ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σοκαρισμένη η κοινωνία του Ναυπλίου από την είδηση της απώλειας του Σωκράτη Τόλου.

Σοκαρισμένη η κοινωνία του Ναυπλίου από την είδηση της απώλειας του Σωκράτη Τόλου.

Ο Σωκράτης Τόλος έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Δευτέρας 5 Φεβρουαρίου σκορπίζοντας τη θλίψη στην οικογένεια του και τους πολλούς φίλους του.

Όσοι τον γνωρίσαν από το ΞΕΝΙΑ ως μέτρ, μέχρι και ως αρχαιοφύλακα στο Παλαμήδι, έχουν μόνο να πουν για την τιμιότητα του, την ευγένεια του, το ήθος του, την φιλοτιμία του και πάνω από όλα την αξιοπρέπειά του.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Ναυπλίου την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί.

Πριν από λίγες ημέρες ο Σωκράτης Τόλος συνταξιοδοτήθηκε  και η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας, Άλκηστις Παπαδημητρίου τον αποχαιρέτησε με το παρακάτω κείμενο που ίσως τα λέει όλα….

“Αγαπητέ και εκλεκτέ συνάδελφε Σωκράτη

Σήμερα που η μακρά υπηρεσιακή σου διαδρομή ολοκληρώνεται, μετά από 51 συναπτά έτη εργασιακού βίου, αισθάνομαι την ανάγκη να σταθώ μπροστά σου με σεβασμό και ευγνωμοσύνη και να σε ευχαριστήσω θερμά για την τεράστια προσφορά σου στην Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Προσωπικότητες, όπως η δική σου, σπανίζουν όχι μόνο στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό εργασιακό χώρο και λαμπρύνουν με το ήθος και την επίδοσή τους χώρους ιδιαίτερους, όπως οι θύλακες πολιτισμού, τους οποίους έχουμε το προνόμιο να υπηρετούμε.

Στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας προσέφερες ακαταπόνητα αμέτρητες ώρες φροντίδας υπερβαίνοντας ωράρια και λοιπά τυπικά όρια υπηρεσιακών υποχρεώσεων.

Με μειλίχιο ύφος και πειστική επιχειρηματολογία δίδαξες σε όλους τους συναδέλφους που είχαν την τύχη να υπηρετήσουν υπό την επίβλεψή σου τις αρετές που κοσμούν έναν υπάλληλο φύλαξης και πληροφόρησης του Υπουργείου Πολιτισμού: υπευθυνότητα, ευγένεια, προθυμία, αξιοπρεπή εν γένει παρουσία στον υπηρεσιακό χώρο.

Το παράδειγμά σου ενέπνευσε και συμπαρέσυρε το προσωπικό του Φρουρίου του Παλαμηδίου που έγινε υποδειγματικός χώρος υποδοχής χιλιάδων επισκεπτών αλλά και διακεκριμένων προσκεκλημένων από την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Δεκάδες εκδηλώσεις που χαράχτηκαν στη μνήμη των συμμετεχόντων την τελευταία εικοσαετία οφείλουν την επιτυχία τους στην ιδιαίτερη υποστήριξη του προσωπικού που γαλούχησες και καθοδήγησες.

Οι μέρες και τα χρόνια που θα ακολουθήσουν θα είναι δύσκολα για την υπηρεσία που θα σε αποστερηθεί, ευχόμαστε όμως να είναι ευτυχή και δημιουργικά για σένα και την υπέροχη οικογένειά σου.

Είμαστε βέβαιοι πως το παράδειγμά σου θα έχει πρόθυμους και άξιους συνεχιστές επ΄ ωφελεία της προστασίας, ανάδειξης και προβολής της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Αργολίδας.

Αγαπητέ Σωκράτη

Σε αποχαιρετώ με τιμή και βαθειά ευγνωμοσύνη για την προσφορά σου!”

Η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας
Άλκηστις Παπαδημητρίου
Αρχαιολόγος με βαθμό Α΄

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

«Πράσινο» για το νέο υπερπολυτελές «Six Senses Porto Heli» στην Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Βανδαλισμοί και κλοπές..στο κοιμητήριο Κρανιδίου;;!!

AGGELOS DRITSAS

Ισθμός της Κορίνθου: Εξερράγη βυτιοφόρο με καύσιμα ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ :Πολιτιστική Ναυπλιάδα 2025: Αστροπαρατήρηση από το “Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας”

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: Μαθητές συμμετείχαν στον 84ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό “ΘΑΛΗΣ”

AGGELOS DRITSAS

Νέες παρατάσεις για ρυμουλκά και απόσυρση των παλιών ταξί

AGGELOS DRITSAS

Ξεκινά το σεμινάριο «Τεχνητή Νοημοσύνη & ChatGPT: Εργαλεία & Πρακτικές

AGGELOS DRITSAS

Διακοπή ρεύματος την Πέμπτη 11/7 σε χωριά του Δήμου Ναυπλιέων

AGGELOS DRITSAS

“Δώρα Αγάπης” στα μέλη του Συλλόγου Παραπληγικών Άργους

AGGELOS DRITSAS

Την πρωτοπόρο Κόρινθο υποδέχεται ο Παναργειακός στο ΔΑΚ Άργους

AGGELOS DRITSAS

Παρούσα στις Περιφερειακές εκλογές η Πράσινη Πελοπόννησος – Το ψηφοδέλτιο της Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Πλήθος κόσμου στην πλατεία Τριών Ναυάρχων για την ημέρα αγάπης αφιερωμένη στους τετράποδους φίλους μας BINTEO REPORTAZ

AGGELOS DRITSAS