ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην Ερμιόνη γιόρτασαν του Παμμεγίστους Ταξιάρχες

Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη γιορτάστηκε η εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην κωμόπολη της Ερμιόνης.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε θεία λειτουργία στον ιστορικό ναό των Παμμεγεγιστων Ταξιαρχών, και στην συνέχεια έγινε περιφορά της εικόνας.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις συμμετείχε ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός ο Δημαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, αντιδήμαρχοι , δημοτικοί σύμβουλοι και πολύς κόσμος που τίμησαν την εορτή.

Η ιστορική εκκλησία των Ταξιαρχών είναι βυζαντινού ρυθμού. Χτίστηκε τον 15ο αι. ή κατ` άλλη εκδοχή τον 17ο αι.

Υπάρχουν κι άλλες αναφορές που αποδίδουν το χτίσιμο του αρχαίου ναού στον 9ο αι. μ. Χ. πάνω στη θέση του ερειπωμένου ναού της Χθονίας Δήμητρας. όπως αποδεικνύουν οι μεγάλοι λίθοι στα θεμέλια και το προς Βορρά αρχαίο τείχος.

Εδώ έγινε η ορκωμοσία των πληρεξουσίων της Γ΄ Εθνοσυνέλευσης στις 11 Φεβρουαρίου το 1827, που συνεδρίασε για μικρό διάστημα στην Ερμιόνη. Θεωρείται δε συνέχεια της Εθνοσυνέλευσης της Επιδαύρου. η οποία αποπεράτωσε τις εργασίες της στην Τροιζήνα.

Από το 1919 είναι ο Μητροπολιτικός ναός της Ερμιόνης και εορτάζεται με μεγάλη λαμπρότητα κάθε χρόνο στις 8 Νοεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας των υπαλλήλων του Δήμου Ναυπλιέων

AGGELOS DRITSAS

Τροχαίο στην Αργολίδα Αυτοκίνητο – Έπεσε πάνω σε τρακτέρ με πορτοκάλια

AGGELOS DRITSAS

Μητροπολιτικός Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο.

AGGELOS DRITSAS

Ίδρυση της ΑΜΚΕ «Δίκτυο Πόλεων Ι. Καποδίστρια» – Ο Δήμος Ναυπλιέων συνιδρυτικό μέλος της νέας πρωτοβουλίας

AGGELOS DRITSAS

Προμήνυμα νίκης τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Δημήτρη Καμπόσου!

AGGELOS DRITSAS

Το αναλυτικό πρόγραμμα του εορτασμού της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Άργους Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ)

AGGELOS DRITSAS

Καρναβαλική Παρέλαση Ναυπλίου 2025

AGGELOS DRITSAS

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ (ΕΠΑΛ) ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ

AGGELOS DRITSAS

LIVΕ: ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ 14 Αυγούστου 2024 Ζωντανά

AGGELOS DRITSAS

Εκπαιδευτικά Προγράμματα – Δραστηριότητες από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Θανατηφόρο τροχαίο νεκρός μοτοσικλετιστής

AGGELOS DRITSAS