ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

10 χρόνια από την ίδρυσή του

Ρεκόρ εγγραφών σημείωσε για τη φετινή διοργάνωση, το Mediterranean Yacht Show (MEDYS), η οποία επιστρέφει στο Ναύπλιο για 9η χρονιά από τις 27 Απριλίου έως την 1η Μαΐου 2024, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά τη δυναμική του στην παγκόσμια ατζέντα του yachting.

Συμμετοχή δήλωσαν, μέσα σε μόλις μία εβδομάδα από την επίσημη έναρξη των εγγραφών, 120 σκάφη για 95 διαθέσιμες θέσεις ελλιμενισμού (σε συνάρτηση πάντα με το μέγεθος των σκαφών) στο λιμάνι του Ναυπλίου, δημιουργώντας για ακόμα μια χρονιά εκτενή λίστα αναμονής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Mediterranean Yacht Show έχουν δικαίωμα συμμετοχής σκάφη με μήκος μεγαλύτερο των 24 μέτρων, καθώς απευθύνεται αποκλειστικά στο ανώτερο τμήμα του luxury yachting, αποτελώντας το μοναδικό κλαδικό γεγονός αυτού του βεληνεκούς στην Ελλάδα.

Τα ρεκόρ, βέβαια, δεν είναι πρωτόγνωρα για τη διοργάνωση. Αξίζει να αναφερθεί ότι στο MEDYS 2023 το “παρών” έδωσαν 92 σκάφη συνολικού μήκους 3,5 χιλιομέτρων γεμίζοντας το λιμάνι του Ναυπλίου, ενώ, προκειμένου να γίνει κατανοητό το σχετικό μέγεθος, ο αριθμός σκαφών που έλαβαν μέρος ήταν πολλαπλάσιος αυτών που συμμετείχαν στις αντίστοιχες εκθέσεις στην Αντίγκουα (για το Δυτικό Ημισφαίριο) και τη Βαρκελώνη (για τη Δυτική Μεσόγειο).

10 χρόνια από την ίδρυσή του

Συμπληρώνοντας φέτος 10 χρόνια από την ίδρυσή του, το Mediterranean Yacht Show το οποίο διοργανώνεται από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλάσσιου Τουρισμού, έχει εδραιώσει πλέον τη θέση του ως ένα από τα κορυφαία γεγονότα για επαγγελματίες του κλάδου, συγκεντρώνοντας στην Ελλάδα το διεθνές ενδιαφέρον ως η μεγαλύτερη έκθεση επαγγελματικών επανδρωμένων σκαφών αναψυχής παγκοσμίως.

Οι προσδοκίες για τo φετινό, 9ο Mediterranean Yacht Show είναι εξαιρετικά υψηλές, ενώ ηχηρή θα είναι και η παρουσία πλήθους εκθετών για υπηρεσίες και προμήθειες που σχετίζονται με τον θαλάσσιο τουρισμό.

Η έκθεση πλαισιώνεται, επίσης, από μια σειρά θεματικών εκδηλώσεων και δεξιώσεων φέρνοντας κοντά τους επαγγελματίες του yachting από όλο τον κόσμο και τοποθετώντας την Ελλάδα στο επίκεντρο.

Με αφορμή το άκρως επιτυχημένο εναρκτήριο “λάκτισμα” για το 9ο MEDYS, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Θαλάσσιου Τουρισμού, κ. Μιχάλης Σκουλικίδης ανέφερε σχετικά

«Καθώς συμπληρώνονται φέτος 10 χρόνια από τη διοργάνωση του πρώτου Mediterranean Yacht Show δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερη και δυνατότερη αρχή από το πλήθος εγγραφών για τα συμμετέχοντα σκάφη, τα οποία πλέον δεν χωρούν στο φιλόξενο λιμάνι του Ναυπλίου. Αποτελεί μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για όλους μας στον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλάσσιου Τουρισμού, η πορεία των τελευταίων 10 ετών καθώς είναι το επιστέγασμα των δράσεων του Συνδέσμου, οι οποίες έχουν αποδείξει έμπρακτα ότι ο θαλάσσιος τουρισμός υψηλών προδιαγραφών αποτελεί την αιχμή του δόρατος του ελληνικού τουρισμού».

Η έκθεση συνδιοργανώνεται από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλάσσιου Τουρισμού και τον Δήμο Ναυπλιέων και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Live στο Άργος ο Χρήστος Θηβαίος και ο Παναγιώτης Μάργαρης

AGGELOS DRITSAS

Πλήθος αποκριάτικων εκδηλώσεων στο πρόγραμμα του Δήμου Άργους Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

Σούπερ μάρκετ: Μειώσεις από 5% έως 24% στις τιμές 523 κωδικών

AGGELOS DRITSAS

Μια σχολική χρονιά ολοκληρώνεται, ένας “δύσκολος ” απολογισμός….

AGGELOS DRITSAS

ΔΕΔΔΗΕ Αργολίδας: Διακοπή ηλεκτροδότησης σε περιοχές του Δήμου Ναυπλιέων στις 15/11

AGGELOS DRITSAS

Μεγάλη η προσφορά του Τάκη Αργυρόπουλου στον εμπορικό κόσμο του Ναυπλίου ένας άξιος προέδρος που τιμήθηκε

AGGELOS DRITSAS

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΗΡΑΙΟΝ….ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024..

AGGELOS DRITSAS

Εμπορικός & Επιχειρηματικός Σύλλογος Ναυπλίου ..

AGGELOS DRITSAS

Εγκαινιάζεται το εκκλησάκι του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στο Ναύπλιο BINTEO DRONE

AGGELOS DRITSAS

Παρουσίαση του ψηφιοποιημένου ιστορικού, αθλητικού και πολιτιστικού αρχείου της οικογένειας Πετραλιά

AGGELOS DRITSAS

Εντός έδρας ήττα για τον Πανναυπλιακό από τον Αιγέα Πλωμαρίου

AGGELOS DRITSAS

Μικροσεισμοί γυροφέρνουν την Αργολίδα – Νέα ασθενής σεισμική δόνηση τη νύχτα

AGGELOS DRITSAS