ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρόσκληση για υποβολή ταινιών και σεναρίων στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου 2024 έρχεται το Σεπτέμβριο και ξεκίνησε να δέχεται αιτήσεις από όλο τον κόσμο για υποβολή ταινιών και σεναρίων! 

Θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του Δήμου Επιδαύρου Αργολίδας (ο Δήμος στην περιοχή του οποίου βρίσκεται το γνωστό αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, στην Αργολίδα) και έχει υβριδική μορφή, τόσο με το διαγωνιστικό ταινιών και σεναρίων, όσο και με επιλεγμένες διαδικτυακές ή και συνήθεις προβολές και δράσεις.

Είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός για την περιοχή, τόσο αναφορικά με την τοπική κοινωνία, όσο και αναφορικά με την Ελλάδα και την εικόνα της στο εξωτερικό. Μάλιστα μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες προηγούμενες δύο διοργανώσεις, φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς κινηματογραφικής και γενικότερης πολιτιστικής δράσης για την ευρύτερη περιοχή.

Εμπνευστής και δημιουργός του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου είναι ο σκηνοθέτης, εικαστικός και συγγραφέας Χρήστος Προσύλης. Το φεστιβάλ αναπτύχθηκε και δημιουργήθηκε με την οργανωτική και γενικότερη υποστήριξη και τεχνογνωσία του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου. Επίσης με την υποστήριξη και οργανωτική επιμέλεια και φροντίδα του Ινστιτούτου Κώδικα Υποκριτικής (Acting Code Institute).

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου έχει σαν στόχο να γίνει ένα διεθνές σημείο συνάντησης για τον κινηματογράφο από όλο τον κόσμο. Στοχεύει επίσης στη σύνδεση του αρχαίου Ελληνικού δράματος με τον κινηματογράφο και τις άλλες τέχνες.

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου 2024 δέχεται αιτήσεις υποβολής ταινιών και σεναρίων από Έλληνες και ξένους Δημιουργούς, Σκηνοθέτες, Σεναριογράφους και Παραγωγούς από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου των Ελλήνων της Διασποράς και των Ελληνοκυπρίων, ανεξαρτήτως θέματος. Δέχεται επίσης αιτήσεις και για ειδική κατηγορία ταινιών που αφορούν το αρχαίο Ελληνικό δράμα.

Κατηγορίες ταινιών: μεγάλου μήκους μυθοπλασίας, μικρού μήκους μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, video art, πειραματικές ταινίες, music video, animation.

Κατηγορίες σεναρίων: μεγάλου μήκους μυθοπλασίας, μικρού μήκους μυθοπλασίας.

– Αγγλικοί ή ελληνικοί υπότιτλοι είναι απαραίτητοι εάν η γλώσσα δεν είναι η αγγλική ή ελληνική.

– Οι ταινίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί την τελευταία πενταετία.

– Τα σενάρια γίνονται δεκτά στα ελληνικά ή τα αγγλικά.

Τελευταία ημερομηνία υποβολής ταινιών και σεναρίων: 20 Ιουλίου 2024

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: ο σκηνοθέτης Χρήστος Προσύλης

Website για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή ταινιών και σεναρίων: www.epidaurusfilmfestival.com

Email: info@epidaurusfilmfestival.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας

AGGELOS DRITSAS

Πώς να λάβετε το μερίδιό σας από τον διακανονισμό της Apple ύψους $25 εκατομμυρίων για την Οικογενειακή κοινή χρήση

AGGELOS DRITSAS

Υποβολή Πέντε Στρατηγικών Προτάσεων Χρηματοδότησης για την Αναβάθμιση της Αγροτικής Οδοποιίας

AGGELOS DRITSAS

Εντός έδρας ήττα για τον Πανναυπλιακό από τον Αιγέα Πλωμαρίου

AGGELOS DRITSAS

Πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαχείρισης Υδάτων και Κυκλικής Οικονομίας.

AGGELOS DRITSAS

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ – ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

AGGELOS DRITSAS

Τελικό σκορ Παναργειακός – Ηλιούπολη: 0-1.

AGGELOS DRITSAS

Έφυγε από την ζωή ο Αντώνιος παλυβος

AGGELOS DRITSAS

Γιάννης Κοροντίνης : Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,

AGGELOS DRITSAS

Στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού θα συμμετέχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Σήμερα τα μέλη και οι υποψήφιοι της ΕΝΔΗΕΡ επισκέπτονται την Ερμιόνη

AGGELOS DRITSAS

Συντάξεις Ιανουαρίου 2025: Δείτε πότε θα πληρωθείτε

AGGELOS DRITSAS