ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Σημαντικές αποφάσεις για την Αργολίδα : Στο επίκεντρο οι κατολισθήσεις στην Αρβανιτιά

Σημαντικές αποφάσεις έλαβε η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου κατά τη συνεδρίασή της την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2025, υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη, Χρήστου Λαμπρόπουλου.

Έργα υποδομών σε Αργολίδα και Αρκαδία

Στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, οριστικοποιήθηκε ο ανάδοχος για το κρίσιμο έργο βελτίωσης του κόμβου των Μυκηνών, προϋπολογισμού άνω των 2,5 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης. Το έργο έρχεται να επιλύσει ένα χρόνιο πρόβλημα οδικής ασφάλειας σε μια περιοχή όπου έχουν καταγραφεί δυστυχώς θανατηφόρα ατυχήματα.

Παράλληλα, εγκρίθηκε προγραμματική σύμβαση για τον ηλεκτροφωτισμό του γηπέδου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αρκαδίας στη Νεστάνη. Το γήπεδο κατασκευάζεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με συνολική χρηματοδότηση που υπερβαίνει το 1 εκατ. ευρώ. Το έργο θα διαμορφώσει ένα σύγχρονο αθλητικό χώρο προς όφελος όλων των ποδοσφαιρικών σωματείων της περιοχής.

Ενίσχυση του προγράμματος δακοκτονίας

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζει να δίνει έμφαση στην προστασία της αγροτικής παραγωγής, εγκρίνοντας συμπληρωματική πίστωση 575.000 ευρώ για τη δακοκτονία. Όπως σημείωσε ο κ. Λαμπρόπουλος, τα κονδύλια που διατίθενται σήμερα για τη δακοκτονία είναι αυξημένα κατά 70-80% σε σχέση με πριν από έξι-επτά χρόνια, ανταποκρινόμενα στις ανάγκες των αγροτών και των αρμόδιων υπηρεσιών.

Αντιμετώπιση κατολισθήσεων στην Αρβανιτιά

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η υποβολή πρότασης για χρηματοδότηση 4,75 εκατ. ευρώ με στόχο την αντιμετώπιση των κατολισθητικών φαινομένων στην Αρβανιτιά, στο Ναύπλιο. Το έργο, με εγκεκριμένη μελέτη από το Υπουργείο Πολιτισμού, έρχεται να αποκαταστήσει την περιοχή που αποτελεί κορυφαίο τουριστικό προορισμό, αλλά παραμένει επικίνδυνη για επισκέπτες και κατοίκους λόγω των καταπτώσεων βράχων.

Ενίσχυση της τουριστικής προβολής της Πελοποννήσου

Η Περιφερειακή Επιτροπή ενέκρινε επίσης την απαραίτητη πίστωση για τουριστικές δράσεις το 2025, στο πλαίσιο ενός στοχευμένου προγράμματος προβολής της Πελοποννήσου σε διεθνές επίπεδο. «Δεν μας ενδιαφέρει να συγκρίνουμε χαμηλά ποσοστά τουριστών ή τουριστικού εισοδήματος του παρελθόντος, αλλά να αυξήσουμε εντυπωσιακά την επισκεψιμότητα της Πελοποννήσου», ανέφερε ο κ. Λαμπρόπουλος, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια επενδύει στη γαστρονομία, τον πολιτισμό και το φυσικό πλούτο ως βασικούς πόλους προσέλκυσης επισκεπτών.

Έμφαση στη συναίνεση και τον διάλογο

Κατά τη συνεδρίαση, εγκρίθηκαν επίσης τα πεπραγμένα της Επιτροπής για το δεύτερο εξάμηνο του 2024, με την πλειοψηφία των αποφάσεων να λαμβάνονται ομόφωνα. Όπως επεσήμανε ο κ. Λαμπρόπουλος, αυτό αντικατοπτρίζει την ποιότητα των εισηγήσεων των υπηρεσιών, τη στρατηγική της Περιφερειακής Αρχής και τη σοβαρότητα με την οποία τα μέλη της Επιτροπής – τόσο από την πλειοψηφία όσο και από τη μείζονα μειοψηφία – αντιμετωπίζουν τα κρίσιμα ζητήματα της Πελοποννήσου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

“Ήχοι των κάστρων”: Μουσική εκδήλωση για την Απελευθέρωση του Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν στο Ναύπλιο για τον Μαραθώνιο

AGGELOS DRITSAS

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΤΟ HELLAS LIBERTY

AGGELOS DRITSAS

Οφειλές στο Δημόσιο: Ποιοι χρωστούν τα λιγότερα και ποιοι τα περισσότερα

AGGELOS DRITSAS

Το Φεστιβάλ Ακροναυπλίας ανοίγει σήμερα τα πανιά του με τρία υπέροχα έργα.

AGGELOS DRITSAS

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Σε 1.770 εκλογικά τμήματα η μάχη της 2ης Κυριακής

AGGELOS DRITSAS

Διάρρηξη σε πολυκατάστημα στη Δαλαμανάρα – Μπούκαραν με κλεμμένο αυτοκίνητο

AGGELOS DRITSAS

Ήττα σοκ στο Άργος για τον Παναργειακό – Σπουδαία νίκη στο Κρανίδι για την Ερμιονίδα

AGGELOS DRITSAS

Θεοδόσης Αντωνιάδης

AGGELOS DRITSAS

Δημήτρης Καμπόσος – ”Αλλαγή Πορείας”: Συμπλήρωση δικτύων αποχέτευσης ομβρίων Νέας Κίου

AGGELOS DRITSAS

Συνεχίζονται οι εθιμοτυπικές επισκέψεις υποψηφίων ευρωβουλευτών στον Δήμο Ναυπλιέων.

AGGELOS DRITSAS

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Ναυπλιέων για την απώλεια του Σέργιου Γκάγκα

AGGELOS DRITSAS