ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας το Μεγάλο Σάββατο, κατά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στην εκκλησία του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα.

Υπό τη «σκιά» του πολέμου που μαίνεται στη Λωρίδα της Γάζας θα πραγματοποιηθεί φέτος η τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα. Το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης θα σταλεί από τους Αγίους Τόπους σε όλη την Οικουμένη υπό δρακόντεια μέτρα που εδώ και μέρες έχουν ληφθεί για την ασφάλεια των πιστών, ενώ το Άγιο Φως αναμένεται να μεταφερθεί στην Ελλάδα με κυβερνητικό αεροσκάφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εχθροπραξίες στη Μέση Ανατολή έχουν προκαλέσει έντονα αισθήματα ανασφάλειας και ανησυχίας τόσο στους προσκυνητές, ο αριθμός των οποίων φέτος μειώθηκε σημαντικά, όσο και στους ορθόδοξους προκαθημένους που καθημερινά απευθύνουν εκκλήσεις για ενότητα και ειρήνη.

Ενδεικτική του κλίματος στους κόλπους της Ορθοδοξίας είναι η απόφαση του Πατριαρχείου Βουλγαρίας να μη στείλει αντιπροσωπεία στα Ιεροσόλυμα για να παραλάβει το Άγιο Φως.

«Δεδομένων των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών στο Ισραήλ, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε φέτος να μη στείλει αντιπροσωπεία στο Ισραήλ και στην Ιερά Πόλη της Ιερουσαλήμ για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός στη Βουλγαρία», γνωστοποιεί η Βουλγαρική Εκκλησία με ανακοίνωσή της.

Από την άλλη πλευρά, η Ελλαδική Εκκλησία έχει ανακοινώσει ότι θα την εκπροσωπήσει ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος. Όπως είθισται, το Άγιο Φως θα ταξιδέψει το Μεγάλο Σάββατο από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα με ειδική πτήση της Aegean και έπειτα θα μεταφερθεί στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει αεροπορικώς η διανομή του σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Τι θα γίνει, όμως, στην περίπτωση που κλιμακωθεί ακόμη περισσότερο η ένταση στην περιοχή; Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, βάσει πληροφοριών, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με παράγοντες του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, με τον πρέσβη μας στο Τελ β Αβίβ και με τον πρόξενό μας στα Ιεροσόλυμα και έχει ήδη «plan B». Σύμφωνα με αυτό, η ελληνική αποστολή θα φτάσει στα Ιεροσόλυμα με κυβερνητικό αεροσκάφος για αν μεγαλύτερη ασφάλεια. Τις επόμενες ώρες αναμένονται και οι σχετικές ανακοινώσεις από το υπουργείο Εξωτερικών.

Στα Ιεροσόλυμα θα μεταβεί κανονικά εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ρουμανίας για να παραλάβει το Άγιο Φως. «Η έλευση του Αγίου Φωτός αντιπροσωπεύει μια στιγμή Τελ βαθιάς πνευματικής σημασίας για τους πιστούς σε όλο τον κόσμο

Έως 4.200 άτομα εντός του Πανάγιου Τάφου

Ήδη έχει ανακοινωθεί ότι εντός του Πανάγιου Τάφου ο αριθμός των πιστών δεν θα ξεπερνά τους 4.200. Η τελετή θα λάβει χώρα στις 13:00 το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου και η Ανάσταση στις δώδεκα τα μεσάνυχτα.

«Ας παρακαλέσουμε τη Μητέρα του Θεού να αξιωθούμε να φτάσουμε στη λαμπροφόρο Ανάσταση του Σωτήρος», διεμήνυσε πριν από λίγες ημέρες ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων από την Ιερά Μονή Προσκυνήσεως του Τιμίου Σταυρού, η οποία βρίσκεται στη Δυτική Νέα Ιερουσαλήμ κοντά στην Εβραϊκή Βουλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

 ΕΥΧΕΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

AGGELOS DRITSAS

Θανατηφόρο τροχαίο στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Βουλευτής Αργολίδας Γ. Γαβρήλος: Εμπαιγμός των Συνταξιούχων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

AGGELOS DRITSAS

Αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας των Πολυκέντρων Ανακύκλωσης λόγω καύσωνα:​

AGGELOS DRITSAS

Που θα γίνονται rapid test στην Αργολίδα από 8 έως και 12 Ιανουαρίου

AGGELOS DRITSAS

Πένθος στο Ναύπλιο: Έφυγε από τη ζωή ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Πανναυπλιακού Νίκος Φραντζόγλου

AGGELOS DRITSAS

Υπάλληλος beach bar έσκασε τα λάστιχα αυτοκινήτου κλιμακίου του ΣΔΟΕ

AGGELOS DRITSAS

Δήλωση Πέτρου Τατούλη για τα εγκαίνια του κάστρου της Πιάδας στη Ν.Επίδαυρο

AGGELOS DRITSAS

 Δημοτικό Σχολείο Αρχαίας Επιδαύρου.

AGGELOS DRITSAS

ΣΥΜΠΕΘΕΡΟΙ ΑΠ’ ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ 7-4-2024  2 ΩΡΕΣ ( ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ )

AGGELOS DRITSAS

Με 11 θέματα το Δημοτικό Συμβούλιο στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Τι απάντησε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην Ελληνική Λύση για το τζαμί στο Δήμο Ναυπλιέων

AGGELOS DRITSAS