www.AggelosDritsas.gr
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαροπούλου: Ο εορτασμός της Βάπτισης του Χριστού εκφράζει διαχρονικά την ανάγκη για πνευματική αναγέννηση

Στο Ρέθυμνο γιόρτασε τα Θεοφάνεια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αποδεχόμενη πρόσκληση του δημάρχου Ρεθύμνης Γιώργη Μαρινάκη.

Η κ. Σακελλαροπούλου παρέστη στην επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό, χοροστατούντος του μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Προδρόμου. Ακολούθως παρέστη στον καθαγιασμό των υδάτων στο λιμάνι Ρεθύμνου και ευχήθηκε στα παιδιά, τους νέους και μεγαλύτερους που έπεσαν στη θάλασσα για την ευλογία του Σταυρού.

«Σήμερα ο εορτασμός της Βάπτισης του Χριστού εκφράζει διαχρονικά την ανάγκη για πνευματική αναγέννηση του ανθρώπου, την έξοδο προς το φως της αλήθειας και την αλληλεγγύη. Νιώθω μεγάλη χαρά που βρίσκομαι αυτή τη γιορτινή μέρα κοντά στους νησιώτες μας, σε μία ιστορική πόλη της Κρήτης, το Ρέθυμνο, κοιτίδα και σταυροδρόμι των περισσότερων πολιτισμών της Μεσογείου. Από το Ενετικό Λιμάνι εύχομαι σε όλες και όλους χρόνια πολλά και καλή φώτιση», ανέφερε σε δηλώσεις η ΠτΔ.

Ακολούθησε μικρή βόλτα στην Παλαιά Πόλη, όπου βρέθηκε στην Κρήνη Ριμόντι και ενημερώθηκε για στοιχεία του μνημείου, ενώ επισκέφθηκε και γωνιές της πόλης τις οποίες η δημοτική Αρχή αναδεικνύει, όπως η Στοά Πυθαγόρα. Η κ. Σακελλαροπούλου, συνοδευόμενη από τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννη Κεφαλογιάννη, τον δήμαρχο και στελέχη της αυτοδιοίκησης, απόλαυσε τον καφέ της σε κατάστημα εστίασης στην Παλιά Πόλη, ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται προσκεκλημένη σε γεύμα του δημάρχου Ρεθύμνης Γιώργη Μαρινάκη.

Φώτιση και καλή χρονιά ευχήθηκε σε όλους ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και «όλα όσα δεν βρήκαμε τα προηγούμενα χρόνια, εύχομαι το 2024 να τα δώσει σε όλο τον κόσμο».

Σακελλαροπούλου: Ο εορτασμός της Βάπτισης του Χριστού εκφράζει διαχρονικά την ανάγκη για πνευματική αναγέννηση

Η αντιπεριφερειάρχς Μαρία Λιονή έκανε λόγο για «μεγάλη μέρα» και ευχήθηκε «σε όλους τους ανθρώπους να έχουν υγεία γαλήνη και ηρεμία για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί της μεγάλες προκλήσεις και τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν δυστυχώς ακόμα σήμερα. Το Ρέθυμνο είχε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να υποδεχτεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας η οποία ήρθε και γιορτάσαμε μαζί. Το Ρέθυμνο την υποδέχτηκε πάνδημο, σήμερα μάλιστα που είναι μέρα χαράς και ελπίζω μιας και είναι η αρχή του έτους, όλες οι μέρες να είναι όμορφες και καλύτερες στο εξής».

Δήλωση Περιφερειάρχη Κρήτης για τα Θεοφάνεια

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δήλωση του για τα Θεοφάνεια αναφέρεται στο ελπιδοφόρο μήνυμα της μεγάλης χριστιανικής γιορτής και την πορεία ενότητας και συνεργασίας που συνεχίζει η Περιφέρεια Κρήτης για τους πολίτες του νησιού.

«Τα Θεοφάνια, μία από τις σημαντικότερες γιορτές της Ορθοδοξίας, εορτάζονται σήμερα σε όλη την Κρήτη. Με τη λαμπρότητα που ταιριάζει στην παράδοση μας, το ελπιδοφόρο μήνυμα των Θεοφανίων, η νίκη του φωτός, εύχομαι να κυριαρχήσει σε όλο τον κόσμο.

Στην Περιφέρεια Κρήτης, συνεχίζουμε το έργο μας, με ενότητα, πολλή δουλειά και συνεργασία, υπηρετώντας όλους τους πολίτες του νησιού. Χρόνια Πολλά σε όλους. νΥγεία και φώτιση για την νέα χρονιά. Καλές θάλασσες στους Έλληνες ναυτικούς».

Πηγή: ΑΠΕ – ΕΡΤ ΧανίωΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Διαμαρτυρία αλιέων στο Ναύπλιο .… BINTEO

AGGELOS DRITSAS

Δημοτική Ενότητα Ιρίων

AGGELOS DRITSAS

Μεγάλη έκρηξη σε πρατήριο στον Πειραιά

AGGELOS DRITSAS

Ως Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας, καταδικάζω απερίφραστα κάθε μορφή βίας,

AGGELOS DRITSAS

ΒΙΝΤΕΟ : Ολοκλήρωση του κόμβου στην έξοδο της Ασίνης από τον Δήμο Ναυπλιέων

AGGELOS DRITSAS

Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Πανηγυρικός εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης BINTEO

AGGELOS DRITSAS

Μουσική αφήγηση μύθων στην Εθνική Πινακοθήκη Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Εγκρίθηκε ο Ισολογισμός – Απολογισμός του Δήμου Ερμιονίδας για το οικονομικό έτος 2022

AGGELOS DRITSAS

4ο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης αστυνομικών γυναικών

AGGELOS DRITSAS

Νέα Πελοπόννησος: Eξασφαλιζουμε υδάτινους πόρους – Θωρακίζουμε την Πελοπόννησο απέναντι στις πλημύρες

AGGELOS DRITSAS

Στον ιερό ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Νέας Τίρυνθας

AGGELOS DRITSAS