ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

κ Δήμαρχε

Πληροφορηθήκαμε ότι από το Κέντρο υγείας Κρανιδίου από τις 15/04/2024 έχει αποσταλεί υπηρεσιακό έγγραφο με αριθμό Πρωτοκόλλου 444 προς τον Δήμο Ερμιονίδας με θέμα την Έλλειψη Ιατρικού προσωπικού, και ζητά την παρέμβαση μας ,να πάρουμε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες για να επιλυθεί ένα σοβαρό θέμα που απασχολεί την τοπική μας κοινωνία.

Ζήτω το θέμα αυτό να απασχολήσει τα συλλογικά όργανα του Δήμου Ερμιονίδας ( Δημοτικό συμβούλιο, και Δημοτική επιτροπή) , να εξετάσουμε το αίτημα σχετικά με θέσπιση κινήτρων φιλοξενίας για νέους ιατρούς για να καλύψουμε τις μόνιμες ανάγκες του Κ.Υ Κρανιδίου αλλά και να ανταποκριθούμε και στις έκτακτες ανάγκες του καλοκαιριού στα πλαίσια της νέας τουριστικής και παραθεριστικής περιόδου.

Αυτονόητο είναι ότι το θέμα της κάλυψης των μεγάλων κενών οργανικών θέσεων που έχει το Κ.Υ Κρανιδίου δεν είναι στις άμεσες αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αυτό όμως δεν ακυρώνει τον ρόλο μας ως πολιτικά θεσμικά όργανα της Τοπικής κοινωνίας να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα για τους Δημότες, για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του τόπου μας μια αποτελεσματική πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που θα παρέχει σωστές και με επάρκεια ιατρικές υπηρεσίες σε όλους σύμφωνα με την συνταγματικές επιταγές.(Το δικαίωμα στην υγεία είναι κορυφαίο κοινωνικό δικαίωμα για όλους τους ανθρώπους).

Το υπηρεσιακό έγγραφο του Κ.Υ Κρανιδίου αναδεικνύει τόσο το μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα της ανεπαρκούς στελέχωσης των μονάδων υγείας πρώτου και δεύτερου βαθμού όσο με ισχύουσα την πολιτική μισθών και την μεγάλη ακρίβεια στην αγορά πχ τα υψηλά ενοίκια ,τα νέα στελέχη υγείας, οι νέοι γιατροί δεν επιθυμούν να στελεχώσουν τις δημόσιες μονάδες υγείας.(Tο χαμηλό μισθολόγιο των Αγροτικών Ιατρών καθιστούν την επιλογή του Κ.Υ

Κρανιδίου μη προσιτή στους ιατρούς, σύμφωνα με το έγγραφο)

Ένα θέμα πολύ σοβαρό, κύρια πολιτικό που μαρτυρά πως κάποιοι υπηρετούν συνειδητά την ιδιωτικοποίηση της υγείας, ακυρώνουν στην πράξη το Εθνικό Σύστημα Υγείας και αφήνουν στην τύχη τους τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα υγείας.

Ήταν υποχρέωση μου να δημοσιοποιήσω την ύπαρξη αυτής της υπηρεσιακής επιστολής και ζητώ άμεσα να έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας, τα σοβαρά θέματα του τόπου μας εμείς οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης δεν πρέπει να τα κρύβουμε κάτω από το χαλί, άμεσα απαιτείται να παρεμβαίνουμε, να διεκδικούμε ,να δίνουμε λύσεις προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Τάσος Λάμπρου
Δημοτικός σύμβουλος
Δήμου Ερμιονίδας
Επικεφαλής ΕΝ.ΔΗ.ΕΡ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σεμινάριο στο 1ο Λύκειο Άργους: «Πρώτες Βοήθειες για Γονείς & Εκπαιδευτικούς»

AGGELOS DRITSAS

Πανελλήνιες 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για ενημέρωση μέσω SMS σχετικά με τα αποτελέσματα

AGGELOS DRITSAS

Πέτρος Τατούλης: Οραματιζόμαστε έναν περιφερειακό μετασχηματισμό, όχι «πολυδύναμο», αλλά πολυμήχανο

AGGELOS DRITSAS

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς το πρόγραμμα περιοδειών του υποψήφιου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Παύλου Πολάκη.

AGGELOS DRITSAS

Χαρούμενες γιορτές αλλά όχι για όλους

AGGELOS DRITSAS

Η «Γιορτή της Τουλίπας» στα Δίδυμα Ερμιονίδας είναι ένα ετήσιο πολιτιστικό γεγονός ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Την Μ.Δευτέρα 14 Απριλίου 2025 και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί δημόσια, τακτική δια ζώσης συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου Ναυπλιέων,

AGGELOS DRITSAS

Δόξα τω Θεώ!!!!! Εκκλησιασμός στον ιερό ναό Αγίων Αποστόλων στους Μύλους!

AGGELOS DRITSAS

Γιάννης Γεωργόπουλος  Άγιος Γεώργιος στο Ροεινό Τριπόλεως

AGGELOS DRITSAS

ΒΙΝΤΕΟ : Τώρα που κατάλαβαν τι… ΡΥΠΑΝΣΗ ΑΡΓΟΛΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ

AGGELOS DRITSAS

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΝΕΟΥ ΗΡΑΙΟΥ

AGGELOS DRITSAS

Επετειακές Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Γ´ «κατ’ επανάληψη» Εθνοσθνελευσης 1827 στην Ερμιόνη

AGGELOS DRITSAS