοί Μύλοι» πριν και μετά την Επανάσταση του ’21 και έλαβε χώρα το 1825 η Μάχη των Μύλων, γ) σταθμός του ΟΣΕ και δ) εγκαταστάσεις άρδευσης της πεδιάδας και ύδρευσης των Δήμων Ναυπλιέων και Άργους-Μυκηνών από τις πηγές της Λέρνας.

Την Κυριακή, 26-5-2024, η δράση θ’ απευθύνεται στο ευρύ κοινό, στο οποίο επιπροσθέτως θα παρουσιαστούν : α) η πορεία της υλοποίησης του έργου της «Ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου της Λέρνας» που πλέον χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» ΕΣΠΑ 2021-2027 και β) η ψηφιακή εφαρμογή που εκπονήθηκε στο πλαίσιο του έργου αυτού και η οποία δίνει τη δυνατότητα της ενημέρωσης των χρηστών της για τα μνημεία της περιοχής μέσω QR codes αναρτημένων σε ξύλινες πινακίδες σήμανσης της πεζοπορικής διαδρομής με θέμα «Γνωριμία με την ιστορία των Μύλων».

Με τη δράση αυτή στοχεύουμε :

1) στη γνωριμία των μαθητών και των πολιτών με το φυσικό περιβάλλον των πηγών της Λέρνας και την επίδρασή του στη διαμόρφωση του αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής, του οποίου την αξιοποίηση επιχειρούμε μέσω του παρουσιαζόμενου έργου της «Ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου της Λέρνας» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» ΕΣΠΑ 2021 – 2027 και

2) στην ευαισθητοποίηση των μετεχόντων στην προστασία του φυσικού και πολιτιστικού αποθέματος της Λέρνας.

Συνημμένα Αφίσα της εκδήλωσης

Η Διευθύντρια της Εφορείας

ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Αρχαιολόγος με βαθμό Α

3/ΛΕΡΝΑ/24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Στα πλαίσια του Μαθητικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης της Texan

AGGELOS DRITSAS

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Ορφανό

AGGELOS DRITSAS

1η ΤΟΜΥ Ναυπλίου: «Να κάνουμε την Ψυχική Υγεία Παγκόσμια Προτεραιότητα για Όλους»

AGGELOS DRITSAS

Απείλησε τον αδερφό του με καραμπίνα μέσα στο ποιμνιοστάσιο!

AGGELOS DRITSAS

ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ Α1 ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ

AGGELOS DRITSAS

ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ -ΜΥΚΗΝΩΝ ΒΙΝΤΕΟ -ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

AGGELOS DRITSAS

Stand up comedy στο Atton στη Δαλαμανάρα Άργους με την Ήρα Κατσούδα

AGGELOS DRITSAS

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΓΙΝΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΗΣ ΕΝΔΗΕΡ

AGGELOS DRITSAS

Ημερίδα Παραβατικότητα – Βία ανηλίκων Απουσία σεβασμού και ενσυναίσθησης

AGGELOS DRITSAS

Ενημέρωση για το Σχολείο δεύτερης ευκαιρίας στο Κρανίδι ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας της Γ.Ε.Ναυπλίου.

AGGELOS DRITSAS