ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρόσκληση για υποβολή ταινιών και σεναρίων στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου 2024 έρχεται το Σεπτέμβριο και ξεκίνησε να δέχεται αιτήσεις από όλο τον κόσμο για υποβολή ταινιών και σεναρίων! 

Θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του Δήμου Επιδαύρου Αργολίδας (ο Δήμος στην περιοχή του οποίου βρίσκεται το γνωστό αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, στην Αργολίδα) και έχει υβριδική μορφή, τόσο με το διαγωνιστικό ταινιών και σεναρίων, όσο και με επιλεγμένες διαδικτυακές ή και συνήθεις προβολές και δράσεις.

Είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός για την περιοχή, τόσο αναφορικά με την τοπική κοινωνία, όσο και αναφορικά με την Ελλάδα και την εικόνα της στο εξωτερικό. Μάλιστα μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες προηγούμενες δύο διοργανώσεις, φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς κινηματογραφικής και γενικότερης πολιτιστικής δράσης για την ευρύτερη περιοχή.

Εμπνευστής και δημιουργός του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου είναι ο σκηνοθέτης, εικαστικός και συγγραφέας Χρήστος Προσύλης. Το φεστιβάλ αναπτύχθηκε και δημιουργήθηκε με την οργανωτική και γενικότερη υποστήριξη και τεχνογνωσία του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου. Επίσης με την υποστήριξη και οργανωτική επιμέλεια και φροντίδα του Ινστιτούτου Κώδικα Υποκριτικής (Acting Code Institute).

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου έχει σαν στόχο να γίνει ένα διεθνές σημείο συνάντησης για τον κινηματογράφο από όλο τον κόσμο. Στοχεύει επίσης στη σύνδεση του αρχαίου Ελληνικού δράματος με τον κινηματογράφο και τις άλλες τέχνες.

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου 2024 δέχεται αιτήσεις υποβολής ταινιών και σεναρίων από Έλληνες και ξένους Δημιουργούς, Σκηνοθέτες, Σεναριογράφους και Παραγωγούς από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου των Ελλήνων της Διασποράς και των Ελληνοκυπρίων, ανεξαρτήτως θέματος. Δέχεται επίσης αιτήσεις και για ειδική κατηγορία ταινιών που αφορούν το αρχαίο Ελληνικό δράμα.

Κατηγορίες ταινιών: μεγάλου μήκους μυθοπλασίας, μικρού μήκους μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, video art, πειραματικές ταινίες, music video, animation.

Κατηγορίες σεναρίων: μεγάλου μήκους μυθοπλασίας, μικρού μήκους μυθοπλασίας.

– Αγγλικοί ή ελληνικοί υπότιτλοι είναι απαραίτητοι εάν η γλώσσα δεν είναι η αγγλική ή ελληνική.

– Οι ταινίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί την τελευταία πενταετία.

– Τα σενάρια γίνονται δεκτά στα ελληνικά ή τα αγγλικά.

Τελευταία ημερομηνία υποβολής ταινιών και σεναρίων: 20 Ιουλίου 2024

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: ο σκηνοθέτης Χρήστος Προσύλης

Website για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή ταινιών και σεναρίων: www.epidaurusfilmfestival.com

Email: info@epidaurusfilmfestival.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σκακιστική Ακαδημία Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

 Χωρίς καμία άδεια έγιναν τάφοι στο κοιμητήριο Ναυπλίου.(vid)

AGGELOS DRITSAS

Εορτασμός του Αγίου Αρτεμίου στη Δαλαμανάρα Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 2024-ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

AGGELOS DRITSAS

ΕΝΔΗΕΡ: ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΙΔΥΜΩΝ

AGGELOS DRITSAS

Δημήτρης Πτωχός: «Κάθε υπηρεσία ψηφιακή, κάθε πολίτης στο επίκεντρο» ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

ΓΚΛΟΡΙΝ ΤΣΙΟΥΡΕΑ: Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

AGGELOS DRITSAS

Πότε θα έρθει η υποχρεωτική απόσυρση του αυτοκινήτου σου;

AGGELOS DRITSAS

Μουσικά σχολεία πρόγραμμα παραδοσιακής μουσικής στο κλειστό γυμναστήριο Ναυπλίου ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Νέος κύκλος τακτικής ανάκρισης για τον πατέρα Αντώνιο

AGGELOS DRITSAS

Έκθεσης Αγροτουρισμού “ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ ΒΙΩΜΑ 2025”, ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Ένα μικρό διαμάντι στα όμορφα Ίρια Αργολίδας! Ο Αγιος Νικόλαος

AGGELOS DRITSAS